YN okuyup da mutlu olan birini ilk defa görüyorum. Dostoyevski bile kitabı bitirdikten sonra "Ne yazdım ulan ben?" demiştir. 🤔 @TolstoyevskiDostoyevski - Yeraltından Notlar
Ya hayır kitabın kendisine mutlu olmadım, uzun bir süredir kitap okumuyordum, arkadaşla beraber birbirimizi gazlayınca tekrar kitap okumaya başladım, mutluluğum bu yüzdenYN okuyup da mutlu olan birini ilk defa görüyorum. Dostoyevski bile kitabı bitirdikten sonra "Ne yazdım ulan ben?" demiştir. 🤔 @Tolstoyevski
Isaac Asimov - Ben, Robot
Kitap hakkında görüşlerini merak ettim. Biraz yorumlasaydın keşke.Dostoyevski - Yeraltından Notlar
Tabii kısaca yorumlayayım o zamanKitap hakkında görüşlerini merak ettim. Biraz yorumlasaydın keşke.
Geri dönmene sevindim. Yakında iyice kitap kurdu olursun inşallah.Tabii kısaca yorumlayayım o zaman
20 yaşında uzun zamandır kitap okumayan birisi olarak Yeraltından Notlar ile kitap okumaya dönmek bana birazcık ağır geldi açıkçası. Buna rağmen bir psikolog adayı olarak kitaptaki baş karakterin ruh halini, değişik düşünce tarzını anlamaya çalışmak, onunla bazı noktalarda bir bağ kurabilmek hoşuma gitti. Dostoyevski'nin kaliteli betimlemeleriyle beraber olayları gözümde de canlandırmak gayet keyifliydi. Ama yeniden okumaya bu kitapla dönmeseydim daha fazla zevk alabilirdim diyebilirim.
Ben, Robot kitabını da uzun zaman önce almıştım, kitap okumayı bırakmadan önce. Açıkçası kitabı kapağıyla yargıladığım için sıkıcı olabileceğini düşünmüştüm. Ama bilim kurgu seven birisi olarak Ben, Robot kitabından çok fazla zevk aldığımı söyleyebilirim. Kitabın her bölümünde farklı bir robotla ilgili hikayeler anlatılmış. Her hikayede robotların çıkardığı sorunları çözmeye çalışan bilim adamlarını okuyoruz. Bu bölümlerde bazı matematiksel terimler de kullanılsa da anlatılan hikayeler aslında o kadar normalmiş, içimizdenmiş gibi hissettiriyor ki, cidden anlatılan robotların yaşadığı dünyada yaşadığımı hissettim ve bu bana çok keyif verdi. Bilim kurgu sevenlere kesinlikle tavsiye edebilirim.
Teşekkür ederim, öyle umuyorum ben deGeri dönmene sevindim. Yakında iyice kitap kurdu olursun inşallah.
Stefan Zweig'in en sevdiğim kitaplarından biriydi buSatranç / Stefan Zweig
Yılın son kitabı oldu, Queen's Gambit'in yazılısı gibi bir şeydi. Diziyi izledikten sonra dikkatimi çekmişti ama sevip akıcı bulduğumu söyleyemem. Bu tip hikayeler görsel sanatlarda daha etkiliymiş...
5. KİTAP: ELİF ŞAFAK - AŞK
Kitap insanı kendine çekiyor. Allah aşkını falan da anlatıyor kitap. Sürükleyici bir kitap. İnsanın bazı bakış açılarını da değiştiriyor. Çok güzeldi kısaca. Herkese öneririm bunu da.
Sıradaki kitabım Canan Tan - Piraye
Bugün başladım bile, Cumartesi gününe kadar biter.
@Emre Ozansoy @Angelica
sen de okusana ya.Keyifli okumalar ne güzel yapıyorsun ya
sen de okusana ya.kitap candır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?