Citizen Kane (1941)
Aslında dün gece izlediğim fakat yazmaya fırsat bulamadığım bir film.Yapım yılına baktığımızda eski bir tarih olması gözümü korkutmadı değil. Ama yine yanıldığımı farkettiren filmlerden birisi daha oldu.
Yer yer sıkan bir film oldu.Kült filmler arasında olmayı hakeden bir film.Kimilerine göre başyapıt da sayılabilir. Ama bana göre çok iyi bir filmdi.
Senaryo,oyunculuklar ve kurgu o zamana göre çok iyi.Sinema tarihinin bana göre en iyi yönetmenlerinden biri olan Orson Welles'in çektiği çok güzel bir filmdi.Yine herkese tavsiye edebileceğim bir film.
Puanım: 8/10
Aslında dün gece izlediğim fakat yazmaya fırsat bulamadığım bir film.Yapım yılına baktığımızda eski bir tarih olması gözümü korkutmadı değil.
Yer yer sıkan bir film oldu.Kült filmler arasında olmayı hakeden bir film.Kimilerine göre başyapıt da sayılabilir.
Senaryo,oyunculuklar ve kurgu o zamana göre çok iyi.Sinema tarihinin bana göre en iyi yönetmenlerinden biri olan Orson Welles'in çektiği çok güzel bir filmdi.Yine herkese tavsiye edebileceğim bir film.
Puanım: 8/10