2015 En Favori (Yabancı) Film | Final | Whiplash vs Interstellar

'En Favori Yabancı Film' Hangisi Olsun?

• Whiplash

Oy: 22 71.0%
  • Interstellar

Oy: 9 29.0%

• Kullanılan toplam oy
    31
  • Anket kapatılmış .

Yiğitt

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
45,924
Puanı
1,061
Bu yıl altıncısı düzenlenen ''En Favori Film'' etkinliği için artık sona gelindi!

Yabancı film kategorisinde artık ''Final'' zamanı!

Bu oylamada ''Whiplash'' ve ''Interstellar'' filmleri 'En Favori Yabancı Film' olmak için yarışacak!

NOT:
Oy değiştirme hakkınız bulunmamaktadır ve sonuçlar anket sonlanana kadar gizli kalacaktır.

WHIPLASH

INTERSTELLAR

Oylarınızı bekliyoruz...

Elbette Whiplash. Gerçek sinema filmi Whiplash'dir. Aradaki bütçe farkına ve kalite düzeyine bakın. O bütçeyle böyle bir etkide bulunmuş bir film dururken gidip amerikan milliyetçisi Interstaller mi? Yav he he. :)

Bilim kurgudan nefret ettiğini, sevmediğini sanıyordum çok şaşırdım, en son beklediğim kişiydin ne yazık ki golü yedik beklemediğimiz yerden. :(

Burada popüler kültürün yere göğe sığdıramadığı Intersteller şampiyon olacak olsa bile sinema sanatının şampiyonu Whiplash'dir bu finalde.

Elbette Whiplash. Gerçek sinema filmi Whiplash'dir. Aradaki bütçe farkına ve kalite düzeyine bakın. O bütçeyle böyle bir etkide bulunmuş bir film dururken gidip amerikan milliyetçisi Interstaller mi? Yav he he. :)

Bilim kurgudan nefret ettiğini, sevmediğini sanıyordum çok şaşırdım, en son beklediğim kişiydin ne yazık ki golü yedik beklemediğimiz yerden. :(

Burada popüler kültürün yere göğe sığdıramadığı Intersteller şampiyon olacak olsa bile sinema sanatının şampiyonu Whiplash'dir bu finalde.
Bilim kurgudan bağımsız uzay filmlerini çok seviyorum. Whiplash, The Martian ile yarışıyor olsaydı, oyumu yine The Martian lehine kullanırdım.

Asıl beni şaşırtan Christopher Nolan hayranı olup oyunu Whiplash'ten yana kullanman? :)

Interstellar tabi ki. Whiplash mükemmeldi öncelikle onu söyleyeyim. Ama baktığımız zaman Whiplash'in konusunun daha tipik olduğunu söyleyebiliriz. Ben iki filmin de eleştirecek tarafı olmadığını düşünüyorum ama Interstellar'ın daha geniş vizyonlu bir film olduğunu düşünüyorum.

Bilim kurgudan bağımsız uzay filmlerini çok seviyorum. Whiplash, The Martian ile yarışıyor olsaydı, oyumu yine The Martian lehine kullanırdım.

Asıl beni şaşırtan Christopher Nolan hayranı olup oyunu Whiplash'ten yana kullanman? :)

Ben ve Nolan hayranlığı??? :) Nolan'ın Prestige, Inception gibi sevdiğim filmleri yok değil. Ama haşa! Kesinlikle gereğinden fazla abartıdan bir yönetmen, ya da zevklerimiz birbiriyle pek uyuşmadı şuana kadar. :)

Benim en sevdiğim tür bilim kurgudur malum. Buna rağmen 2014'de ilk 5'e sokmam bu filmi, bir filmin bol görsel efektli bol aksiyonlu vb. olması şahsımca kaliteli olması için tek etmen değil. Senaryo, kurgu ve oyunculuk bakımından Whiplash her türlü tokatlar. Müzik? Yine Whiplash. Yönetmenlik? Bu bütçeyle harikalar yarattığına göre yine Whip. Görsellik, makyaj, kostüm vb kıl tüy alanlarda elbette Intersteller önde ama Whiplash genel anlamda çok daha ağır basıyor. :)

A

Abi öyle bir yazmışsın ki gören Interstellar'ı Michael Bay yapımı American Sniper ayarında bir film zanneder. Bir kere Amerikan milliyetçisi ne alaka onu anlamadım. Bir filmi överken diğerini neden gereksiz argümanlarla yerden yere vuruyorsun?

Ben ve Nolan hayranlığı??? :) Nolan'ın Prestige, Inception gibi sevdiğim filmleri yok değil. Ama haşa! Kesinlikle gereğinden fazla abartıdan bir yönetmen, ya da zevklerimiz birbiriyle pek uyuşmadı şuana kadar. :)

Benim en sevdiğim tür bilim kurgudur malum. Buna rağmen 2014'de ilk 5'e sokmam bu filmi, bir filmin bol görsel efektli bol aksiyonlu vb. olması şahsımca kaliteli olması için tek etmen değil. Senaryo, kurgu ve oyunculuk bakımından Whiplash her türlü tokatlar. Müzik? Yine Whiplash. Yönetmenlik? Bu bütçeyle harikalar yarattığına göre yine Whip. Görsellik, makyaj, kostüm vb kıl tüy alanlarda elbette Intersteller önde ama Whiplash genel anlamda çok daha ağır basıyor. :)
Nolan hayranı @Danger UA! olacaktı o konuda öncelikle pardon. :) Senin de Oz dizisinden J. K. Simmons hayranlığın Whiplash'ten yana oy kullanmanda etkili olmuştur diye düşünüyorum? :D

A

Abi öyle bir yazmışsın ki gören Interstellar'ı Michael Bay yapımı American Sniper ayarında bir film zanneder. Bir kere Amerikan milliyetçisi ne alaka onu anlamadım. Bir filmi överken diğerini neden gereksiz argümanlarla yerden yere vuruyorsun?

Usta bu filmde dünyayı yine sözde kurtaranlar kim onu söyle? Amerikalılar. Kahramanımız yine tipik bir Amerikan karizmatiği, Nasa tutar bunu bulur, girer devreye ve başarılı olur. Ne özgün senaryo ama! Intersteller'de özgünlük adına hiçbir şey yok bir kere. Nasıl olur da Whisplash dururken tipik zengin hollywood kalıbı Intersteller'i seçtin ben de ona şaşırdım.

Elbette milliyetçilikten kastım Amerikan Sniper faşitliği değil bu arada, o ruhsal sorunları olan biri tarafından yazılmış deli saçması bir propaganda projesi. Benim kastettiğim Hollywood usulü amerikancılık.

Interstellar sadece görselden mi oluşuyor? Senaryo açısından Whiplash nasıl tokatlıyor? Klasik azimli genç senaryosunun daha kaliteli versiyonu sadece. Ama Interstellar'ın eşi benzeri var mı? Sanırım Gravity'e de bu filmden iyi demiştin. Senin bence Nolan'a karşı bir tür garezin var ama nedenini anlamadım.

@destere Whiplash dediğine göre Interstellar diyorum ben de. :A
işin ilginç tarafı sen inadıma interstaller demişsin ama ben daha whiplash dememişim konuya girince laf yapmaktan oy atmaya fırsat bulamadım sanırım:) dur bir oy atayımda bari kötüler çatlasın :)

Hediye filan beklerim artık. Sabun mu olur yoksa başka bir şey mi. :F :F
lady-gaga-naked-for-fame-perfume-ana_gorsel.jpg
r
al bu kadını erit fırında bir koli şampuan elde et kendine :) herşeyi hazır bekleme :)

Interstellar sadece görselden mi oluşuyor? Senaryo açısından Whiplash nasıl tokatlıyor? Klasik azimli genç senaryosunun daha kaliteli versiyonu sadece. Ama Interstellar'ın eşi benzeri var mı? Sanırım Gravity'e de bu filmden iyi demiştin. Senin bence Nolan'a karşı bir tür garezin var ama nedenini anlamadım.

Interstaller de klasik dünyayı kurtaran amerikan kahramanının daha kaliteli versiyonu ona bakarsan? Eşi benzeri yok mu? Stanley Kubrick'in 2001'i ne güne duruyor? Onun biraz daha modern hali yıl farkıyla elbet. Filmin teknik kalitesine lafım yok zaten 10 üzerinden 8 mi ne vermiştim bunu inkar edemem ama bundan çok daha üst düzey filmlerin popüler kültüre boyun eğmesi güzel bir şey değil. :)

Usta bu filmde dünyayı yine sözde kurtaranlar kim onu söyle? Amerikalılar. Kahramanımız yine tipik bir Amerikan karizmatiği, Nasa tutar bunu bulur, girer devreye ve başarılı olur. Ne özgün senaryo ama! Intersteller'de özgünlük adına hiçbir şey yok bir kere. Nasıl olur da Whisplash dururken tipik zengin hollywood kalıbı Intersteller'i seçtin ben de ona şaşırdım.

Elbette milliyetçilikten kastım Amerikan Sniper faşitliği değil bu arada, o ruhsal sorunları olan biri tarafından yazılmış deli saçması bir propaganda projesi. Benim kastettiğim Hollywood usulü amerikancılık.
Hocam film Amerikan yapımı? Ana karakterin Yozgatlı olması mı gerekiyordu? :D Ayrıca kahraman da öyle tipik bir Amerikan karizmatiği değil. Aile babası bir çiftçi işte. Sen filmdeki taslağı söylüyorsun. Filmin senaryosu bundan mı ibaret? Kütüphane sahnesi özgün değil diyorsun yani. Doğru aslında ben her aksiyon filminde görüyorum böyle şeyleri.

Ayrıca şunu da söyleyeyim bu film var ya Matrix'in devam filmlerini de çok rahat tokatlar.

Katılmıyorum. Katılmayacağım gibi de duruyor Nolan konusunda. Nolan overrated demek sinemaya hakaret bence. Zevklerin uyuşmaması daha mantıklı bir cümle olur. :) Çok özgün harika senaryolar çıkaran bir adam. Memento'yu unutman da olmamış. :) Interstellar da kesinlikle aksiyon ve görsel efektin önde görülüp değerlendirileceği bir film değil. Müthiş dramı, çok iyi senaryosu var. Arada geren, arada mesaj veren iyi bir senaryo. O yolculuğa biz de çıkıyor hissediyoruz. Hele sinemada izlediğim için farklı bir tat almıştım izlerken. Ha keza Hans Zimmer'ın efsane soundtrackine nasıl kayıtsız kalabildin anlamadım.

Bu iki film zaten o yılın en iyi 2 filmi benim için. Yanlarında veya aralarında TGBH var işte. Whiplash'a ise diyecek tek kelime olamaz zaten, harika bir başyapıt. Ama Interstellar overrated değil olmaz da. Gerçi sinemada çeşitlilik bu yüzden güzel. Farklı fikirler olmalı ki tartışmanın konuşmanın keyfi olsun. :) Sana ulaşamamış bir film ama çok beğenen milyonlar var. :)

Bu kadar konuşma üstüne burun farkıyla Interstellar diyorum. :)