"Eşref Rüya" Sezon Finali Yapıyor! | Kanal D

Zarar ediyormuş zaten şuan.
Bu tarz işleri daha öncede konuştuk Martın sonunda başlatmayacaksın çok saçma deliriyorum şu olaya oyunculara verilen paralar da çok astronomik çok büyük zarar etseler bence devam etmez ama 2. sezon seyirci devam ettirip artırmak kolay değil tam dersi düşüyor üstelik az bölüm yayınlandığın için sadık kitleyi taşımak daha zor oluyor bence.

• Güldürdün
  • Aynen
Reactions: serhatt and TenTen
Bu tarz işleri daha öncede konuştuk Martın sonunda başlatmayacaksın çok saçma deliriyorum şu olaya oyunculara verilen paralar da çok astronomik çok büyük zarar etseler bence devam etmez ama 2. sezon seyirci devam ettirip artırmak kolay değil tam dersi düşüyor üstelik az bölüm yayınlandığın için sadık kitleyi taşımak daha zor oluyor bence.
Kısa sezon yayınlamak seyirciye hız açısından sadece bir yararı oluyor o kadar. Konuları sakız gibi uzatmıyorlar. Bunun en iyi örneği Kara Para Aşk ve Kuzgun dizileri. İlk sezonları işleyiş olarak çok iyiydi. Buna etken 13/16 bölüm sayısında ilk sezonu yayınlamaları.

Kısa sezon yayınlamak seyirciye hız açısından sadece bir yararı oluyor o kadar. Konuları sakız gibi uzatmıyorlar. Bunun en iyi örneği Kara Para Aşk ve Kuzgun dizileri. İlk sezonları işleyiş olarak çok iyiydi. Buna etken 13/16 bölüm sayısında ilk sezonu yayınlamaları.
Kuzgun ikinci sezon sonra 5 bölüm sonra gitti Kara Para Aşk da yurt dışında çok ilgi gördü reytingi yine ikinci sezon iyi değildi diye hatırlıyorum ben açıkçası yapımcıların kendisi için diyorum. Seyirci ilk sezon izleyebilir ama devamında ikinci sezon reyting almak daha zor oluyor hem de ilk sezondan fazla ekmek yiyememiş oluyorsun. Mesela Eşref Rüya Kasım gibi başlasa çift haneleri zorlayabilir görebilirdi ama bu zamanlar dizilerin reyting olarak normal düşüş zamanları

• Beğendim
Reactions: TenTen
Kuzgun ikinci sezon sonra 5 bölüm sonra gitti Kara Para Aşk da yurt dışında çok ilgi gördü reytingi yine ikinci sezon iyi değildi diye hatırlıyorum
Ben senin tezine destek olsun diye örnek verdim. Kara Para Aşk diziside ikinci sezon dediğin gibi yurt dışı satışları ile ayakta kaldı. Reytingleri konular uzatıldıkça eridi.

• Beğendim
Reactions: Gerekli24
Genel olarak katılmakla birlikte; bir sezonda 38-39-40 bölüm artık herkesi yoruyor ve boğuyor.
2000'lerdeki ambiyans, internetsizlik ve sosyal medyasızlık insanlara yüksek bir televizyon tutkusu ve tahammülü veriyordu, 39-40 bölüm yormuyordu, bir de diziler en fazla 60-70 dakikaydı.

Son 10 yılda ise teknolojiyle birlikte internet, sosyal medya ve dijital platformlar izleyiciyi televizyondan çaldı, bu düzende sezonluk 30 bölüm yeterli.
42 bölüm yayınlanan bile oluyordu, şimdi 30'u göremiyoruz. Hem insanlar uzaklaştı hem de maliyetler arttı.
Sakin ol champ. :A Ben de başrole astronomik rakamlar verilmesine karşıyım. İşe böyle zarar ediyorlar başrol herif alıyor alacağını onun yüzünden yüzlerce insan işsiz kalıyor.

Forum İstatistikleri

Konular
176,179
Üyeler
8,558
Son Üye
esdil21