2015 En Favori (Yabancı) Film |Ç. Final |Birdman vs The Grand Budapest Hotel

Hangi Film Yarı Finale Yükselsin?

• Birdman

Oy: 9 37.5%
  • The Grand Budapest Hotel

Oy: 15 62.5%

• Kullanılan toplam oy
    24
  • Anket kapatılmış .
İzlemediğim filmlere niye oy atayım eeeyy sıvacı
Bu milli iradeye saygısızlık değil de nedir
iraden batsın
@denizz19 de izlemediği halde birdman e oy amış bu haksızlığı gidermek için seninde budapesht e oy atman şart

la yarım saattir kıvarnıyorsun sanki cebinden para çıkacak oy ver gitsin işte
)

Parmak basanla benim oyum bir mi
Neyse trollemeyi bırakıp oy vereyim de çenenden kurtulayım

Akademi en iyi Birdman diyor ama ona ne demeli?
Yarın ben iki filmi de kısaca bir gözden geçirip kararımı vericem her bir oyun bile önemi olacakmış gibi geliyor bana bu eşleşmede

IMDb, Metascore, Rotten Tomatoes, Metacritic, Sinemalar.com gibi tüm büyük film oylama siteleri de The Grand Budapest diyor?
Oscar'da da her ikisi eşit sayıda hediye aldı, en iyi film ödülünü zaten genelde dramlar aldığı için pek önemi yok. TGBH resmen pastel boya gibi, her sahnesi dolu dolu. Yönetmenlik harikası? Her iki filmi de yeniden izleme imkanın olsa TGBH'in önde çıkacağına kalıbımı basarım.

Ödemeyi nasıl yapıyoruz iban no mu vereyim paypal üzerinden mi atarsın ?

benim gibi değerli bir insanın takdirini kazandın yetmiyormu bu kadarı

dünyada herşey para değil dostluk, kardeşlik, aşk, kızlar, üff konu dağıldı

dur ben @Forumdash ı çağırayım hala oy atmamış

forumdash sen the budapesht oteli çok sevmiştin zamanında o sevgin devam ediyorsa bir zahmet oylamada budapesht e parmak at
) hatta zahmeti falan geç gel oy at işte yarım saat bizi uğraştırma burda
)

Şimdi Birdman'i de gömmeyelim. Tamam TGBH gerçek bir sanat eseri. Kısa süresine rağmen hiç bitmesini istemediğimiz bir yapım. Çok tatlı, minnoş bir film. Harika mizahı cabası.
Ama Birdman de kara mizahın kült örneklerinden olmuştur.
Oyunculuk bazında da bence öndedir. Çekim tekniği çok farklıydı, yönetmenlik bazında müthiştir. Boşuna Inarritu almadı Oscar'ı o yıl. Zaten o yıl ikisinden biri alması gerekiyordu o kesin.
Ama dediğin gibi film olarak aşırı fark olmamakla birlikte TGBH bir tık önde diyelim.

Birdman'a hiç olumsuz eleştirim olmadı ama rakibi çok üst düzey olunca haliyle geri planda kaldı.

@destere'ye göre o yılın en iyi filmi ama bana göre 2010'ların en iyi filmi. Birdman ise kişisel listemde ilk 20'ye giremez 2010'lardan, ama o da üst düzey film tabi.

bende öyle hatırlıyorumda @Forumdash şimdi eski dediklerinden vazgeçmese iyidir sırf inat uğruna öyle demedim diyebilir
)

burda elenene kadar gömelim birdman i sonra yine överiz bizim filmi gömmemiz geçici bir işlem yani
)

2010'ların türünde en iyi filmi diyelim. Daha iyi bir film çıkabilir çünkü, çok iddialı olur o söz.
Ama ilk izleyişimde aldığım keyfi ikinci izleyişimde çoğu filmden almam. Eğer aynı keyfi alıyorsam o film gerçekten kalitelidir. TGBH de o tarz bir film.

İki filmin de metascore 88 puanmış o da tutmadı orada bile eşitlik var
İzleyicilerin oy kullandığı film sitelerinde de az farkla Budapest'in önde olması normal. Birdman'e göre daha genele hitap edebilecek bir film Budapest. O yüzden biraz daha avantajlı. Zaten ben adaletli seçim yapayım diye uğraşıyorum da @destere iyi çalışıyor maşallah hiç filmleri izlemeyenlerin de oylarını Budapest'e toplayarak yarı yarıya fark yaptırdı bile sonuç belli oldu şimdiden

Bana göre tüm türler içinde en iyisi, tabi dediğin gibi en azından şimdiye kadar. 2019 sonuna kadar bundan bile daha iyi film gelir de yine zevkten dört köşe oluruz umarım.

İyi öyle olsun.
Ben de baya çelişkide kaldım oy verirken ama TGBH bi tık ağır bastı.

bana göre birdman o yılın en iyi on filmi arasına bile giremezdi ben sevmedim filmi
filmdeki tek sevdiğim şey emma stone du
)

Bana göre tüm türler içinde en iyisi, tabi dediğin gibi en azından şimdiye kadar. 2019 sonuna kadar bundan bile daha iyi film gelir de yine zevkten dört köşe oluruz umarım.
Umarım çıkar. Şu son yıl biraz üzdü kaliteli film açısından.
Bu yıl da pek takip etmedim gelecek filmleri Oscar açısından. Umarım sağlam filmler gelir de dediğin gibi zevk alıp sanatın dibine vururuz.

hogathayı kaçırdık benden önce oy kullanmış yetişsem ikna ederdim kızı
konuya geç girdiğim için üzüldüm valla
yinede benim yaptığım reklama fazla güvenme bazı arkadaşlar sırf bana kıllık olsun diye gider birdman e oy veri al başına belayı

bu arada sen hala oy kullanmadın the budabesht e oylarını bekliyoruz
)

Eleştirmen puanları eşit fakat yorumcu puanlarında TGBH önde olduğu için o sitede de doğal olarak TGBH önde diyebiliriz

Birdman

Metascore
88
Based on
49 Critics
User Score
8.1
Based on
1443 Ratings

TGBH

Metascore
88
Based on
48 Critics
User Score
8.4
Based on
1033 Ratings

O kadar çok Budapest'e çalıştın ki şu an benim bile kıllığına Birdman'e oy atasım geldi
@Doğu sen de ne de olsa izlememişsin ikisini de at gitsin Birdman'e ne olacak sanki

Dediğim gibi izleyici puanında Budapest'in biraz önde olması normal
Zaten biz bu puanları niye taktık ki bu kadar kafaya? Budapest bu turu geçerse gelecek tur Whiplash veya İnterstellar'la karşılaşacak. Orada da iki film de puan olarak ezip geçiyor Budapest'i. Sen onlardan birine oy atacak mısın Budapest'e karşı?

@destere havaleyi yaptı bin dolar kısa günün kârı
Oyum Budapeşteye gitti