Yazılmayan Filmler Serisi Part 2
Directed by David Fincher. With Brad Pitt, Cate Blanchett, Tilda Swinton, Julia Ormond. Tells the story of Benjamin Button, a man who starts aging backwards with consequences.
www.imdb.com
İsmi gibi tuhaf ama bir o kadar da güzel bir filmdi. Zaten daha önce Fincher ve Brad Pitt filmlerini izleyenler, sadece bu ikiliyi görse bile tereddütsüz izleyebilir. (Seven, Fight Club...) Fincher yine tuhaf bir filmle karşımızda. -Bu adamın daha düzgün görünüşlü bir filmini izlemek kısmet olmadı.
- Ama böyle değişik filmlerde gerçekten güzel oluyor.
Oyunculuklar çok iyiydi. Brad Pitt yine çok iyiydi.Özellikle yaşlılık hali bu kadar gerçekçi olur yani. Diğer oyunculuklar da fena değildi. Cate Blanchett'te çok başarılıydı.
Hikaye zaten çok ilginç. Büyüdükçe küçülen bir adam var.
Daha fazla detaya girmiyeyim.... Senaryo'da konuya göre çok iyi işlenmiş. Yalnız bazı kısımlarda sıkıldığımı da söylemeliyim.
Genel olarak çok iyi bir filmdi. Filmi izlemek istiyorsanız öncelikli tavsiyem fragmanı izlemeniz. Filmin konusu fragmandan anlaşılıyor zaten. Forumda da gördüğüm kadarıyla Fantastik filmi sevenlerin sayısı oldukça fazla. O yüzden rahatlıkla önerebilirim...
Puanım: 9/10
1h 58m | 12
www.imdb.com
Yaklaşık bir ay falan olmuştur filmi izleyeli. Klasik ama çok beğenmiştim. Özellikle vurgulanan aşk teması çok iyiydi.
Bir Audrey Hepburn ve Gregory Peck klasiği. İkisi de ustaca bir performans sergilemişler. Özellikle Audrey Hepburn çok iyiydi. Oscar'ı da almasını bilmiş zaten. Özellikle filmdeki tatlılığı insanı hayrete düşürüyor. O nasıl "Thank you." demektir.
Kısacası süperdi.
Filmin kaç tane Oscar adaylığı var hatırlamıyorum ama oldukça fazlaydı. Bunu hak eden bir filmdi bana göre. Kostümler çok başarılıydı zaten bu konuda da Oscar'ı almış film.
Film isiminden de anlaşılacağı gibi aşk filmiydi. Genelde fazla sevmem bu tür filmleri ama bu film başkaydı. Kısacası çok iyi bir filmdi.
Puanım: 8/10
Directed by Neil Burger. With Edward Norton, Jessica Biel, Paul Giamatti, Rufus Sewell. In turn-of-the-century Vienna, a magician uses his abilities to secure the love of a woman far above his social standing.
www.imdb.com
Özellikle son zamanlarda sihirbazlık filmleri bir hayli ilgimi çekmeye başladı. Bu filmde de sevilesi bir hava vardı.
Edward Norton'a olan sevgimi bir nebze daha arttırdı diyebilirim. Kaliteli işlerde yer alması çok iyi. Böylece izlenecek daha çok filmi oluyor. Neyse, bence çok başarılıydı filmde. Oyunculuğunun tavan yaptığı filmlerden birisi demem yanlış olmaz herhalde.
Filmin sonu çok şaşırtıcıydı. Daha önce The Prestige'te de yaşamıştım bunu. Gerçi Prestige'de daha çok düşündürmüştü, ama bu film gerçekten şaşırttı. Ters köşe oldum deyim yerindeyse.
Daha fazla spoiler vermiyeyim en iyisi.
Genel olarak baştan sona kadar, akıcı bir şekilde ilerliyor film. Sıkılmadım desem yanlış olmaz. Tavsiye ederim...
Puanım: 8.5/10
Orta şeker bir filmdi. Yani yer yer sıkıldım. Fakat sıkılsam da oldukça anlamlı bir film olduğunu düşünüyorum.
Will Smith'in izleyip de pişman olduğum filmi yok denilecek kadar az. Bu da onlardan birisiydi. "Tanrı dünyayı 7 günde yarattı. Bense, yedi saniyede mahvettim." İzleyeli uzun zaman olsa da bu replik aklımdan çıkmadı. Sanırım izlediğim filmler arasında duyduğum en iyi repliklerden birisiydi.
Will Smith fazlasıyla iyi oyunculuğuyla yine insanı filme bağlamayı beceriyor. Hikaye'yi çok beğendim. Senaryo'ya çok güzel işlenmiş. Senaryo'da gereksiz yazılmış vakit geçirici boş sahneler vardı. Onlar olmasa daha iyi olabilirdi film. Yine de güzeldi.
Kısacası Will Smith hatrına bile izlenebilecek bir film.
Tavsiye ederim...
Puanım: 7.5/10
Directed by John Woo. With John Travolta, Nicolas Cage, Joan Allen, Alessandro Nivola. In order to foil a terrorist plot, an FBI agent undergoes facial transplant surgery and assumes the identity of a criminal mastermind, who murdered his only son. The plan turns sour when the criminal wakes up...
www.imdb.com
Konusunu saçma bulsam da beğendim.
Nicolas Cage'i çocukluktan gelen bir anı sebebiyle severim. Bu adamın filmleriyle büyüdüm desem yanlış olmaz. Ama şimdi bakınca filmlerinin bir çoğu saçma geliyor konusu itibarıyla. Bu filmde işte onlardandı.
Saçma tarafı şu: Yüz nakli operasyonu. Yani yıla bakacak olursak böyle başarılı bir yüz nakli operasyonu olmaz bence.
O yüzden filmin türüne bir de Fantastik eklemeleri lazım. Burdan yetkililere sesleniyorum.
Neyse; Nicolas Cage ve John Travolta çok iyi oyunculuk sergilemiş. İki ustayı bir arada görmek güzel. Hikayesi dediğim gibi saçmaydı. Ama senaryoya iyi yansıtılmış. O yüzden hikayenin saçma olmasını çok yadırgamadım.
Genel olarak başarılı buldum filmdi.
Puanım: 8/10
Bu filme dün akşam CNBC-E'de denk geldim. Açıkçası hoş bir raslantı oldu. İzlemek istediğim bir filmdi.
Film çok durgundu. Jude Law 'Vassili Zaitsev' adında Rus keskin nişancıyı canlandırıyor. Araştırdım da baya ünlü bir keskin nişancı. Buradan anlaşılacağı üzere gerçek hayattan esinlenme bir film.
Jude Law'ın oyunculuğunu çok beğenmedim. Belki filmin durgunluğundan ya da gece izlememden ötürü beğenmedim. İzlerken uykum geldi. O derece durgundu film. Yine de yan oyunculuklar iyiydi.
Filmde o dönemi çok iyi yansıtmışlar. Bu konuda geçer not aldı film. Hikaye güzel fakat senaryo vasattı. Fakat filmde gereksiz uzatılmış sahneler fazlaydı.
Kısacası beğenmedim.
Puanım: 6/10
2h 24m | 12
www.imdb.com
Çok güzel bir tarih filmiydi. Tarih filmi çünkü; Haçlı Seferleri'ni anlatıyor. Biraz Hristiyanları masum göstermişler, onları haklı gösteriyorlar, fakat özellikle Selahaddin Eyyubi'yi çok iyi ve adaletli bir hükümdar olarak göstermeleri aslında biraz da objektif olduklarını gösteriyor aslında. Fakat yine de taraf tutma var.
Başlamadan önce Ghassan Massoud'a ayrı bir parantez açmak istiyorum, müthişti. 'Selahaddin Eyyubi' rolünü yaşamış resmen. Film de fazla karizmaydı.
Adamsın.
Oyunculuklar çok iyiydi. Orlando Bloom övgüyü hak ediyor. Bunun yanında Eva Green'in olması çok güzel oldu. Ben böyle karizma kadın görmedim ya.
Asaleti yeter.
O da çok başarılıydı. Liam Neeson'da filme ayrı bir hava katmış.
Hikayeyi zaten az buçuk tarih bilgisi olanlar bilir. Selahaddin Eyyubi'nin Kudüs'ü Haçlılar'dan geri almasını konu edinmiş film. Bu konuda savaşlardaki görsel efektler çok başarılıydı. O havayı iyi yansıtmışlar.
Bence izlenilmesi gerekiyor filmin. Film tarafsız olsaydı IMDb 250'de olmayı hak ediyor derdim ama hal böyle olunca içimden demek gelmiyor açıkçası. Yine de o zamanın tarihine merakınız varsa izlemelisiniz...
Puanım: 8.5/10