Demet Evgar: "35 bin skeç çektik, hâla erkeklere kadın demeyi öğretemediysek..."

Görele ilçesindeyiz tam Trabzonla Giresunun ortasında ikisinede 1 er saat mesafesi var istediğin zaman gidemiyorsun Giresuna :A :A :A

Ben hazırlanayım görüşürüz akşam cnm :Z:Z:Z
Canım iyi yolculuklar dikkat et kendine,görüşürüz :bhr:

İlk kim çıkardıysa bu bayan değil kadın diyeceksiniz işini, ondan duyan bütün kadınlar da tribe girdi bize kadın deyin biz kadınız yaa diye. Yerine göre iki kelime de kullanılabilir, sanki bayan kelimesi çok ayıp, aşağılayıcı bir şeymiş gibi davranmaya gerek yok.

Mesela burada ödülün ismi "en iyi kadın oyuncu" olduğu için muhabirin kadın demesi doğru olurmuş ama bu kadar büyütülecek bir tarafı da yok ki Demet Evgar da eminim sadece burada söylememiştir kadın diyeceksiniz lafını her bayan diyene söylüyordur anlamsızca.

İlk kim çıkardıysa bu bayan değil kadın diyeceksiniz işini, ondan duyan bütün kadınlar da tribe girdi bize kadın deyin biz kadınız yaa diye. Yerine göre iki kelime de kullanılabilir, sanki bayan kelimesi çok ayıp, aşağılayıcı bir şeymiş gibi davranmaya gerek yok.

Mesela burada ödülün ismi "en iyi kadın oyuncu" olduğu için muhabirin kadın demesi doğru olurmuş ama bu kadar büyütülecek bir tarafı da yok ki Demet Evgar da eminim sadece burada söylememiştir kadın diyeceksiniz lafını her bayan diyene söylüyordur anlamsızca.
Dark beni dün bu konuya çağırınca hem başlık hem yazılar gözümü korkutmuştu. Şuan tek seninkini okudum ve @Arslan Bey ile şu muhabbet geldi aklıma :A
20180514_131226.png

kadın kelimesi daha kibar karşılanıyor ama burda bayan kelimesi de çokta abartılacak bir kelime değil aslında.