Kill Bill 1 -2 , Rezervoir Dogs
Muhteşem filmler gerçekten.
Bu filmleri daha önce de izlemiştim o zaman da çok sevmiştim. Fakat filmleri izlediğim zamanla şimdiyi kıyaslayınca arada dağlar kadar fark olduğunu fark ettim. İkinci izleyişim olmasına rağmen filmlerin her birinden inanılmaz zevk aldım. Senaryo, kurgu oyunculuklar... Hepsi harika.
Tarantino'nun oyuncu kadrosunu çok severim. Zaten genel olarak belli başlı oyuncularla çalışıyor. Hepsi de ayrı bir tarz ve hepsi de oynadığı role çok yakışıyor. Harvey Keitel'dan Michael Madsen'a bütün oyuncular puzzelın bir parçası gibi birbirlerini tamamlıyorlar. Senaryo da muhteşem olunca geriye sadece arkaya yaslanıp zevkle izlemek kalıyor.
Elbette herkesin seveceği tarzda bir yönetmen değil Tarantino ama mesela bana Rezervoir Dogs filminin ilk sahnesindeki konuşmalar bile o kadar güzel geliyor ki. Normalde sokakta yapılacak muhabbetler filmin giriş sahnesinde sunuluyor. Bu da filmin doğallığını çok güzel ortaya koyuyor bence. Devamında ekibin birlikte yürüdüğü şu sahneyi saymıyorum bile:
Harika ya insanın takım elbise giyip güneş gözlükleriyle aralarına giresi geliyor.
Neyse daha fazla yazıp övme işini aşırıya kaçırmak istemiyorum.
Son olarak, izlediğim bu filmlerin bende bıraktığı izlenimlerin de etkisiyle en iyi yönetmen sıralamamda değişiklik yapıyorum ve zirveye Tarantino'yu koyuyorum. İnşallah daha çok film çeker ve biz de izleyebiliriz.
Puanım: 10/10