The Bourne Ultimatum (2007) - IMDb
Directed by Paul Greengrass. With Matt Damon, Edgar Ramírez, Joan Allen, Julia Stiles. Jason Bourne dodges a ruthless C.I.A. official and his Agents from a new assassination program while searching for the origins of his life as a trained killer.
www.imdb.com
Serinin ilk 2 filmini beğenmiştim ve bu bölümü merakla bekliyordum.En iyisiydi..
Matt Damon'un en iyi oyunculuğu buradaydı.Filmlerini izledikçe daha çok seviyorum bu adamı.Joan Allen da çok başarılıydı.Filmde az da olsa Daniel Brühl'ü görmek de güzeldi.
En iyi aksiyon dövüş sahneleri yine buradaydı.Paul Grengrass müthiş yönetmiş filmi.
New York'taki arabayla kovalama sahneleri,Fas'ta arabanın patlama sahnesi,istasyonda gazeteciyle olan sahneler,çok iyiydi.Son sahnede onu kovalayan tetikçiye söylediği "Beni niye öldürdüğünü bile bilmiyorsun,değil mi?" diye verdiği derse de çok iyiydi.
Filmde Bourne'un bu ajanlık işine nasıl girdiğini de görüyoruz.
En zekice hareketler bu filmdeydi:
Adamın kasasını açmak için ses şifresini telefon konuşmasında ses kaydı yapıp kırması,Pam'in doğum tarihi üzerinden verdiği adres şifresi aklıma gelenler.Çok iyi hamlelerdi.
The Bourne Supremacy filminde Bourne filmin sonunda Amerika'ya gelmişti.Filmin son kısmına kadar Amerika'ya geliş kısmını görüyorduk bence mantıklı olmuş.
Bu arada filmin sonu da çok iyiydi bir de Extreme Ways çalınca daha da etkili oluyor.
9/10