Inarritu'nun izlediğim 3.filmi ve bunu da oldukça başarılı buldum.Ölüm üçlemesinin de 2.filmi aynı zamanda.İlk filme göre oyunculuklar daha iyi tabii ki.Bir de bu filmde karakterler birbiriyle daha ilişkiliydi.
Ufak tesadüflerin,hayatımızı nasıl değiştirebileceği ve tüm hayatları nasıl yıkabileceğini iyi bir olay örgüsü ve doğrusal olmayan anlatımıyla iyi göstermiş.Bu bakımdan zaten filmin kurgusu da çok başarılı.
Sahnelerin karmakarışık olması hiç kafa karıştırmadı sadece filme daha iyi odaklanmamı sağladı.Bu karıştırma şeklini en çok Pulp Fiction filmine benzettim.Ama esinlenme gibi bir durum söz konusu değil.
Sean Penn ve Benicio Del Toro çok iyi filmin en iyisi Naomi Watts.Mulholland Dr. ve bu filmde depresif rolleri çok iyi oynamış.
Amores Perros biraz daha iyiydi ama bu film hem onu hatırlattı hem de daha kaliteli oyunculuklarıyla daha iyi bir seyir zevki verdi.
8/10
Saf dram olan aşk filmleri genelde beni boğar.Üstüne bir de sıkıldığım Nazi-Yahudi olaylarına da değinince film yer yer sıktı.
Filmden pek etkilenemedim açıkçası ancak kötü bir film de değildi.Sevmediğim bir tür ve bunun üzerine pek de bir şey koyamayan bir film.
Ama oyunculuklar muhteşem.Michael'in gençliğini oynayan çocuk ve Ralph Fiennes iyi.Ama filmin asıl yıldızı Kate Winslet.Aynı yıl yine bir romantik dram olan Revolutinary Road filmini daha çok beğenmiştim ama bu film Akademi'nin daha çok dikkatini çektiği için bu filmle Oscar'ını almış.
Pek etkilenemedim,soğuk bir filmdi.Ama türünü sevenler başucu filmi yapabilir.
6.7/10
The Town (2010) - IMDb
Directed by Ben Affleck. With Ben Affleck, Rebecca Hall, Jon Hamm, Jeremy Renner. A longtime thief, planning his next job, tries to balance his feelings for a bank manager connected to an earlier heist, and a hell-bent F.B.I Agent looking to bring him and his crew down.
Bu filmle Ben Affleck yönetmenliğindeki 3 filmi de izledim.Yönetmenliğinin oyunculuğundan çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim.Şu 3 filmden izlenimime göre akıcı ve pek de mantık hatası bulunmayan hikayelerini gayet iyi bir şekilde kameraya aktarabiliyor.
Bu filmde Ben Affleck bolca Heat'ten etkilenmiş.Tabi Heat gibi bir soygun filmi gelmez ama bu film de onu anımsattı bana ve onun kalitesine biraz olsun yaklaşabilmiş.Zaten Ben Affleck'in favori 11 filmi arasında olan bir filmmiş.
Oyunculuklar ise fena değildi.Filmin en iyisi Jeremy Renner.Rebecca Hall da iyi.Ben Affleck de idare eder işte.
Aksiyon filmleri günümüzde bu kadar iyi çıkmıyor.Romantizm de abartmadan vardı.Başarılı bir film çoğu açıdan.
7.5/10