En Çok İz Bırakan Sinema Filmini Arıyoruz???

Röportaj yapılan tiplere bak.
Alamancı, Alamancının yandaşı, kolsuz ve kadınları çok kötü temsil eden Evrim sevici.
Harikayız.

Üşengeçler kralı ifadesi ilgimi çekti.

Değerli FAV10 ailesi...

Geldik Finale..

Artık Herşey Sizin Elinizde...

Titanik mi Yoksa Hababam Sınıfı mı?

Herkese keyifli oylamalar diliyorum;

Bol katılımlı , keyifli bir süreç olmasını temenni ediyorum.

Bu döneme kadar oylarınız,yorumlarınız ve ilginiz için minnettarım.

Sevgilerimle.

ile

Evet.. Devam eden final oylamamız öncesi son söyleşimiz.. Tabikide forumumuzun Reisi Cumhuru Ozanımızla .(@bazinga )

Kendisine vakit ayırıp,keyifli ve içten cevapları için teşekkür ediyorum.

Kendisine yönelttiğim sorulara bakalım önce..

1--- Sinema senin için ne ifade ediyor?

2--- Sinema izlemek mi zor yoksa izlediğini eleştirmek mi?

3---Sinemaya tek mi gidersin,kalabalık mı?

4---Hiç izlemeyi yarıda bıraktığın sinema film mi oldu mu?

5--- Sinema nın geleceğini nasıl görüyorsun ?

6--- Final adayları konusunda ne düşünüyorsun? (Anket) Favorin var mı?

7---İzlediğin ilk ve son sinema filmini hatırlıyor musun ?

8-- Forumda film eleştilerini en beğendiğin üyeler kimler?

-------------------------------------------------------------------------------------------

Ve vermiş olduğu kıymetli cevapları.

1--- Sinema senin için ne ifade ediyor?
Sinema, benim için hayata farklı pencerelerden bakmanın bir yolu. Her pencereden yeni bir şeyler öğrenmek, yeni düşünce tarzları yakalamak mümkün.

2--- Sinema izlemek mi zor yoksa izlediğini eleştirmek mi?
Eleştirmek tabii. Eleştirmek için belli bir birikime sahip olmak ve filme, filmin anlattığı şeylere çok iyi hakim olmak gerekiyor. Tabii sevmediğin ama izlemek zorunda hissettiğin bir film olunca da onu izlemek de pek kolay sayılmaz. 🙂

3---Sinemaya tek mi gidersin, kalabalık mı?
Çoğu zaman tek ama biriyle gidip filmden çıkınca hemen onunla değerlendirmenin tadı da başka.

4---Hiç izlemeyi yarıda bıraktığın sinema film mi oldu mu?
Sinemada olmadı, tamamen nefret etsem de sonuna kadar bitirmek için direndim. Evde ise nadiren de olsa yarıda bıraktığım oluyor. Daha birkaç gün önce bir Hint filmini yarıda bıraktım mesela, o kadar bana uzak bir tarzda ilerliyordu ki bitirsem de sevmeyeceğim kesindi. Daha fazla vakit harcamak istemedim.

5--- Sinema nın geleceğini nasıl görüyorsun ?
Sinemanın geleceği çok parlak, üretim tüm hızıyla artıyor. Fakat biraz şekil değiştirecek sinema anlayışı. Artık çoğu filmi Netflix vb platformlar aracılığıyla izleyeceğiz. Geleneksel sinema ise büyük bütçeli gişe filmlerinin evi olacak. Zaten şu anda da gişe filmleri dışındaki filmlerin salonlarda çok az yer bulabildiğini düşünürsek bunu çok olumsuz görmemek lazım. En azından filmlere daha kolay erişebileceğiz.

6--- Final adayları konusunda ne düşünüyorsun? (Anket) Favorin var mı?
Final adayları beni şaşırtmadı. Forumdaki çoğu kişi için sinema yerli filmlerden veya çok aşırı popüler, televizyonlarımızda defalarca yayınlanan filmlerden ibaret maalesef. Hababam Sınıfı izlemeyenin olmadığı bir filmdir. Titanic de neredeyse aynı şekilde. O nedenle ikisinin finalde eşleşmesi bence çok normal. İkisi arasında da Hababam Sınıfı'nın kazanacağını düşünüyorum. Toplumumuz için eşsiz bir yerdedir Hababam Sınıfı...

7---İzlediğin ilk ve son sinema filmini hatırlıyor musun ?
Yaşadığım yerde sinema olmaması nedeniyle sinemayla çok geç tanıştım. Gerçi eskiden filmlere de özel bir ilgim yoktu. Lisede okulla birlikte 120'yi izlemiştik. İlk sinema deneyimim olarak onu sayabilirim sanırım. Son izlediğim ise maalesef pek sevemediğim Little Women idi.

8-- Forumda film eleştirilerini en beğendiğin üyeler kimler?
İsmi Enes olan arkadaşlar pek iyiler bu konuda. 🙂 @Sherlock ve bu aralar pek film izlemeyen @MEnes'ten bahsediyorum. Diğer arkadaşların yorumlarını da keyifle okuyorum tabii. Her yorum, her bakış açısı değerli benim için. @Tolstoyevski'nin herhangi bir filme yapacağı yorumu ekstra merak ederim mesela. Çok keskin görüşleri vardır ve tahmin etmesi de pek kolay değildir çünkü. 🙂 Bir de film etkinliklerine katıldıkça bu konuda iyileşiyor arkadaşlar. Pek çok kişinin yorumlarında eskiye göre gelişme görüyorum. Çok sayıda kaliteli film izledikçe insanın kendisini pek çok konuda geliştirmesi kaçınılmaz zaten.

Güzel bir söyleşi, güzel bir etkinlik oldu. Teşekkürler.

Sizler sayesinde ciddi ilgi gören oylamamız devam ediyor... 54 oya ulaştık... Halen oy vermeyen varsa eğer

İkinizin de ellerine ve emeklerine sağlık. Gerçekten güzel bir söyleşi olmuş, okurken yine fazlasıyla keyif aldım. Sayın admine güzel düşünceleri için ayrıca teşekkür ederim tabii, film eleştirisi konusunda aklına ilk gelen isimlerden birisi olmak mutluluk verici.
@bazinga @The_Erinch

Finale yakışan bir söyleşi oldu

Teşekkürler okuyup,yorumladığın için.

Sevgilerimle 🙏

Reactions: Sherlock
Güzel bir söyleşi olmuş @bazinga 'nın 8 numaradaki cevabına katılıyorum. Ben kendi adıma türkçemin yetersizliğinden çok uzatamıyorum ve derinlemesine yorum yazamıyorum. Anlatmak istediklerimi kelimelere dökmek beni çok zorlamakta. Bu konuk kısmına @The_Erinch benide davet etmişti ama sırf bu meseleden dolayı ve Türkiye'de sinemaya sadece 1 kere gittiğim için oradaki durumlara hakim olamadığımdan katılım gösteremedim😊
Elinize sağlık @bazinga @The_Erinch

Teşekkürler Zeynepcim okuyup,yorumladığın için.

Evet,senide ağırlamak çok istedim ama seninle isveçce söyleşi yapacağım,hazırlığımı yapıyorum

Reactions: Dosi