Call Me by Your Name izleyeceğim sırada o var. Moonlight'ı eledim zencilerden pek haz etmem.Aynı yönetmenden devam et.
Call Me by Your Name izleyeceğim sırada o var. Moonlight'ı eledim zencilerden pek haz etmem.Aynı yönetmenden devam et.
Irkçılık yapmış oldun, siyahiler de insan. O cümlen direkt buraya çekilir rahatlıkla o anlamda olmasa da.Call Me by Your Name izleyeceğim sırada o var. Moonlight'ı eledim zencilerden pek haz etmem.
Tabiki o anlamda demedim. 😱 Asla insan ayırt eden biri olmadım...Irkçılık yapmış oldun, siyahiler de insan. O cümlen direkt buraya çekilir rahatlıkla o anlamda olmasa da.
Onu izle, muhtemelen seversin ama burada yorum yap dediğim gibi, kendi konusuna değil.
Yorumlar pek iç açıcı değil, ki zamanında sen de yorum yapmışsın ama sadece yorum yapmışsın ve izlememişsin. Sanırım o zamanlar pek ilgini çekmiyordu filmler, ki böyle bir film kaçırmışsın. Düşün, @bazinga ve @MEnes yüksek puan vermişti.Tabiki o anlamda demedim. 😱 Asla insan ayırt eden biri olmadım...
Niye kendi konusuna değil? Başrol Oliver harika bir parça, sevmemem mümkün değil.
Filmin linkini atsana yorum mu yapmışım izlemeden hem de... 😱
Gerçi bu konudaki yorumuna, "yorum" denirse tabii. Filmin ne olduğunu tam çözememişsin o dönem.Filmin linkini atsana yorum mu yapmışım izlemeden hem de... 😱
Evet son 2 yıldır filmsever oldum çıktım. Önceleri hiç ilgimi çekmezdi.
Hahahahaah saçmalık ya, o zamanlar daha gözüm açılmamış toyluğuma ver.Gerçi bu konudaki yorumuna, "yorum" denirse tabii. Filmin ne olduğunu tam çözememişsin o dönem.
@destere etiketlemiş düşün, nostalji yapmış oldun.Hahahahaah saçmalık ya, o zamanlar daha gözüm açılmamış toyluğuma ver.
Yaa üzüldüm akşam akşam. Ben hatırlamıyorum sen nerden hatırlıyorsun bu mesajları?@destere etiketlemiş düşün, nostalji yapmış oldun.
Hatırlamıyorum aslında, sadece film hakkında forumdaki yorumları inceleyince rastlıyorum.Yaa üzüldüm akşam akşam. Ben hatırlamıyorum sen nerden hatırlıyorsun bu mesajları?
Benim de film hakkında görüşlerim aşağı yukarı aynı o yüzden +1 diyim beğenmene sevindim
Çalıntı Hayat / The Words
Konusu ilgi çekici olan bir film. Filmde 3 ayrı yazarın hikayesini izliyoruz bir nevi. Kitabın asıl sahibinin hikayesini, kitabın üstüne konanın hikayesini ve bu hikayeyi bir tanıtımda anlatan birinin.
Kitabı asıl yazan kişi aslında kendi hikayesini yazmış. Bunu filmin ilerleyen zamanında öğreniyoruz.
Özellikle bebeklerini kaybettikleri sahnesinden sonra o yaşanan durgunluk hüzünlendirdi ve filmin geri kalan kısmında hep bir burukluk oluştu.
Film ucu açık bitmekte ve sürekli kafada soru işaretleri oluşturmasını sevdim. İzleyicilerin yorumuna bırakılmış bir son.
Galiba o olayı anlatan yazar aslında kitabı çalan kişi. O kitap hiç yayınlanmamış olabilir. Karısından da çok önceden ayrılmış olabilir. Yani bol teori üretilen bir film oldu.
8.2/10
Filmi izlememe vesile olan @xdragxx sanada teşekkürler
O +1 puanıma +1 gibi görünmekte. Senden okadar puan çıkmazBenim de film hakkında görüşlerim aşağı yukarı aynı o yüzden +1 diyim beğenmene sevindim
Konarım be ne güzel yazmışsın işteO +1 puanıma +1 gibi görünmekte. Senden okadar puan çıkmaz
Puanın kaç? Ayrıca yorumuma konma
Bu filmi izlemiştim, hayal meyal hatırlıyorum. Değişik bir filmdi ama şimdi izlesem sever miyim, bilemedim. O zaman için gözümde iyi bir filmdi sanki, çok oldu izleyeli.
Çalıntı Hayat / The Words
Konusu ilgi çekici olan bir film. Filmde 3 ayrı yazarın hikayesini izliyoruz bir nevi. Kitabın asıl sahibinin hikayesini, kitabın üstüne konanın hikayesini ve bu hikayeyi bir tanıtımda anlatan birinin.
Kitabı asıl yazan kişi aslında kendi hikayesini yazmış. Bunu filmin ilerleyen zamanında öğreniyoruz.
Özellikle bebeklerini kaybettikleri sahnesinden sonra o yaşanan durgunluk hüzünlendirdi ve filmin geri kalan kısmında hep bir burukluk oluştu.
Film ucu açık bitmekte ve sürekli kafada soru işaretleri oluşturmasını sevdim. İzleyicilerin yorumuna bırakılmış bir son.
Galiba o olayı anlatan yazar aslında kitabı çalan kişi. O kitap hiç yayınlanmamış olabilir. Karısından da çok önceden ayrılmış olabilir. Yani bol teori üretilen bir film oldu.
8.2/10
Filmi izlememe vesile olan @xdragxx sanada teşekkürler
Sanat eserlerinde o tarz eserlere her ne kadar sinir olsam da, -özellikle hikaye bazlı olmayıp mesaj verme ve gözümüze sokma derdinde olanlara- kaliteli olan eserlere da saygımız vardır. Bu filmin de o tarz bir eser olduğunu kabul ediyorum... Aynı Brokeback Mountain gibi...
Irkçılığı anlatırken bile göze sokma amacı güdülmesi var bu meseleleri anlatırken göze sokmayı geçtim ya da daha başka birçok konuda ve evet, bence de göze sokmaya çalışılan filmler sinir bozucu ama başarılı bir hikayenin içinde barınıyorsa ve mesaj kaygısı yoksa, böylesi çok daha iyi.Sanat eserlerinde o tarz eserlere her ne kadar sinir olsam da, -özellikle hikaye bazlı olmayıp mesaj verme ve gözümüze sokma derdinde olanlara- kaliteli olan eserlere da saygımız vardır. Bu filmin de o tarz bir eer olduğunu kabul ediyorum... Aynı Brokeback Mountain gibi...
Netflix kardeşim sağolsun bizi sanat eserlerinden soğuttu bu huyu yüzünden... Amazon da buna katıldı falan... (bkz Siyahi Elf ve Cüce...) Ya bir şeyi yapıyorsan doğal şekilde yapacaksın. Bir mesaj veriyorsan yine bunu hikayenin içinde doğal şekilde vereceksin. Sırf bu mesajı insanlara empoze edeceğim diye hikaye ile ilgisi olmayan şeyleri o konuya yedirirsen göze batar... Ve bu bilinçli izleyici tarafından 'adamlar ırkçı değil bak siyahi oyuncu oynatıyorlar ne güzel' gibi algılanmaz... Tam tersi algılanır...Irkçılığı anlatırken bile göze sokma amacı güdülmesi var bu meseleleri anlatırken göze sokmayı geçtim ya da daha başka birçok konuda ve evet, bence de göze sokmaya çalışılan filmler sinir bozucu ama başarılı bir hikayenin içinde barınıyorsa ve mesaj kaygısı yoksa, böylesi çok daha iyi.
Aslında genel olarak duyar kasma, bunun üzerinden prim yapma ve bu şekilde ödül kazanma ya da en azından daha çok izlenmek gibi amaçlar güdülüyor. Bu yüzden çok fazla da bu tarz filmler ya da diziler çıkıyor ama hepsi de aynı ilgiyi görmüyor. Kimisi izleyiciden, kimisi de akademiden ilgi görüyor ve iki kesimden de her zaman ilgi görülmüyor.Netflix kardeşim sağolsun bizi sanat eserlerinden soğuttu bu huyu yüzünden... Amazon da buna katıldı falan... (bkz Siyahi Elf ve Cüce...) Ya bir şeyi yapıyorsan doğal şekilde yapacaksın. Bir mesaj veriyorsan yine bunu hikayenin içinde doğal şekilde vereceksin. Sırf bu mesajı insanlara empoze edeceğim diye hikaye ile ilgisi olmayan şeyleri o konuya yedirirsen göze batar... Ve bu bilinçli izleyici tarafından 'adamlar ırkçı değil bak siyahi oyuncu oynatıyorlar ne güzel' gibi algılanmaz... Tam tersi algılanır...
Bu eşcinsel temalı filmlerde de böyle. Hiç alakası bile olmayan bir senaryoya bunları yerleştirirsen bu tat kaçırır. Mesela Shape of Water'daki muhabbet... Film boşuna Oscar'ı almadı çünkü her telden çaldı adam... Ana tema olarak hemen hemen bilim kurgu ve fantastik sayılabilecek bir drama filminde çok da alakası olmayan her muhabbet filmin içine yedirildi. Ve ben bundan asla haz etmedim... Ama Call Me By Your Name hikaye odaklı ve bu konunun kaliteli bir şekilde işlendiği bir drama filmiydi. Çok da iyi oyunculuklar vardı. Elbette haz etmediğim 'bazı' şeyler vardı ama onları önemsemeden filmi değerli bulabildim. Bu ırkçılık temalı filmlerde de diğer filmlerde de böyle olmalı... Ama global dünyada Netflix, Amazon ve buna benzer büyük güçler bunu engelliyor maalesef...
Bilinçli seyirci (yani ben ve benim gibilir... ) bunu tespit edip salıyor işte... Gerçekten bu işi hakkıyla yapanlara saygımız var ama onun dışındakiler hadi abi hadi siz Akademi'ye gidin, bizi salın...Aslında genel olarak duyar kasma, bunun üzerinden prim yapma ve bu şekilde ödül kazanma ya da en azından daha çok izlenmek gibi amaçlar güdülüyor. Bu yüzden çok fazla da bu tarz filmler ya da diziler çıkıyor ama hepsi de aynı ilgiyi görmüyor. Kimisi izleyiciden, kimisi de akademiden ilgi görüyor ve iki kesimden de her zaman ilgi görülmüyor.