Directed by Yann Samuell. With Guillaume Canet, Marion Cotillard, Thibault Verhaeghe, Joséphine Lebas-Joly. As adults, best friends Julien and Sophie continue the odd game they started as children -- a fearless competition to outdo one another with daring and outrageous stunts. While they often...
www.imdb.com
Guillaume Canet ile Marion Cotillard'ın başrollerde yer aldığı 'Cesaretin Var Mı Aşka?' ya da orjinal ismiyle 'Jeux d'enfants' isimli, 2003, Fransız yapımı karışık bir filmdi ama beğenerek izledim. "Ne olacak acaba" diye merak ettiren bir filmdi. Filmin bu özelliği, özellikle izleyiciyi çekiyor. Film çok uzun değil ama anlatım olarak çok uzunmuş gibi geliyor.
Küçük yaşta buldular ve kopamadılar birbirlerinden. Kopamadılar dediysem de, en sonunda yeniden bağlandılar. "Olur" dediler, "olmaz" dediler ve orta yolu bulamadılar. Efsane "nikah şahidim olacaksın" repliğinin geçtiği film. O replik bir anlamda komik, bir anlamda duygusal. Aslında filmde duygu karmaşası var. Bir gülersin, bir ağlayacak noktaya gelirsin, bir şaşırırsın vs. vs. Tam bir duygu karmaşası.
Orta yolu bulamamazlıklar eşliğinde giden film, hayal dünyasına da yön veriyor. Yönetmen özellikle bunu istemiş olsa gerek. Bazı yerlerde sinirlendim. Tam da çıkmaza sürüklenirken, iyi şeyler oldu. Çok farklı bir hâl aldırmak istemişler ve de karışık bir film ortaya çıktı. Bir oradan girme var, bir buradan girme var. Buna rağmen iyi bir film aslında.
Duygu karmaşasının ağır bastığı bir film olarak; bazen güldüren, bazen ağlama noktasına getiren, bazen şaşırtan bir film. Son sahnesi biraz kafa karıştırıcı gibi gözükse de, o sahne insanı şaşırtıyor. Romantiklik anlarda gerçekten iyi sahneler vardı.
Her neyse film haricinde ilginç birşeyler de var. Guillaume Canet ile Marion Cotillard, 2007 yılından beri evliler. Filmde çok yakışıyorlardı zaten ve gerçek hayatta evliler. Guillaume Canet daha önce evlenmiş, boşanmış ve en sonunda bulmuş eşini. Marion Cotillard'ın ilk evliliği. Çocukları da var. Bu kadar özele girdim ama çıkaracağımız sonuç, filmden sonra film gibi hayat yaşamışlar, kopamamışlar birbirlerinden.