Rabbit Hole (2010)
Acıyla baş etmeye dair kaliteli bir yapım. Başta Nicole Kidman olmak üzere iyi oynanmış, iyi çekilmiş temiz bir film. Çok da güzel replikler vardı aralarda. Konu itibariyle izlerken yer yer içim şişmedi desem yalan olur ama süresini iyi ayarlamışlar. Keşke sonunu biraz daha iyi bağlayabilselerdi.
6/10
------------------------
The Next Three Days (2010)
20 Dakika dizisi yayınlandığı dönemden beri izlemek istediğim ama bir türlü sıra gelmeyen bir filmdi. Bizimkilerin niye uyarlamaya çalıştığını çözmem 5 dakika aldı.
İyi bir senaryo var ortada ama o kadar pembe dizi kıvamında şeyler var ki... Crash'in yönetmeninin elinden çıktığına inanamıyor insan, sanki sinemayla çok alakasız birine "al da yönet" demişler gibi. Çok fazla dramatik olmaya aday sahne var ama çok kötü yönetilmiş, çok kötü oynanmış. Bir kere filmde adamın motivasyonunu iyi aktaramamışlar. Elizabeth Banks güzel kadın da kötü oyuncu.
Çocuk oyuncu masrafından kaçmak için robot tercih etmişler.
Bu kadar gömdüm ama tüm bu olumsuzluklara rağmen film kendini izletiyor. Konusu çok güzel ve yönetmen dramatik sahnelerde çok fena çuvallasa da aksiyon sahnelerinde çok iyi. Özellikle son yarım saat soluksuz izlenecek cinsten.
6/10
------------------------
Alice in the Wonderland (2010)
Çocukken sevdiğim kitaplardan biriydi ama film kitaptan birebir uyarlamaysa kendimden şüphe duydum.
Yaratılan dünya falan hoş, tam da Tim Burton'luk ama senaryo çok zayıf. İlk başta ilgi çekici olsa da kısa sürede ilgiyi kaybettim ve tamamlamakta zorlandım. Tim Burton'ın en zayıf filmlerinden biri herhalde. Mia Wasikowska'ya rağmen olmamış. Johnny Depp yine Razzie'ye göz kırpan bir performans çizmiş. Türkiye'de olsa kesin Mehmet Ali Erbil'e giderdi o rol(ler).
4/10