Ne anlatıyor o zaman?Belli miktarda milliyetçilik olması doğal da bu filmlerde milliyetçilik dışında bir şey göremedim ben. Niyet farklı olabilir de sonuç öyle olmuş bence. Dağ 2'de gazeteci aracılığıyla biraz eleştirel bakmaya da çalışmış gerçi ama onu da becerememiş bence.
Birinci filmi çok önce izlediğim için neredeyse hiç hatırlamıyorum, zaten ikinci filmle arasında bütçe dolayısıyla ciddi kalite farkı var. İkinci filmden bahsediyordum, gerçi onu da çıktığı yıl sinemada izlemiştim. Yani onu da çok net hatırlamıyorum ama çok etkilenmiştim ve çok başarılı bulmuştum.
Bu ülkenin bulunduğu konumu ve bunun artılarını/eksilerini, filmin geçtiği bölgenin şartlarını, askerliği (oralarda askerlik yapanlar, çok gerçekçi olduğunu söylüyor filmin bu konuda gördüğüm kadarıyla) anlatıyorlardı. Dediğin gibi gazeteci üzerinden ve oradaki kadınlar üzerinden kadının ne kadar değersizleştirildiğini anlatıyorlardı. Haberciliğin önemini anlatıyorlardı ve en önemlisi bir operasyon filmiydi. Çekilen sahneler, ses miksajı, görüntü yönetimi falan baya başarılıydı. Bir askeri filmden öncelikli olarak teknik kalite beklerim ben şahsen, bu filmden de beklediğimi almıştım.
IMDb puanının fazla yüksek olduğu konusuna katılıyorum bu arada. Oy veren Türkler muhtemelen sadece Türk işleri ile kıyaslayarak puan veriyorlar.