FK11 Dil Chahta Hai (2001) - Film Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
51,848
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com

1624709981010.png

Dil Chahta Hai

Tür:
Komedi, Dram, Romantik
Süre: 183 dakika

Yönetmen: Farhan Akhtar
Senaryo: Kassim Jagmagia, Farhan Akhtar, Karan Kashyap

Oyuncular:
Aamir Khan
Saif Ali Khan
Akshaye Khanna

IMDb Linki

Puanlar:
IMDb: 8.1/10
Rotten Tomatoes: 95%

Filmin Fragmanı:

Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.

Çok uzun zamandır listemde bekleyen bir filmdi. Aamir Khan filmlerindeki yüksek beğeni oranıma rağmen uzun süresi nedeniyle bir türlü elim gitmiyordu nihayet etkinlik vesilesiyle izlemiş oldum...

Aamir Khan'ın erken dönemlerinden ve ilk çok ünlü filmlerinden biri olması açısından önemli bir film. Bunun da etkisiyle olsa gerek Aamir Khan'ın çoğu filminin aksine önemli mesajları olan bir film değil, bunun aksine daha basit ve çok söylenen sözleri olan bir film...

Aslında filme olumsuz hislerle başladım. Sonunu başa koyma olayı bence burada çok gereksiz olmuş. Genel anlamda giriş kısmını güçsüz buldum, beni bağlamakta zorlandı. Fakat ilk bir saat sonrası film giderek açıldı. Özellikle Shalini'nin güzelliği bunda etken olmuş olabilir. :A Sameer miydi güzel sarışınla münasebeti olanın hikayeleri de eğlenceliydi. :A Buna karşın Akash dışındaki karakterlerin hikayeleri çok da iyi bağlanamamış...

Genel anlamda çok dağınık, buna karşın eğlenceli bir filmdi. Aamir Khan filmlerini sevenler muhtemelen bunu da sevecektir...

Bu arada filmin önemli bir kısmının geçen hafta sanal tur yaptığımız Sydney'de geçiyor oluşu çok güzel bir tesadüf oldu. :A Fakat filmin görüntü yönetmenliğinin vasatlığından dolayı şehrin güzelliği pek yansıtılamamış. :A

7/10

• Beğendim
Reactions: mesmeso and Dosi
Filmin konusunu anlayıp odaklanmak süre aldı.
Filmde arada ingilizcede konuşmaları zaman zaman dikkatimi dağıttı. Aamir Khan'ın rolünü beğenmedim ama oyunculuğu güzeldi tabiki. Farklı bir Hint filmi olmuş. Süresi gereksiz uzun ve bazı hikayeler ilgi çekici değildi. Beklentim büyük olduğu için sona bırakmıştım ama tam istediğim kıvamda değildi.
3 gencin aşka bakış açısı ve değişimini anlatan, içinde hüzün, sevinç, yalnızlık ve ayrılığı barındıran bir film.

6.5/10

• Beğendim
Reactions: mesmeso and bazinga
Bir kere film gereksiz uzundu. Çok saçma sahnelerle gereksiz uzadı. Onun haricinde filmi sevdiğimi söyleyebilirim. 2000 sonrası izlemediğim tek Aamir Khan filmiydi. Bu sayede aradan çıkartmış oldum.

Shalini'yi düğünden kaçırma klişesi hiç iyi olmadı. Bu olay Hint filmlerinin klasiği gibi bir şey oldu. Başı sıkışan senarist bunu yapıyor. Daha iyi bir sonuç yazılabilirdi.

IMDb puanı çok fazla bu filmin. Bu filmden daha iyi olanların puanı düşük. O yüzden puana çok aldırmayın.

Arkadaşlığı, dostluğu, aşkı ve fedakarlığı çok güzel işlemişler. O sahneleri izlerken zevk aldım ancak ilk kez bir Hint filminin dans sahnelerini sevmedim. Çok gereksiz yerlerde girdi. Bu da filme olan inancımı azalttı.

Filmin ortasından itibaren sonunda ne olacağını anlamamız da eksi olarak yazabiliriz. Daha vurucu veya değişik bir son olabilirdi.

7/10

• Beğendim
Reactions: bazinga and Dosi
Bu filmin de en büyük problemi haddinden fazla oluşu, @bazinga ve etkinliğe dair ortaya attığım teori sanırım doğru çıkacak. Tabii bu bir Hint filmiydi, bu yüzden uzun olması şaşırtmadı orası ayrı. :A

Hint sinemasını Aamir Khan'ın filmleri ve diğer filmler olarak ayırmak gerekiyor bana kalırsa çünkü Hint filmleri bana hiç hitap etmiyor. Fakat bu filmi Aamir Khan faktörüne rağmen pek beğenemedim maalesef.

Süresi haddinden fazla uzun, senaryosu klişe ve diyalogları anlamsız. Bunları da içerisine alarak tipik Hint filmi ögelerini de barındırıyor. Aamir Khan ve birkaç olumlu noktasını çıkarırsak bir Hint filmiydi bence kısacası...

Hint filmlerinin IMDb puanları da gereğinden fazla yüksek bu arada, belirtmek isterim. :A

• Beğendim
Reactions: bazinga

Forum İstatistikleri

Konular
176,583
Üyeler
8,565
Son Üye
excelancy