En Son Okuduğunuz Kitap? 📖

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Onur_35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Defo / Hakan Kurtaş

"Dünü bekledim. Bugünü de. Ama artık yarını beklemeyeceğim. Yarını göreceğim ve görmek için sabırsızlanıyorum. Başkasını beklemeyeceğim. Seni beklemeyeceğim. Ya sen bensin, ya ben senim. Ve seni bulmaya benden başlayacağım."
 
Reactions: 12.Adam and Özgür
İstanbul Hatırası / Ahmet Ümit

Polisiye tarafı mükemmellikten uzak olsa da İstanbul'un tarihi hakkında bilgilendirici yönleriyle beğendiğim bir roman oldu. Özellikle yakın zamanda İstanbul'da gezilecek yerleri araştırmışken üstüne iyi geldi. BluTV dizisi olarak da güzel uyarlanırmış diye düşünmedim değil.
 
Oğuz Atay' ın "Tutunamayanlar" adlı kitabını önerir misiniz?? Henüz okumadım, bazı yorumlara göz attım ama kafamı karıştırdı
 
Oğuz Atay' ın "Tutunamayanlar" adlı kitabını önerir misiniz?? Henüz okumadım, bazı yorumlara göz attım ama kafamı karıştırdı
Kitap önerisi kişiden kişiye göre çok değişken bir konu. Ben yıllar önce denediğimde bana çok ağır gelmişti tarzı ve kitabı okumak için yeterli birikime ulaşmamış olduğumu düşündüm, yarıda bıraktım. İlerleyen yıllarda tekrar denemek istiyorum, yerli edebiyatımızdaki önemli bir eser şüphesiz.
 
Aynen. Genelde öyle söyleyenler olmuş. Okumayi düşünüyorum bakalım benim yorumum nasıl olacak
 
Reactions: bazinga
Modern Zamanlarda Aşk / Aziz Ansari

Günümüzdeki ilişkilere dair şaşırtıcı şekilde yoğun olarak bilimsel bilgiler sunan, bununla birlikte Aziz Ansari'nin komedi anlayışından izler taşıyan hem bilgilendirici hem de eğlenceli bir kitaptı.

Özellikle Tokyo'da insanların tek yaşamaya giderek meyilli hale gelmesine yönelik kısımlar ilgi çekiciydi. Daha fazla dünya şehrine dair bu tip araştırmalar yapılmasını isterdim. Bu hali de güzeldi tabii.
 
Letters to Milena (Milena'ya Mektuplar) | Franz Kafka

Kafka'nın mektup yazmak için o kadar çok sebebi vardı ki... İnsanlarla işkence gibi olan ilişkileri onu evli, fiziksel olarak mesafeli, ulaşılamaz, ancak akıllı, duygusal, ve romantik bir kadın olan Milena'ya itti. Yahudi, toy ve çekingen olmasına rağmen Milena da onu sevdi, mesafeli olsa da ondan kopmadı. Muhtemelen Milena'ya şahsen konuşacağından daha iyi yazmıştır mektuplarını ama bu onun Milena'ya ne kadar değer verdiğinin göstergesiydi aslında. Birini uzaktan sevmiş olan herkesin okuması gereken bir kitap kesinlikle.
 
Benim Adım Kırmızı / Orhan Pamuk

İlk kez bir Orhan Pamuk romanı okudum ve ne yazık ki pek sevemediğim bir roman oldu. Osmanlı dönemi sanatını merkeze alan bir roman, ilgi alanımda bir konu değil. Biçim olarak ilginç olduğu kısımlar var. Bir ölünün düşüncelerini, bir ağacın düşüncelerini, bir köpeğin düşüncelerini okumak falan çok ilginçti. Fakat ana hikayenin aynı derecede ilgimi çektiğini söyleyemem...
 
Eski Dünya Seyahatnamesi / İlber Ortaylı

Üstadın gezdiği ülkeler hakkında rastgele bilgiler attığı bir kitap olmuş. Girişte daha çok ülkelerin yıllar önceki hallerini anlatacakmış gibi bahsetse de ileride formatsız bir hale dönüşmüş. Yine de keyifle okuyup birkaç günde tükettim. Bazı hoş bulduğum tespitler ve bazı toplumlar hakkında edindiğim yeni bilgiler oldu. Fakat içerik anlamında beklentiyi düşük tutmak gereken bir kitap...
 
Reactions: kerem
The Witch of Portobello (Portobello Cadısı) | Paulo Coelho

Coelho'nun uzun zaman önce okuduğum ve yakın zamanda tekrar okuyacağım Simyacı'sından çok memnun kaldıktan sonra yazarın diğer kitaplarına ilgi duymaya başladım. Kitap o kadar iyi yazılmış ve heyecan verici ki iki gecede bitirdim, çünkü ana karakter hakkında her şeyi gerçekten öğrenene ve nasıl bittiğini anlayana kadar kitabı bir kenara bırakmak istemedim. Kitap çok başarılı, çok şaşırtıcı, yerli yerinde ve heyecanlı bir şekilde bitti.

Bazı eleştirmenler Paulo Coelho'nun kitaplarının "fazla basit" olduğunu ve bunlara "ezoterik, kendi kendine yardım edebiyatı" olarak adlandırıyor. Buna kesinlikle katılmıyorum, çünkü Coelho nasıl yaşanacağı veya herhangi bir şeyin nasıl çözüleceği konusunda hiçbir talimat vermiyor, sadece kendi ideolojisi hakkında bir ilham kaynağı sunuyor. "Kendi kendine yardım edebiyatı" olarak adlandırılabilecek tamamen farklı kitaplar tanıyorum ama bu kitap onlardan biri değil. En azından Yazar bana yarın kalkıp da hayatımı şu veya bu teknikle kontrol altına alacağımı söylemiyor. İnsan olarak hepimizin çoğu konuda subjektif görüşleri vardır, bu konuda düşünceyi paylaşmak ile düşünceyi aşılamak arasındaki farkı ayırabilmemiz ve kişinin kendi görüşüne katılmasak dahi buna saygı duymamız gerekir tabii ki.
 
Reactions: bazinga
Beyaz Kale ve Kara Kitap daha iyiydi kesinlikle. Benim Adım Kırmızı gelmiş geçmiş en overrated yerli kitaplardan biri olabilir sanırım.
 
Benim sıradaki hedefim Masumiyet Müzesi'ydi aslında, onu okumuş muydun?
7-8 yıl kadar olmuştur okuyalı ama hatırladığım kadarıyla etkileyici, sade ve akıcı bir saplantılı aşk romanıydı. Yabancı dilimi geliştirmek istediğimden son yıllarda fazla Türkçe kitap okuyamıyorum maalesef.
 
Reactions: bazinga
On Küçük Zenci / Agatha Christie

Okuduğum ilk Agatha Christie romanıydı, böylece bir ayıbı daha kapamış olduk. Yalnız pek sevdiğim bir roman olmadı maalesef. Sanırım polisiyelerle aramın iyi olmadığı bir dönemdeyim. Uzun bir süre polisiye türünden uzak kalmaya çalışacağım. Katilin kim olduğu sorusu kitap boyunca ilgimi çekmedi. Temel problem kitabın bir sürü karakteri aynı anda önümüze atmasıydı. Onları tanıyıp umursamak için yeterli malzeme yoktu...
 
Orhan Pamuk’un ben de tek bir kitabını okudum, net bir tavsiye olmaz ama tadı damakta kalmıştı. Kitabın adı Yeni Hayat. "Bir gün bir kitap okudum ve bütün hayatım değişti" meşhur sözüyle başlıyor. Biraz mistik gibi ama fazlasıyla akıcı, değişik bir romandı...

 
Reactions: bazinga
A Long Way Down (Uzunca Aşağı) | Nick Hornby

Dört kişi, dört hayat hikayesi. Dördünün de ortak bir noktaları var: Yılbaşı gecesi çok katlı bir binanın çatısından atlayıp intihar etmek. Ve dördü aynı binayı seçtiği için kendi aralarında otomatikmen bir sohbet başlıyor ve zamanı farklı kullanmaya karar veriyorlar. Ciddi bir konuya rağmen mizah açısından sunabileceği çok şey olan gerçekten dokunaklı bir hikaye. Yavaş yavaş dördü birbirini tanıyor, okuyucu da öyle. Herkesin o akşam çatıya çıkmasına neden olan kendi hayat hikayesi ve motivasyonları vardı aslında. Hayatla yüzleşmek için cesaretsizliklerinin nedenleri, karakterleri kadar çeşitliydi. Dokunaklı, yürek burkan ama yine de komik bir hikaye. Nick Hornby zor bir konu seçmiş ama kalemiyle bunun altından başarıyla çıkmayı başarmış.
 
Reactions: bazinga
Tavsiye edilen Orhan Pamuk kitapları sayısı 3'e çıktı. Bir de benim listemde olanı eklersek 4, hayırlısı bakalım.
 
Reactions: Tolstoyevski