Emre Ozansoy
Moderatör
Kitap önerisi kişiden kişiye göre çok değişken bir konu. Ben yıllar önce denediğimde bana çok ağır gelmişti tarzı ve kitabı okumak için yeterli birikime ulaşmamış olduğumu düşündüm, yarıda bıraktım. İlerleyen yıllarda tekrar denemek istiyorum, yerli edebiyatımızdaki önemli bir eser şüphesiz.Oğuz Atay' ın "Tutunamayanlar" adlı kitabını önerir misiniz?? Henüz okumadım, bazı yorumlara göz attım ama kafamı karıştırdı
Aynen. Genelde öyle söyleyenler olmuş. Okumayi düşünüyorum bakalım benim yorumum nasıl olacakKitap önerisi kişiden kişiye göre çok değişken bir konu. Ben yıllar önce denediğimde bana çok ağır gelmişti tarzı ve kitabı okumak için yeterli birikime ulaşmamış olduğumu düşündüm, yarıda bıraktım. İlerleyen yıllarda tekrar denemek istiyorum, yerli edebiyatımızdaki önemli bir eser şüphesiz.
Beyaz Kale ve Kara Kitap daha iyiydi kesinlikle. Benim Adım Kırmızı gelmiş geçmiş en overrated yerli kitaplardan biri olabilir sanırım.Benim Adım Kırmızı / Orhan Pamuk
İlk kez bir Orhan Pamuk romanı okudum ve ne yazık ki pek sevemediğim bir roman oldu. Osmanlı dönemi sanatını merkeze alan bir roman, ilgi alanımda bir konu değil. Biçim olarak ilginç olduğu kısımlar var. Bir ölünün düşüncelerini, bir ağacın düşüncelerini, bir köpeğin düşüncelerini okumak falan çok ilginçti. Fakat ana hikayenin aynı derecede ilgimi çektiğini söyleyemem...
Kesinlikle tavsiye ederim, okuduğum en iyi yerli romanlardan biri. Uzun olduğu için biraz sabır gerektiriyor sadece.Oğuz Atay' ın "Tutunamayanlar" adlı kitabını önerir misiniz?? Henüz okumadım, bazı yorumlara göz attım ama kafamı karıştırdı
Benim sıradaki hedefim Masumiyet Müzesi'ydi aslında, onu okumuş muydun?Beyaz Kale ve Kara Kitap daha iyiydi kesinlikle. Benim Adım Kırmızı gelmiş geçmiş en overrated yerli kitaplardan biri olabilir sanırım.
7-8 yıl kadar olmuştur okuyalı ama hatırladığım kadarıyla etkileyici, sade ve akıcı bir saplantılı aşk romanıydı. Yabancı dilimi geliştirmek istediğimden son yıllarda fazla Türkçe kitap okuyamıyorum maalesef.Benim sıradaki hedefim Masumiyet Müzesi'ydi aslında, onu okumuş muydun?
Orhan Pamuk’un ben de tek bir kitabını okudum, net bir tavsiye olmaz ama tadı damakta kalmıştı. Kitabın adı Yeni Hayat. "Bir gün bir kitap okudum ve bütün hayatım değişti" meşhur sözüyle başlıyor. Biraz mistik gibi ama fazlasıyla akıcı, değişik bir romandı...Benim Adım Kırmızı / Orhan Pamuk
İlk kez bir Orhan Pamuk romanı okudum ve ne yazık ki pek sevemediğim bir roman oldu. Osmanlı dönemi sanatını merkeze alan bir roman, ilgi alanımda bir konu değil. Biçim olarak ilginç olduğu kısımlar var. Bir ölünün düşüncelerini, bir ağacın düşüncelerini, bir köpeğin düşüncelerini okumak falan çok ilginçti. Fakat ana hikayenin aynı derecede ilgimi çektiğini söyleyemem...
Tavsiye edilen Orhan Pamuk kitapları sayısı 3'e çıktı. Bir de benim listemde olanı eklersek 4, hayırlısı bakalım.Orhan Pamuk’un ben de tek bir kitabını okudum, net bir tavsiye olmaz ama tadı damakta kalmıştı. Kitabın adı Yeni Hayat. "Bir gün bir kitap okudum ve bütün hayatım değişti" meşhur sözüyle başlıyor. Biraz mistik gibi ama fazlasıyla akıcı, değişik bir romandı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?