En Son Okuduğunuz Kitap? 📖

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Onur_35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Son yazdığımdan bu yana epey bir kitap bitirmişim ya, şimdi aklıma geldi bu konu.

Şu an Tara Janowitz'in New York Köleleri adlı kitabını okuyorum, 1992 basımı bir kitap ve sanırım Idefix gibi sitelerden bulunabiliyor sadece. Bundan bir önce okuduğum kitap da Gülse Birsel'in ilk kitabı olan Gayet Ciddiyimdi, onun da yeni baskısı olmadığı için sahaf bir tanıdığım sayesinde bulabildim.

On Küçük Zenci - Agatha Christie

Yazarın okuduğum ilk kitabıydı. Dili ağır değil. Konu olarak özgün ve gizemini sonuna kadar korumayı başarıyor. Katili tahmin edenin olduğunu sanmıyorum. Şüphelenebilir ama kesin budur diyemez bence kimse.

Bu tür cinayet romanlarında en sevmediğim şey en önemli ayrıntıyı vermeyip, sonunda "aa bakın bulamıyorsunuz işte katili, nasıl şaşırttım sizleri" denmesi. Bu kitapta da en önemli ayrıntı verilmiyor ama verilmemesi doğru olmuş.
Kitapla ilgili aklıma yatmayan tek şey en sonda yargıcın kendini öldürmesiydi. İşlerin bu kadar doğru gideceğini sanmıyorum. Bunun dışında doktorla böyle bir planı uygulamaları hiç aklıma gelmezdi ama birini ölmüş gösterince katil neden ortaya çıksın ki? "Bunu ben öldürmedim, şu ana kadar olanları öldürdüm ama farklı bir katil var." diyecek hali yok ya? Ama fikir güzelmiş yani katilin kendini ölmüş göstermiş olması. Keşke ilk ölen kişi olsaydı katil. [Çok fena/spoiler]

On Küçük Zenci - Agatha Christie

Yazarın okuduğum ilk kitabıydı. Dili ağır değil. Konu olarak özgün ve gizemini sonuna kadar korumayı başarıyor. Katili tahmin edenin olduğunu sanmıyorum. Şüphelenebilir ama kesin budur diyemez bence kimse.

Bu tür cinayet romanlarında en sevmediğim şey en önemli ayrıntıyı vermeyip, sonunda "aa bakın bulamıyorsunuz işte katili, nasıl şaşırttım sizleri" denmesi. Bu kitapta da en önemli ayrıntı verilmiyor ama verilmemesi doğru olmuş.
Kitapla ilgili aklıma yatmayan tek şey en sonda yargıcın kendini öldürmesiydi. İşlerin bu kadar doğru gideceğini sanmıyorum. Bunun dışında doktorla böyle bir planı uygulamaları hiç aklıma gelmezdi ama birini ölmüş gösterince katil neden ortaya çıksın ki? "Bunu ben öldürmedim, şu ana kadar olanları öldürdüm ama farklı bir katil var." diyecek hali yok ya? Ama fikir güzelmiş yani katilin kendini ölmüş göstermiş olması. Keşke ilk ölen kişi olsaydı katil. [Çok fena/spoiler]

En son yazdığımdan beri şu kitapları okumuşum (Goodreads sağolsun
):
Sevinç Yavuz - Türk Seri Katiller
Yılmaz Erdoğan - Laz Bakkal ile Tombalak
Salah Birsel - Papağanname
Yalçın Tosun - Bir Nedene Sunuldum
Etgar Keret - Kapı Birden Vuruldu
Kutlukhan Kutlu & Aslı Tohumcu - Güçoburlar
Edgar Allan Poe - Gizemli Öyküler
Feride Çiçekoğlu - Uçurtmayı Vurmasınlar
Barış Bıçakçı - Bizim Büyük Çaresizliğimiz

Şimdi de Ahmet Hamdi Tanpınar'ın Saatleri Ayarlama Enstitüsü adlı romanını okuyorum, epey merak ettiğim bir eserdi.

Albert Camus - Yabancı

Son yazdığımdan beri okuduğum kitaplar:

Ahmet Hamdi Tanpınar - Saatleri Ayarlama Enstitüsü
Anders Roslund - İsveç Çetesi
Mesut Demirbilek & Onur Akhan - Hepimiz Katiliz
Adam Fawer - Oz
Truman Capote - Soğukkanlılıkla
Haldun Taner - Keşanlı Ali Destanı
Birol Güven - The School of Mandıra Filozofu

Şimdi de okuduğum kitap Etgar Keret - Tanrı Olmak İsteyen Otobüs Şoförü. Bitirmek üzereyim ama.

Murat Menteş - Korkma Ben Varım

Falih Rırfkı Atay - Zeytindağı
Çok severek ve hızla okuduğum bir kitap oldu.

Uzun süredir kitap okumak istiyordum. Sahalara dönüşümün bu kitapla olması da güzel oldu

Baştan sona kadar müthiş bir gerilim içinde geçen bir cinayet temalı romandı. Yazar kitapta geçen olayları çok güzel betimlemiş. Sonu çok güzeldi gerilim bir an olsun azalmadı. Sağlam bir ters köşe oldum

En kisa zamanda yazarın diğer kitaplarını da okuyacağım.

@Tolstoyevski Hayvanlar Çiftliği nasıl?

Son düzenleme:

Oldukça iyi bir taşlama yapıtıdır Hayvan Çiftliği, ama sen önce 1984 oku, ya da olmadı önce Hayvan Çiftliği, sonra 1984 oku ama 1984'ü muhakkak oku.