En Son İzlediğiniz Film? 🎞

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan şirin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Citizen Kane (1941)

Aslında dün gece izlediğim fakat yazmaya fırsat bulamadığım bir film.Yapım yılına baktığımızda eski bir tarih olması gözümü korkutmadı değil.
Ama yine yanıldığımı farkettiren filmlerden birisi daha oldu.

Yer yer sıkan bir film oldu.Kült filmler arasında olmayı hakeden bir film.Kimilerine göre başyapıt da sayılabilir.
Ama bana göre çok iyi bir filmdi.

Senaryo,oyunculuklar ve kurgu o zamana göre çok iyi.Sinema tarihinin bana göre en iyi yönetmenlerinden biri olan Orson Welles'in çektiği çok güzel bir filmdi.Yine herkese tavsiye edebileceğim bir film.


Puanım: 8/10
 

Ben de 8 vermişim zamanında. Yılına göre gerçekten iyi film, kült sayılması çok normal. Fakat ben de sıkılmıştım bazı yerlerinde.
 
OzaN post: 1378438' Alıntı:


Ben de 8 vermişim zamanında. Yılına göre gerçekten iyi film kült sayılması çok normal. Fakat ben de sıkılmıştım bazı yerlerinde.

Evet o zamana göre yapılabilecek en iyi filmlerden birisi gerçektende.
 
gundix123 post: 1358157' Alıntı:
Benden kaynaklı bir şey mi bilmiyorum ama 1960 öncesi bir film ne kadar iyi olursa olsun izleyesim gelmiyor bir üşengeçlik oluyor.


Benim rekorum şimdilik bu daha da aşağı inmeyi düşünmüyorum.

Rekor 1941 oldu emin adımlarla aşağılara iniyoruz.
 
Dog Day Afternoon (1975)

En iyi soygun filmleri arasında gösterilen bu film gerçekten bu unvanı hakediyormuş. Gerçek bir hikayeden uyarlanıyor olması etkileyici ve filmi daha anlamlı kıldı.

Al Pacino yine gerçekten harika oynamış. En iyi performanslarından birini sergilemiş ve aldığı Oscar adaylığını haketmiş.

Filmin ilk yarısı çok heyecanlı ve sürükleyiciydi ikinci yarısında ise tempo oldukça düşmeye başladı. Bence bir 10-15 dakika daha kısa süreli olsaymış film daha da etkili olabilirmiş.

Puanım: 9/10


Bu filmle birlikte izlemek istediğim önemli filmler kısa listesini hemen hemen bitirmiş oldum. Sadece iki film kaldı onlarda da teknik sorunlar oldu ve yeniden indirmem gerekince soğudum şimdilik. Belki yarın son bir film daha izlerim ama sonrasında çok nadiren yeni film izleyebileceğim maalesef.
 

Tatilinin bitmesine az kaldıbi an hiç izlemeyeceksin sandım.
 
Saw III

Sonunu bilmeme rağmen sonunda yine yine tüylerim diken diken oldu
 
Benim Adim Khan

Bilindik hint filmlerinden, hatta bildigimiz filmlerden cok uzak etkileyici bir film. Filmin basini kacirdim ama ilk baslarda pek tatmin etmedi. Baglamadi. OzaN mutlaka izleyin yazmasa cok güzel bir filmi kaciracaktim.
11 Eylül ve sonrasinda müslüman olmanin zorluklarini yansitan, bir basit ailenin drami izleyici olaylarin basladigi andan itibaren kendine cekiyor. Khan kendinmis gibi aci cekiyorsun filmi izlerken. Hasta gibi durusu ve akilli olmasi, basit bir kameramanin 'ben terörist degilim' demesini cekmesiyle bircok kisiyi ayaga kaldiran biri. Cok etkilendim. Aslinda biraz da olsa Müslümanligi kötüleyen, öbür dogru yaniyla Müslümanligin ne güzel birsey oldugunu anlatan bir film.

Puanim 10/10
 
Psycho (1960)

Dün 3 film izledim fakat açılışı bu filmle yapalım.
Korku-gerilim filmlerinin başustası Hitchock'un bana göre en iyi 2 filminden biriydi.Gerçekten nefis bir film yapmış,özellikle o zamana göre müthiş bir film.Korku türü filmlerinin sanırım en iyi örneğiydi.


Bu filmle birlikte bir şey farkettim,bu filmden sonra yapılan çoğu korku filmlerinin bu filmden ilham aldığını.Gerçekten de ilham alınacak düzeyde örnek bir film.

Film kurgu,senaryo ve oyunculuklar yine dönemine göre şahane.Yine herkese tavsiye edebileceğim bir film.Özellikle duş sahnesi için bile izlenebilir.Sinema tarihinin en unutulmaz anlarından biriydi bana göre.

Puanım: 10/10
 
Gerçekten harikadır ve bence en iyi korku filmidir.


Hitchcock filmlerinin de en iyisi izlediklerim arasından. (Belki Rear Window ile karşılaştırılabilir.)
 
OzaN post: 1379908' Alıntı:
Gerçekten harikadır ve bence en iyi korku filmidir.


Hitchcock filmlerinin de en iyisi izlediklerim arasından. (Belki Rear Window ile karşılaştırılabilir.)

Aynen.Benim icin ilk 2 sırada Rear Window ve bu film var.


Korku türünün en iyi filmi kesinlikle.
 
Some Like It Hot (1959)

Dönemin gözde oyuncularını barındıran Romantik-Komedi tarzında bir film.Oyuncu kadrosuna baktığımızda Marilyn Monroe olması bile izlemek için bir sebep.


Açıkçası filmi izlemeden önce bir beklentim vardı,fakat bu kadarını beklemiyordum.Oyunculuk performanslarının ustaca işlendiği bir film.Komedi türünün vazgeçilmez bir filmi kesinlikle.Zaten bunu ATI 'Tüm zamanların en iyi Amerikan komedi filmi' olarak seçmiş ve bence bu ünvanıda hak etmiş kült bir film.

Çok ince ve sivri espirilerle insanı baymayan senaryosuyla insanı neşelendiriyor.Zevk alarak izlediğim ve izlerken hem güldüren hem de eğlendiren bir film oldu benim için.

Marilyn Monroe faktörüyle;


Puanım: 9.8/10


 

Jack Lemmon'da çok iyiydi filmde hatta bana göre en komiği oydu
 
Grave of the Fireflies (1988)

Bir anime için fazlasıyla acıklı bir konusu vardı. Konu gerçekten etkileyiciydi ama nedense bu tarz filmlerden çok etkilenen biri olarak bu filmden pek etkilenmedim. Yine de güzeldi özellikle son 30-40 dakikasıyla.

Savaşların olmadığı bir dünyada çocukluğumuzu yaşayabildiğimiz için şanslıyız.


Puanım: 7.5/10
 
Bir Avuç Deniz, dün Kanal D'de yayınlandı biraz ortalara doğru denk geldim ama beğendim filmi en kısa zamanda baştan izlemek istiyorum.
 
Fow a Few Dollars More (1965)

Dolar serisinin 2. filmi '
A Fistful Of Dolar' filminin devamı.Western filmlerinin bana göre en iyi örneği olan 'Dolar Üçlemesinin' ikinci filmi.Sergio Leone yine çok iyi bir film sunmuş bizlere.

Kesinlikle izlenilmesi gereken bir film ama bana göre ilk film bu filme nazaran biraz daha iyiydi bence.
Eastwood yine çok iyi bir iş çıkarmış.

Oyunculuklar ve müzikler bence çok iyi.
Yine çok başarılı bir kovboy filmi.

Puanım: 9.4/10
 
Batman Begins
Süper kahraman filmlerini sevmeyen biri olarak bu filmi sevdiğimi düşünüyorum. Bir kere hikayesi çok daha hayattandı. Yani bir kaç uzaylı çıkıp dünyamızı yok etmeye çalışmıyordu.

Christian Bale'in iyi bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Tabi oyunculuğunu bu filmden anlayamam. Ama sanırım peltek konuşuyor.

Morgan Freeman'ın bu filmde oynadığını bilmiyordum. Güzel bir sürpriz oldu. Bu adam hep akıllı, önderlik yapan baba rollerde oynuyor.

Christoper Nolan'ın adını çok sık duymuştum. Gerçekten de iyi bir iş başarmış.

Filmde efekt fazla yoktu. Her şey gerçekti. Bayağı para ve emek harcamışlar sanırım.

2. filmini çok merak ediyorum. Joker'i izlemeye sabırsızlanıyorum.



Puanım: 8.4/10
 

İlk filmini beğendiysen 2. filmi kesinlikle seveceksin.
Joker'e hayran kalıcağına kesin gözüyle bakıyorum.