Netflix Dark - 1.Sezon Yorumları

S01B04

@destere missinge teşbihte hata yapmamiş. Dizinin bi 30dk ile 37dk arasında bi içim geçmiş
:F
Neyseki bi olay olmamiş

@destere senin o beğendiğin tokat sahnesinde bildiğin eski türk filmleri efekt sesi koymuşlar nerdeyse
Çok yapmaxıktı
Turşu olayı güldürdü. Adam rezil oldu.Gerçek hayatta da onu görenlerin aklındn şöyle bi geçer

Şu gizemli adam Jonas'ın odasına neden girdi? Jonas'ın anası neden "senle, sadece ikimiz özel bişeyler yapalım" dedi
Missing olayında gördüğüm iğrençliken sonra bu avrupalılardan iyice şüphelendim. Amerikalılar bile böyle şeyleri artık sümen ediyorlar
Neyse....
Gündüz izleme fırsatı bulabilirsem gunduz izlerim artık.
7/10

1x10. Bölüm
Sezon Finali

harika bir sezon finali... kafam bayağı zonkluyor olaylar karşısında ama sezon boyu merak duygusunun hiç dinmediği güzel bir seri oluşturmuşlar

yaa demekki öyleymiş? diyordum şu gelecekten gelen yabancı kim? bir ara aklıma jonas olacağı gelmişti aslında ama pek benzemiyorlar
yani olamaz falan dedimde öyleymiş! jonas gelecekten gelip ergen jonası tetiklemiş? ama şu patlamadan sonra herşey düzelecek hikayesini anlamadım yani tünel kapanırsa pek bişey değişmez herşey aynı kalır sadece yeni yolcular olmaz tüneli kevgire çeviremezlerdi ..

zaten gelecekten gelen jonas ın tüneli imhasıda pek bişeye yaramadı? daha önce olacaklardan papaz noah ın haberi varmış

papaz noah, ışık ve gölgeler var biz ışığız diyordu bartoşa
ışık olanlar zamandaki değişimi aynı koruma taraftarı olanlarmış .... gölgeler denen noah ve claudia gibileri zamanı aslına çevirmeye çalışanlarmış onun mantığına göre ..
buraları geçelim zaten herkes izleyecek neyin ne olduğunu

ulrich in gördüğü işkenceler keyfimi yerine getirdi

charlotte un 1953 dönemindeki kayıtlarda ulrich in resmiyle karşılaştığında yaşadığı şaşkınlık görülmeye değerdi

ve anlamadığım onlarca nokta var hangi birini sorayımki şimdi ?

şu kuşlar koyunlar niye ölüyordu anlaşılamadı ?
noah ın herşeyden haberi vardıda jonas ı neden mahzene kapattı? anlaşılamadı
helge noah ın kullandığı bir vatandaşmış peki ölümlerden o mu sorumlu anlaşılamadı ?
ölü çocuklar neden zaman tünelinden geçiş yapıyor anlaşılmadı

neyse gelecek sezon herşeyi anlarız

son sahne güzel bitti jonas kendini gelecekte buldu ama ergen haliyle
niye öyle olduki şimdi birde kafaya darbe aldıki sebebi belli değil

durun burda bir felsefe patlatayım

çinli düşünür zuang ın paradoksuymuş

----Rüyamda bir at sineği gördüm
--- peki ben atmıyım yoksa sinekmi

--- belkide hem atım hemde sinek

--- ya da çayırda otlayan inek

sanırım aslı böyle değildi bu lafında, artık orjinal çeviriyi @Tolstoyevski yapsın

Son düzenleme:
demiştim missing i çağrıştırıyor diye

bizim yeşilçam filmlerindeki çocukların yanında bunlar sütten çıkmış akkaşık gibi kalır
en azından babacım anacım diyen çok bilmiş ezbere yazılmış senaryoları okuyan çocuk koymamışlar diziye
ben kardeşler arasındaki diyaloğu sevdim o sahnede
elisabeth benim çilli kız anne ye benziyor

jonasla ilgili sorunada cevap vermem o gün bir reginanın boobslarını anlattık spoi verdin diyip üzdün beni

Son düzenleme:

2.Bölüm Son sahne iyiydi ama biraz karışık geldi bana ayoll

ŞU Havuç kafalı oğlan mikelmidir nedir çocuk olarak geçmişe gitti sanırım anne babası heniz doğurmadıkları için tanıyamadılar ama oğlan anne babasının gençli fotolarını hiçmi görmedi
Yinede bu zaman yolculuğu dikkatimi çekti Flashcı olarak

oğlanı niye habire tokatlıyordu ergenler
o kısmı anlayamadım mikkelin kafası topaç gibi sağa sola sallanıyordu habir e

flash a benzettiysen sonuna kadar gidersin artık

Aynı derdi ben de söyledim @destere bana açıklama yapmamişti
@MasacRE- izleyince yapar bi acıklama

Aynı derdi ben de söyledim @destere bana açıklama yapmamişti
@MasacRE- izleyince yapar bi acıklama
@Çiğdem- in sorduğu hangi soruyu diyorsun
oğlan niye anne bbasını tanımadı kısmını soruyorsanız, anne babasını tanıdı 1986 ya gittiğininde farkındaydı ama çaresiz kaldı kime ne desin ilerde çiftleşip beni pırtlatacaksınızmı deseydi

@MasacRE- hala başlamadınmı ? kınıyoruz seni... @gözlemci bile nerdeyse yarıladı diziyi

Bence deseydi

Hatta kaybolacam mağarada filan deseydi

dediğim gibi çok tepkisizdi ve izlerken müdahale edesim geldi

Bence deseydi

Hatta kaybolacam mağarada filan deseydi

dediğim gibi çok tepkisizdi ve izlerken müdahale edesim geldi
şaşkınlıktı ya onunkisi orda miki fareyi suçlamıyorum
kendini öyle bir yerde bulduki rüyalar aleminde
kim olsa donup kalır orda

3.Bölüm bu Mikkel ile alakalı 2 soru daha oluştu kafamda ayoll

3.Bölüm
Mikkelin gençken saçı havuç kafa ama çocukkan nasıl siyah oluyor
ve bu babasını arıyor polise gidip ama 2.bölümde gördüğü halde neden ozaman paçasına sarılmadı hemen babasının , şimdi onu arıyor

Sarışın dedektif adam da çukurda bir şeyler yapıyor ayrıca şu çıplak kadını neden gördük destereler için gösterildi sanırım bölümle alakası yoktu

Bugün tam veremedim kendimi diziye
ama yarın uçurucam

bişey anladıysam morarayım
)
mikkel zaten günümüzdede küçük eskiye gidincede aynı yaşta dahada küçülmüyorki
kiminle karıştırdın acaba

babası daha bir ergen yani daha evlenmemiş nasıl paçasına sarılsın ergenin ?
sen şimdi 30 yıl önceye gitsen babanı görsen babaaa babaa ben kızınım desen adam kalp krizi geçirmezmi

çıplak kadın dediğin sanırım regina hanı boobslarını gösteriyordu o sahne bana özel çekilmişti siz izlemesenizde olur
)

Bugün tam veremedim kendimi diziye
ama yarın uçurucam
yarın iki bölüm birden aradan çıkarırsın artık

Aaaa nasıl günümüzde de normal yaa bu çocuk şey değilmi kaçırılılan havuç kafalı oğlanın küçüklüğü değilmi
@Forumdash