En Son İzlediğiniz Film? 🎞

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan şirin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence (2014)

Bu ara filmlere biraz ara verip Drive To Survive ve Upload izliyoruz. Çook uzun süren film serisi yormaya başladı, artık filmler konusunda doyuma ulaşmaya başlıyorum galiba. (Üzerine bir yılda 300 film daha izledi
)

Roy Andersson'ın değişik ve çok zor bir sinema anlayışı olduğunun farkındayım. Bana çok uzak bir tarz bu ama About Endlessness'ta fena anlaşmamıştık. Burada ise hiç uyuşamadık maalesef. İki parçaya bölüp zar zor bitirebildim. Birkaç sevdiğim sahne vardı sadece, marşlı kısımlar güzeldi.
Görüntü yönetmenliği çok iyiydi yine...

4/10

Reactions: Araf
Daha bitirmen gereken iki filmi daha var, tabii üçlemede. Bir de 1970 yapımı filmi var.

@Dosi de izleyebilir filmi:: Bir İsveç Aşk Hikayesi.

Reactions: Dosi and bazinga
En son ANKA izledim sonrasında halen sinemaya gitme fırsatım olmadı, evde de boş vaktim olmadı

Cold in July, Dexter Morgan'ın başrolde yer aldığı bir film. Muhtemelen Michael C. Hall'e "Dexter gibi oyna." demişler; çünkü Dexter Morgan karakterine bürünmüş gibi rol yapıyordu. Hatta karakteri de kısmen Dexter gibiydi; topluma karşı yabancı duran, meraklı, sessiz bir şekilde iz süren gibisinden. Gülüşü, tonlamaları bile Dexter'ı hatırlattığı oldu, hatta öfkesi bile. Gerçi oyuncunun kendisi böyle ama o karakterle bütünleşince, baştan sona hatırlatabiliyor. Yine de o karakteri hatırlatması bile filmi izlemeye değer kılıyor.

Filmin başlangıcında Dane, eve birisinin geldiğini fark ediyor ve bir kurşun sıkıyor. Kasabada geçtiği ve hafiften de western tarzında bir film olduğu için o silahın patlaması doğal. Gerçi ABD'yi düşündüğümüzde o silah daima patlar; çünkü silah, ABD ile bütünleşmiş bir şey. Konuya dönecek olursak, o silah patlaması sonrası birisi ölmüştür ve Dane, ölen kişinin babasının hapisten çıktığı, sonra da intikam almak için oğlunun peşine düştüğünü fark eder. Sonrasında Jim fark edecektir ki, aslında Freddy olayının arkasında çok başka şeyler var. Dedektif olan Russel ile birlikte üç kişi Freddy'nin peşine düşecekler ve birtakım olayların içinde bulacaklar kendilerini.

Filmin sanırım en sıkıntılı tarafı, sürekli konunun başka yere kayması. İntikam konusu biraz klişe kaçabilirdi ama sonrasında filmin konusu başka yöne çevrilip bitti. Filmin yükselişe geçecek ve şaşırtacak bir potansiyeli var gibi de duruyor ama o potansiyelini kullanamıyor. Yine de merak ettiriyor ve bu da filmin içinde tutuyor. Kötü bir film değil ama ortalama bir film olmuş. Keşke ortalamanın üzerinde bir film olma potansiyelini kullanabilseydi.

6/10

Reactions: bazinga
Dexter sonrası ben de hevesle izleyip aynı puanı vermiştim.