En Son İzlediğiniz Film? 🎞

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan şirin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@Arslan Bey ne yaptın ya destan yazmışsın.

Bazı filmler vardır, yorum kısa kesilmez. O filmlerden biriyse demek. Birçok üye uzun uzun yazmış, bende yazayım dedim ayrıca ama biraz abarttım. Okumaya üşenenler derneği, okumaz zaten. Veryansın ederdin yorum yazmadın diye, yazıyorum artık. Eleştirmek konusunda pek iyi değilimdir doğrusu. Objektif olamıyorum çoğu zaman. Yine de uzun uzun yazdım sonuç olarak. İçimde kalmasın dediklerimi bile yazdım. Belki ileride objektifliğim artar. Şimdilik bu konuda iyi değilim. Gerçekten destan gibi uzun uzun yazmışım.
 
Biraz kısaltmaya bak bundan sonraki yorumlarda bence.
100-200 kelime olabilir normal bazen ben de 300-400 kelimeye ulaşıyorum dayanamayıp ama 860 kelime nedir
 
Biraz kısaltmaya bak bundan sonraki yorumlarda bence.
100-200 kelime olabilir normal bazen ben de 300-400 kelimeye ulaşıyorum dayanamayıp ama 860 kelime nedir

Eleştiri dediğin budur işte, uzunluk açısından yani. Gerçi biz burada sadece yorum yapıyoruz. Cümlelerime sığamayacak filmler pek çıkmaz artık. Çıksa, ancak öyle yazarım uzun uzun. Buna göre, kolay kolay artık bu uzunlukta yazmam.
 

Uçakta Şenlik Var'mıydı bunun Türkçe hali ?
Buna benzer bi film izlemiştim çocukken.
Acaba o mu dedim.
 
İMDB puanı kötüymüş ama o kadar da kötü değil diye aklımda kalmış.
12-13 yaşlarımda izlemiştim sanırım ağır gelmiş olabilir o yaşlarda.

Bu tür komedi filmlerinin çoğu İMDB'de kötü puan alıyor zaten, ben puanına bakmam film izlerken o yüzden sorun yok


Bence komik bir filmdi, birçok sahnesinde güldüm
 

Steve Carell, Steve Buscemi, Olivia Wilde ve Jim Carrey gibi isimlerin rol aldığı filmi dün gece izledim ve beğendim.

Sihirbazların büyülü dünyası gözüküyor filmde ve sıkılmadan izlenebilecek bir film. Aslında ben bu filmi Jim Carrey sayesinde izledim. Bütün filmlerini izledim desem, yalan olmaz. Filmleri gerçekten çok iyi. Jim Carrey burada farklı bir rolde. Gerçi sahnesi az. Benim bildiğim Jim Carrey başrolde yer almalı ve çok sahnesi olmalı. En azından ben buna alıştım diyebilirim. Karakterini yine iyi oynuyor ama başta dediğim gibi, farklı. Uzun saçlar, bıyıklar falan. Karakteri biraz sinir bozucuydu ama yine de iyi rol yapıyordu. Steve Carell da iyiydi tabi. Steve Buscemi de, Steve Carell'ın karakterini iyi tamamladı. İyi bir iş çıkmış sonuç olarak. Olivia Wilde'nin de filme renk kattığını söylemek lazım. Sonu zaten iyi bir yere bağlanmış.

Net bir şekilde söyleyeyim; Bu film ailenizle izleyebileceğiniz türden bir film. Bazı sahnelerde kahkahalarınızı tutamayacaksınız. Sonuç olarak film iyi. İyi bir iş çıkmış.
 

Aamir Khan'ın 3.filmini izledim ilki "3 İdiot'tu" ki anlatılmaz zaten süper bir filmdi ve tür olarakta komediydi daha sonra "Taare Zameen Par'ı" izledim bu da süperdi o kadar film izledim ama beni ağlatmaya yaklaştıran tek film olmuştu şimdi ise "Rang de Basanti'yi" izledim bu da ilk başlarda komedi, romantizm diye geçer diye bekliyordum ama filmin ortasından itibaren duygusala bağladılar. Bildiğin Gezi olaylarını anlatmışlar.
Aamir Khan bu işi biliyor cidden filmleri uzun oluyor, başlarda biraz sıkıcı oluyor doğrudur ama eğlenmek için değil de filmlerden ders çıkarmak istiyorsan bire bir filmler cidden.

Puan: 9/10
 

Süper kahramanlık filmlerine iyice doyduğumu hatırlatan bir başka film oldu Iron Man 3...

Yine diğer süper kahramanlık filmlerinde olduğu gibi pek çok klişeleşmiş olay vardı. Sanırım Batman serisinden sonra benden 9-10 puan alabilecek bir başka süper kahramanlık filmi gelmeyecek.


Pek çok tanıdığım, sevdiğim oyuncu vardı ama oyunculuk anlamında harikalar yarattıklarını söylemek çok zor.

Görsel efektlerin pek çoğu başarılıydı, diğer filmlerde görmediğim çeşitli yeni efektler, sahneler vardı. İlk 5'e girebilir Oscar görsel efekt yarışında ama kazanacak bir durumu yok tabii ki.

Serinin en sevdiğim filmi ilk filmdi sanırım üçüncünün ikinciden daha iyi olduğunu söyleyebiliriz yine de bu durum beni tatmin etmeye yetmiyor.

Yıl içerisindeki diğer süper kahramanlık filmi olan Man of Steel'den biraz daha iyiydi bence ama yine de zaman zaman sıkıldığım ve pek fazla sevmediğim bir başka süper kahramanlık filmi oldu.

Puanım: 6.5/10
 

Dizimag kapandığı için boş vaktimde film izliyeyim dedim. Filmin süresi kısa olduğu içinde bu filmi seçtim. Ben 52 dk. lık olanı izledim ama film 68 dakikaymış, arada kaçırdığım bişey olmamışır inşallah


Filmi izlerken bayaa eğlendim. Küçük çocuk çok tatlıydı


Chaplin reyiz yeteneğini göstermiş yine, Özellikle kaçma sahneleri ve kızla yemek yediği sahnede güldüm


Kemal Sunal'ın Garip filmide bu filmden uyarlama yapılmış zaten.

8/10
 

Yok artık ciddi misin ?
O kadar yıl geçmiş filmin üzerinden yeni duyuyorum bundan uyarlama yapıldığını.
 

2013'ün en iyi filmleri listesini hazırlarken gördüğüm ve o zamandan beri izlemek istediğim, seveceğime neredeyse emin olduğum bir filmdi ki yanılmadım.

Yanılmıyorsam Little Miss Sunshine'ın yapımcıları yapmış yapımcılığını, kadroda da Steve Carrell olunca Little Miss Sunshine tadında neşeli bir iş bekliyordum çok yanıldığım söylenemez ama daha çok dram ağırlıklı bir film çıktı. Biraz geçen yılki Perks of Being Wallflowers tadı aldım bir ergenin sorunlarını işlemesi bakımından.

Steve Carrell'i bu kez ciddi ve kötü diyebileceğimiz bir adam rolünde görmek tuhaf geldi. Fakat o dahil tüm oyuncular çok iyilerdi.

Filmi izledikten sonra farkettim ki filmi yöneten ve senaristliğini yapan iki isim olan Nat Faxon ve Jim Rash, dizilerden tanıdığım isimlermiş.
Ayrıca iki yıl önce Descendants ile senaryo Oscarı almışlığı da varmış bu ikilinin. Descendants'ı da sevmiştim. Aslında bu film biraz da onun ayarında bir filmdi. Bundan sonra yaptığı işleri daha yakından takip edeceğim. Birlikte çalışmaya devam ederler umarım.


Perks of Being Wallflower bile Akademi tarafından es geçilmişken Oscar ve diğer büyük ödül törenlerinde şansı yok maalesef. (Bence özellikle senaryo dalında adaylık alsa hakedilmiş bir adaylık olurdu.
)

Özetle filmi yorumlayacak olursam çok beğendiğimi ve hatta şimdilik bu yılın en beğendiğim filmleri arasında olduğunu söyleyebilirim. Bu tattaki filmleri çok seviyorum. Yukarıda çeşitli benzerliklerini yazdığım üç film de benzer tatta ve çok sevdiğim filmlerdi.

Puanım: 8/10