2014 Edge of Tomorrow / Yarının Sınırında | Film Bilgileri & Yorumları

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
6,723
Puanı
1,060
1631867.jpg

Yarının Sınırında - Edge of Tomorrow (2014)

Türü: Aksiyon, Bilim-Kurgu
Yönetmen: Doug Liman
Senaryo: Christopher McQuarrie, Jez Butterworth, John-Henry Butterworth

Oyuncular:
Tom Cruise
Emily Blunt
Brendan Gleeson
Bill Paxton
Jonas Armstrong

IMDb Sayfası

Filmin Özeti
Hikaye, Mimicler denilen ve kovana benzeyen bir uzaylı ırkının Dünya’yı acımasız bir saldırıyla vurdukları, büyük şehirleri yerle bir ettikleri ve milyonlarca insanın ölümüne yol açtıkları yakın gelecekte geçiyor. Dünyadaki hiçbir ordu silahlı Mimic savaşçılarının veya telepatik komutanlarının hızına, vahşetine veya ileri görüşlülüklerine erişemiyor. Artık dünya üzerindeki tüm ordular uzaylılara karşı birleşip saldırgan bir duruşa geçtiler. Çünkü ikinci bir şansa sahip değiller.

Yarbay Bill Cage (Cruise) rütbesi düşürülüp daha sonra da eğitimsiz ve ekipmansız olduğu için bir intihardan farkı olmayan bir göreve gönderilmiş olan ve hayatında hiç savaş görmemiş bir subaydır. Cage bir düşmanı öldürdükten dakikalar sonra öldürülür. Ancak, imkansız bir şey gerçekleşir. Cage aynı cehennem gününe uyanır ve yeniden savaşıp yeniden ölmek zorunda kalır. Bu sürekli tekrar etmektedir. Uzaylıyla doğrudan fiziksel temasta bulunması onu bir zaman döngüsünün içine atmıştır. Bir lanet gibi sürekli o korkunç anı yaşamaktadır.

Ama her bir geçişle, Cage gittikçe daha sert, daha akıllı bir asker olur. Mimiclere gelişen yetenekleriyle karşı koymaya başlar. Bu sırada yanında Dünya’daki herkesten daha fazla uzaylı öldürmüş olan Özel Kuvvetler askeri Rita Vrataski (Blunt) vardır. Cage ile Rita uzaylılarla savaştıkça, tekrar tekrar yaşadıkları savaş, uzaylı istilacıları yok etmek ve Dünya’yı kurtarmak için gerekeni bulmalarına fırsat yaratmıştır

Filmin Fragmanı

Uzun zamandır listemde ama daha izlemedim. Temmuz'un sonlarına doğru, yani 25 Temmuz gibi arşivime almıştım sanırım. Daha izlemedim. Bakalım ne zaman izleyeceğim. Çok iyi yorumlar alıyor. Tom Cruise gibi, Emily Blunt gibi başarılı oyuncular var. Her şeyden önce aksiyonlu ve bilim kurgulu film. İzlediğim zaman göreceğim artık iyi mi, kötü mü olduğunu. :)

konusu bana uzak sallamasyon bilimkurguya benziyor ? imdb puanı hatrına zaman bulursam izlerim ..

İzlerken hafif Source Code tadı aldım.Kurgu,çekimler iyiydi.Ama senaryoda biraz eksiklikler vardı.Uzaylılarla neden savaş yapılıyor,bunların biyolojik yapısı nasıl falan bunlar hep esgeçilmişti.

Onun dışında izlerken sıkmayan oyunculukların da iyi olduğu bir film.

8/10

Filmi izlemeyi düşünmüyordum ama @Danger UA! beğenince kararsız kaldım. :) 1-2 kişi daha izlese iyi olurdu. :):)

Boş bir zamanında 1080p olarak izle.Beklntin çok yüksek olmasın ama sırf gişe yapmak için çekilen saçma sapan bilimkurguların yanında eli yüzü düzgün bir bilim-kurgu diyebilirim.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

İzleyeli birkaç ay oldu, Müthiş bir film, hayatımda izlediğim en iyi top 5 bilimkurgu filmine girer. Tabi bilimkurgu dan hoşlanmayanlar pek sever mi bilemem ama bence bu film Source Code'u ezer ezer geçer. :)

Tadı damağında bırakan bir film. Izledikten sonra keşke sinemada izleseymişim demiştim, sinemada izlemeye fazlasıyla değermiş.

Tom Cruise ve Emily Blunt'un harikalar yaratmış. Bu kalitede filmler bulmak pek kolay değil, izleyin, izlettirin. :)

Öyle boş zamanlarda izlenecek çerezlik bir film de değil. Matrix tadı veren bir film. Dediğim gibi eğer bilimkurguyu seviyorsanız zevkten dört Köşe olacağınız bir film olur, ama bilimkurguya ön yargınınız varsa orasını bilemem. :)

8.7/10

@OzaN @destere

İzleyeli birkaç ay oldu, Müthiş bir film, hayatımda izlediğim en iyi top 5 bilimkurgu filmine girer. Tabi bilimkurgu dan hoşlanmayanlar pek sever mi bilemem ama bence bu film Source Code'u ezer ezer geçer. :)

Tadı damağında bırakan bir film. Izledikten sonra keşke sinemada izleseymişim demiştim, sinemada izlemeye fazlasıyla değermiş.

Tom Cruise ve Emily Blunt'un harikalar yaratmış. Bu kalitede filmler bulmak pek kolay değil, izleyin, izlettirin. :)

Öyle boş zamanlarda izlenecek çerezlik bir film de değil. Matrix tadı veren bir film. Dediğim gibi eğer bilimkurguyu seviyorsanız zevkten dört Köşe olacağınız bir film olur, ama bilimkurguya ön yargınınız varsa orasını bilemem. :)

8.7/10

@OzaN @destere

O yeniden başlama olayı Source Code'a benziyor onun dışında zaten oyunculuk,kurgu,konu olarak çok daha iyi ama The Matrix gibi derin bir felsefesi yok.Kült bir film olamaz yani.

Bir de Spielberg ve Cruise'nin Minority Report filmini öneririm izlemediysen yılının ötesinde bir film diyebilirim.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Hayatımda izlediğim 'uzaylı istilası' filmiydi. Konu çok bayat ve basit olmasına rağmen prodüksiyon, kurgu ve senaryo hiç basit değildi ve incelikliydi. Tom Cruise ve Emily Blunt'un uyumuna bayıldım. Sondaki şarkı detayı çok hoştu :)
Puanım; 8,5 @OzaN

Izlerken büyük zevk veriyor özellikle tekrar kısımları ama son kısmındaki olayı anlamakta hala güçlük çekiyorum.

Filmi izledik ve sanırım ben beğenmedim.:X

Yine Kahraman Amerikalı askerimiz dünyayı kurtarmış, bu senaryo bayatlamadı mı.
Evet senaryo kısmı gerçekten vasattı zaten pek bir şey beklemiyordum çünkü filmin konusunu okuduğumdu duyduğum yakın gelecekte, bir uzaylı ırkının dünyayı katletmesi. Bilemedim ne beklenir bu senaryo çıkışından. Filmin çıktığı nokta efsane.:F

Neyse film böyle basitlikten sonra çok sıra dışı olmayan görsel şovlarla devam etti. Bunuda ben pek yemedim. Uzaylılar ve teknolojik unsurlar pek etkileyemedi. Elemanların giydiği kıyafetlerde aynı şekilde. Anladım ki ben böyle filmleri sevmiyorum.

Oyunculardan Emily Blunt gerçekten hayran bırakdı. Tom Cruise ise iyiydi yani böyle bir filmde en iyi bu kadar olunurdu.

Film çok çok sıkıcı kötü falan değildi ama beni çekemedi ve pek sevdiremedi bana ama yinede izlenilebilir ve svilebilir tabi.:X

Benim puanım 4.5/10

Son düzenleme:

Evet senaryo kısmı gerçekten vasattı zaten pek bir şey beklemiyordum çünkü filmin konusunu okuduğumdu duyduğum yakın gelecekte, bir uzaylı ırkının dünyayı katletmesi. Bilemedim ne beklenir bu senaryo çıkışından. Filmin çıktığı nokta efsane.:F

Neyse film böyle basitlikten sonra çok sıra dışı olmayan görsel şovlarla devam etti. Bunuda ben pek yemedim. Uzaylılar ve teknolojik unsurlar pek etkileyemedi. Elemanların giydiği kıyafetlerde aynı şekilde. Anladım ki ben böyle filmleri sevmiyorum.

Oyunculardan Emily Blunt gerçekten hayran bırakdı. Cristian Bale ise iyiydi yani böyle bir filmde en iyi bu kadar olunurdu.

Film çok çok sıkıcı kötü falan değildi ama beni çekemedi ve pek sevdiremedi bana ama yinede izlenilebilir ve svilebilir tabi.:X

Benim puanım 4.5/10
ben izlemeden kendimi kurtarmıştım :) sen eziyeti yaşayıp öyle kurtuluşa ermişsin :))

@sokak sanati Christian Bale var mıydı bu filmde nasıl gözden kaçırdım yahu? 😱

@destere eğer bilimkurgu sevmiyorsan belki ama bilimkurgu seven kişilerin bu filmi sevmemesi mümkün değil. İmdb puanı 7.9, ekşide bile çok övülmüş bir film. İzlememiş olmak büyük kayıp. :))

Oyunculardan Emily Blunt gerçekten hayran bırakdı. Tom Cruise ise iyiydi yani böyle bir filmde en iyi bu kadar olunurdu.

Benim puanım 4.5/10
Amerikalı adamın Dünya'yı kurtarması klişe olabilir ama senaryo bunu gerektiriyor.Film Amerikan yapımı zaten.Yani bu her bilim-kurguda neredeyse var önemli olan nasıl işlendiği.:)

Amerikalı adamın Dünya'yı kurtarması klişe olabilir ama senaryo bunu gerektiriyor.Film Amerikan yapımı zaten.Yani bu her bilim-kurguda neredeyse var önemli olan nasıl işlendiği.:)

İşte ben böyle senaryolu film çok gördüm şaşırdığım hiç bir nokta yoktu. Senaryo anlamında ve işleyiş anlamında hiç bir şeyini sevemedim.:)

Öyle film izledim daha önce. Yani bilim kurgu değildi ama yeniden başlamak kısmı çok enteresan bir olay değildi bana kalırsa.:)
Groundhog Day'den mi bahsediyorsun acaba? Sanırım bu tarz filmleri sevmediğin belli ve belli bir noktada haklı da olabilirsin ama en azından Transformers gibi saçmalıkların yanında bu film çok çok daha iyi ve eli yüzü düzgün bir bilim-kurgu yani o tarz filmlerden farklı.:)