2016 Don't Breathe / Nefesini Tut - Film Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,094
Reaksiyon puanı
49,755
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
4160708.jpg


Nefesini Tut - Don't Breathe (2016)

Türü:
Korku, Gerilim
Yönetmen: Fede Alvarez
Senaryo: Fede Alvarez, Rodo Sayagues

Oyuncular:
Jane Levy
Stephen Lang
Dylan Minnette
Jane Graves
Daniel Zovatto

IMDb Sayfası


Filmin Fragmanı

 

Danger UA!

Tecrübeli Üye
Katılım
12 Mayıs 2011
Mesajlar
9,085
Reaksiyon puanı
3,713
Puanı
560
Geçtiğimiz hafta sinemada izledim. Hani öyle çok merakla beklediğim bir film değildi ama bir sinema muhabbeti çıktı ben de bu filmi seçtim. Bence başarılı bir filmdi.

Senaryosu hafif klişe ama kendince orijinal noktalar barındırıyor. Türün getirdiği türlü mantık hataları az da olsa mevcut. Tüm bunların dışında filmin esas unsuru olması gereken gerilim iyi verilmiş. Bu noktada yönetmene de parantez açmak lazım. Kullanılan plan sekanslarla çok başarılı bir iş çıkarmış ve bu sahneler bence farazi sahneler değil gayet işlevsel kullanılmış sahnelerdi. Yani zaten diyaloğun çok az olduğu hatta uzunca süre diyalog olmayan bir filmde seyirci filme dikkatini verebiliyorsa bu yönetmenin başarısıdır.

Oyunculardan Jane Levy ve Stephen Lang güzel performans göstermişler.

Film kısa süreli ve akıcıydı. Yer yer gerdi. Bence başarılı bir film.

7.5/10
 

sürgünüm

Emekli
Katılım
24 Eylül 2012
Mesajlar
54,421
Reaksiyon puanı
65,193
Puanı
1,059
Güzel bir gerilim filmiydi. Olaylar ve kurgu o kadar iyi yapılmış ki, ilk 15 dakikayı saymazsak filmin sonuna kadar soluksuz izledim.

Oyuncular içinde Stephen Lang çok önde ve başarılı. Jane Levy'in de yaşam mücadelesi muhteşemdi.

Alex'in ölümüne üzüldüm açıkcası. En başından itibaren soyguna istemeyerek katılmıştı, zaman zaman belki kurtuluruz umuduyla polise haber verelim diyen de tek oydu. Roscky'nin para hırsı çocuğu canından etti. Finalde intikamını almasını beklerdim onu da yapmadı. (İkinci film yapılırsa belki o zaman alabilir tabii.)

Film müzikleri de bir o kadar başarılıydı, gerilime uygun müzikler seçilmiş. Yönetmeni de ayrıca tebrik etmek lazım. Filmin bazı sahnelerinde, kamera 360 derece dönerek filmin içindeymişsin gibi hissediyorsun.

Sonuç olarak, bazı mantıksal hatlarını görmezsek her şeyiyle çok güzel bir film.

8/10
 

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,094
Reaksiyon puanı
49,755
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Bu filmin konusuna yazmayı unutmuşum. :D

Tam yorum: http://izleryazar.com/dont-breath-2016/

Korku filmlerini sevmem, bu filmi de sevmedim. Yalnız oyunculuk performansları ve konunun farklı olması övülebilir. Korku filmleri ortalamasının üstünde ama ortalaması diplerde olan bir türden bahsediyoruz. Türe has pek çok sorun bu filmde de vardı.

Korku filmi sevenler kaçırmasın, sevmeyenler kaçırabilir. :)

5.5/10
 

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,072
Puanı
860
Konum
İstanbul
Değişik tarzda bir korku gerilim filmiydi. Aslında adının tam karşılığı olmuş ve bunu hakkıyla yapmış film. Cidden oradakilerin nefes almaması gerektiğini hissediyorsunuz filmi izlerken siz de geriliyorsunuz onlarla birlikte.

Farklı bir bakış açısı yer yer klişe içeren senaryosu vardı ama genel olarak filmden keyif aldım. Gerildim bir çok yerde. Artık bazı yerlerde isyan noktasına geldi yani. :A Filmden odağımı ve ilgimi kaybetmedim bu da gerçekten başarılı bir çekimin ve anlatımın olduğunu gösteriyor. Hani ilginizi çekiyor nereye gidecek sonu merak ediyorsunuz.

Stephen Lang baya değişik bir iş çıkarmış ya. Lanet dede yeter artık dedim bir süre sonra. :A Adam öyle bir karakteri bu kadar geren ve sinir bozan şekilde yansıtmayı çok iyi başarmış. :A Jane Levy de hem güzelliğiyle etkiledi hem de performansıyla iyi geçirdi seyirciye hissettiği gerilimi ve korkuyu. Onunla birlikte ben de gerildim bir çok yerde. Ona bir şey olmasın diye baya istedim yani film boyunca. :A

Korku ve gerilim türüne farklı bir bakış açısıyla yaklaşılmış iyi halli bir filmdi. İzlenilebilitesi var diyorum. :)

7.5/10