iraden batsınİzlemediğim filmlere niye oy atayım eeeyy sıvacıBu milli iradeye saygısızlık değil de nedir
![]()
la yarım saattir kıvarnıyorsun sanki cebinden para çıkacak oy ver gitsin işte
iraden batsınİzlemediğim filmlere niye oy atayım eeeyy sıvacıBu milli iradeye saygısızlık değil de nedir
![]()
Parmak basanla benim oyum bir miiraden batsın@denizz19 de izlemediği halde birdman e oy amış bu haksızlığı gidermek için seninde budapesht e oy atman şart
la yarım saattir kıvarnıyorsun sanki cebinden para çıkacak oy ver gitsin işte)
helal olsun kırk yılda bir bir işe yaradınParmak basanla benim oyum bir miNeyse trollemeyi bırakıp oy vereyim de çenenden kurtulayım
![]()
Ödemeyi nasıl yapıyoruz iban no mu vereyim paypal üzerinden mi atarsın ?helal olsun kırk yılda bir bir işe yaradın)
Akademi en iyi Birdman diyor ama ona ne demeli?Yarın ben iki filmi de kısaca bir gözden geçirip kararımı vericem her bir oyun bile önemi olacakmış gibi geliyor bana bu eşleşmede
![]()
Ödemeyi nasıl yapıyoruz iban no mu vereyim paypal üzerinden mi atarsın ?![]()
Şimdi Birdman'i de gömmeyelim. Tamam TGBH gerçek bir sanat eseri. Kısa süresine rağmen hiç bitmesini istemediğimiz bir yapım. Çok tatlı, minnoş bir film. Harika mizahı cabası.IMDb, Metascore, Rotten Tomatoes, Metacritic, Sinemalar.com gibi tüm büyük film oylama siteleri de The Grand Budapest diyor?Oscar'da da her ikisi eşit sayıda hediye aldı, en iyi film ödülünü zaten genelde dramlar aldığı için pek önemi yok. TGBH resmen pastel boya gibi, her sahnesi dolu dolu. Yönetmenlik harikası? Her iki filmi de yeniden izleme imkanın olsa TGBH'in önde çıkacağına kalıbımı basarım.
![]()
Şimdi Birdman'i de gömmeyelim. Tamam TGBH gerçek bir sanat eseri. Kısa süresine rağmen hiç bitmesini istemediğimiz bir yapım. Çok tatlı, minnoş bir film. Harika mizahı cabası.Ama Birdman de kara mizahın kült örneklerinden olmuştur.
Oyunculuk bazında da net çok öndedir. Çekim tekniği yönetmenlik bazında müthiştir. Boşuna Innaritu almadı Oscar'ı o yıl. Zaten o yıl ikisinden biri alması gerekiyordu o kesin.
Ama dediğin gibi film olarak aşırı fark olmamakla birlikte TGBH bir tık önde diyelim.
![]()
bende öyle hatırlıyorumda @Forumdash şimdi eski dediklerinden vazgeçmese iyidir sırf inat uğruna öyle demedim diyebilir@Forumdash The Grand Budapest'i çok sevmişti diye hatırlıyorum? Keza @DarkLeqenD ve de @HeisenBerg
Leyla ile Mecnun seven herkesin TGBH diyeceğine şüphem yok. TGBH gibi ince mizahlı bir film nasıl beğenilmez anlamıyorum?@sürgünüm
burda elenene kadar gömelim birdman i sonra yine överiz bizim filmi gömmemiz geçici bir işlem yaniŞimdi Birdman'i de gömmeyelim. Tamam TGBH gerçek bir sanat eseri. Kısa süresine rağmen hiç bitmesini istemediğimiz bir yapım. Çok tatlı, minnoş bir film. Harika mizahı cabası.Ama Birdman de kara mizahın kült örneklerinden olmuştur.
Oyunculuk bazında da bence öndedir. Çekim tekniği çok farklıydı, yönetmenlik bazında müthiştir. Boşuna Inarritu almadı Oscar'ı o yıl. Zaten o yıl ikisinden biri alması gerekiyordu o kesin.
Ama dediğin gibi film olarak aşırı fark olmamakla birlikte TGBH bir tık önde diyelim.
![]()
2010'ların türünde en iyi filmi diyelim. Daha iyi bir film çıkabilir çünkü, çok iddialı olur o söz.Birdman'a hiç olumsuz eleştirim olmadı ama rakibi çok üst düzey olunca haliyle geri planda kaldı.
@destere'ye göre o yılın en iyi filmi ama bana göre 2010'ların en iyi filmi. Birdman ise kişisel listemde ilk 20'ye giremez 2010'lardan, ama o da üst düzey film tabi.![]()
IMDb, Metascore, Rotten Tomatoes, Metacritic, Sinemalar.com gibi tüm büyük film oylama siteleri de The Grand Budapest diyor?Oscar'da da her ikisi eşit sayıda hediye aldı, en iyi film ödülünü zaten genelde dramlar aldığı için pek önemi yok. TGBH resmen pastel boya gibi, her sahnesi dolu dolu. Yönetmenlik harikası? Her iki filmi de yeniden izleme imkanın olsa TGBH'in önde çıkacağına kalıbımı basarım.
![]()
2010'ların türünde en iyi filmi diyelim. Daha iyi bir film çıkabilir çünkü, çok iddialı olur o söz.Ama ilk izleyişimde aldığım keyfi ikinci izleyişimde çoğu filmden almam. Eğer aynı keyfi alıyorsam o film gerçekten kalitelidir. TGBH de o tarz bir film.
![]()
İyi öyle olsun.bende öyle hatırlıyorumda @Forumdash şimdi eski dediklerinden vazgeçmese iyidir sırf inat uğruna öyle demedim diyebilir)
burda elenene kadar gömelim birdman i sonra yine överiz bizim filmi gömmemiz geçici bir işlem yani)
bana göre birdman o yılın en iyi on filmi arasına bile giremezdi ben sevmedim filmiBirdman'a hiç olumsuz eleştirim olmadı ama rakibi çok üst düzey olunca haliyle geri planda kaldı.
@destere'ye göre o yılın en iyi filmi ama bana göre 2010'ların en iyi filmi. Birdman ise kişisel listemde ilk 20'ye giremez 2010'lardan, ama o da üst düzey film tabi.![]()
Umarım çıkar. Şu son yıl biraz üzdü kaliteli film açısından.Bana göre tüm türler içinde en iyisi, tabi dediğin gibi en azından şimdiye kadar. 2019 sonuna kadar bundan bile daha iyi film gelir de yine zevkten dört köşe oluruz umarım.![]()
hogathayı kaçırdık benden önce oy kullanmış yetişsem ikna ederdim kızıİki filmin de metascore 88 puanmış o da tutmadı orada bile eşitlik varİzleyecilerin oy kullandığı film sitelerinde de az farkla Budapest'in önde olması normal. Birdman'e göre daha genele hitap edebilecek bir film Budapest. O yüzden biraz daha avantajlı. Zaten ben adaletli seçim yapayım diye uğraşıyorum da @destere iyi çalışıyor maşallah hiç filmleri izlemeyenlerin de oylarını Budapest'e toplayarak yarı yarıya fark yaptırdı bile sonuç belli oldu şimdiden
![]()
İki filmin de metascore 88 puanmış o da tutmadı orada bile eşitlik varİzleyecilerin oy kullandığı film sitelerinde de az farkla Budapest'in önde olması normal. Birdman'e göre daha genele hitap edebilecek bir film Budapest. O yüzden biraz daha avantajlı. Zaten ben adaletli seçim yapayım diye uğraşıyorum da @destere iyi çalışıyor maşallah hiç filmleri izlemeyenlerin de oylarını Budapest'e toplayarak yarı yarıya fark yaptırdı bile sonuç belli oldu şimdiden
![]()
hogathayı kaçırdık benden önce oy kullanmış yetişsem ikna ederdim kızıkonuya geç girdiğim için üzüldüm valla
yinede benim yaptığım reklama fazla güvenme bazı arkadaşlar sırf bana kıllık olsun diye gider birdman e oy veri al başına belayı
bu arada sen hala oy kullanmadın the budabesht e oylarını bekliyoruz)
Eleştirmen puanları eşit fakat yorumcu puanlarında TGBH önde olduğu için o sitede de doğal olarak TGBH önde diyebiliriz
Birdman
Metascore
88
Based on
49 Critics
User Score
8.1
Based on
1443 Ratings
TGBH
Metascore
88
Based on
48 Critics
User Score
8.4
Based on
1033 Ratings
@destere havaleyi yaptı bin dolar kısa günün kârıO kadar çok Budapest'e çalıştın ki şu an benim bile kıllığına Birdman'e oy atasım geldi@Doğu sen de ne de olsa izlememişsin ikisini de at gitsin Birdman'e ne olacak sanki
Dediğim gibi izleyici puanında Budapest'in biraz önde olması normalZaten biz bu puanları niye taktık ki bu kadar kafaya? Budapest bu turu geçerse gelecek tur Whiplash veya İnterstellar'la karşılaşacak. Orada da iki film de puan olarak ezip geçiyor Budapest'i. Sen onlardan birine oy atacak mısın Budapest'e karşı?
![]()