Dağ 2 Oyuncuları Tekrar Buluştu!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Araf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Araf

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
23,749
Puanı
1,060
-dag-2-filminden-aci-bir-haber-daha--2513671.Jpeg

2016 yılında yayınlanan Dağ filminin ses getiren ikinci filmin oyuncuları tekrar buluştu!

Alper Çağlar'ın yazıp yönettiği ve Çağlar Ertuğrul, Ufuk Bayraktar, Murat Serezli, Ahu Türkpençe, Murat Arkın, Atılgan Gümüş, Armağan Oğuz, Bedii Akın, Atıf Emir Benderlioğlu, Ahmet Pınar gibi oyuncuların rol aldığı 2012 yılında vizyona giren Dağ filminin devam filmi olan ve 2016 yılında vizyona giren Dağ 2'nin oyuncuları tekrar bir araya geldi. Filmin yönetmeni Alper Çağlar'ın "CaglarArts Geyikler" adı altında yayınlanan YouTube videosu, ekibin görüntülü görüşmeyle bir araya gelmesi ve Dağ 2 ile ilgili anılarından oluşuyor.

İşte video:

Alper Çağlar'ın nasıl bir yönetmen olduğu, oyuncuların birbiriyle olan ilişkileri ve anıları, Dağ 2'nin bu kadar iyi film olmasında yatan samimiyet, işte bu buluşmada saklı. Alper Çağlar'ın Türk sinemasının üstünde bir yönetmen olduğunu tekrar düşünmemi sağladı. Sahneleri heyecanlı bir şekilde anlatışı, oyunculara yön vermesi çok iyi. Ekip o kadar uyumluydu ki, bu uyumu videoda görmek mümkün. Dağ 2, hiç kuşkusuz Türk sinema tarihinin en kaliteli işlerinden biri olarak hafızalarda yer alacaktır. Başarılı bir iş çıkaran Alper Çağlar'ı, samimi bir şekilde başarılı oyunculuk sergileyen oyuncuları tebrik etmek gerekir. Alper Çağlar'dan başarılı işler daha çok gelecektir, gelmeli de. Türk sineması Alper Çağlar gibi yönetmenlere ihtiyacı var.

Dağ 2 de güzeldi Börü de güzeldi yeni bir çalışma yapıyor Göktürk Üçlemesi diye Alper Çağlar bakalım.

Dağ II'nin yorum konusunda yorum yapanları etiketleyelim, videodan haberleri olsun.

@batuhankaralar, @Maskeli Fedai, @denizz19, @BesaleT, @mrt-06, @HeisenBerg.
Çıktığı an izledim :A

Alper Çağlar Türkiye'nin George Lucas'ı olabilecek seviyede işler yapıyor. Ama Börü'nün TV ve sinemada hak ettiği değeri görmediğini düşünüyorum. Göktürk Üçlemesi yapması çok zor bir proje, bol bol VFX kullanılması gerekecek. Oyuncu kadrosunu ve çekim aşamalarını merak ediyorum açıkçası :D

• Beğendim
Reactions: Araf
Muazzam bir ekip ya, aralarındaki sinerji inanılmaz boyutta. İzlerken baya eğlendim. Bu ekibin samimiyeti ortaya konulan işe de yansıyor bence sonuna kadar, o işin değerini katlıyor. Dağ 2 bunun zirve örneklerinden birisiydi zaten.

Hazır konusu açıldı madem Göktürk üçlemesinden de son derece umutluyum, Alper Çağlar yine Türk sinemasının üzerinde bir işe imza atacaktır. Son derece epik ve dünya standartlarında bir iş bekliyorum, umarım beklentilerimizi karşılar.

• Beğendim
Reactions: mesmeso and Araf
Çıktığı an izledim :A

Alper Çağlar Türkiye'nin George Lucas'ı olabilecek seviyede işler yapıyor. Ama Börü'nün TV ve sinemada hak ettiği değeri görmediğini düşünüyorum. Göktürk Üçlemesi yapması çok zor bir proje, bol bol VFX kullanılması gerekecek. Oyuncu kadrosunu ve çekim aşamalarını merak ediyorum açıkçası :D

Börü'nün televizyonda yayınlanan mini-dizi kısmı bence her şeyiyle çok başarılıydı ama sinemada yayınlanan finali beni pek tatmin etmemişti şahsen, hak ettiği değeri görmediği konusunda ise kesinlikle katılıyorum. Netflix'te yüksek kaliteli versiyonu olması lazım, bu vesileyle önermiş olalım izlemeyenlere. :A

@bazinga'yı da etiketleyelim, yerli yönetmen görsün. Gerçi Alper Çağlar'ın filmlerini izledi mi, sevdi mi bilmiyorum da, yönetmenliğiyle ilgili olan yerler çok iyi. Farklı bir yönetmen kafası; samimi, eğlenceli, disiplinli. :)

@bazinga'yı da etiketleyelim, yerli yönetmen görsün. Gerçi Alper Çağlar'ın filmlerini izledi mi, sevdi mi bilmiyorum da, yönetmenliğiyle ilgili olan yerler çok iyi. Farklı bir yönetmen kafası; samimi, eğlenceli, disiplinli. :)
Yakın zamanda izledim iki filmini de. Dağ 2 son yılların en overrated filmi. Dağ ondan daha iyi. Türkiye standartlarında pek yapılmamış bir tarza kalkıştığı için ilgi çekse de abartmaya değecek bir yanı yok. :D

Yakın zamanda izledim iki filmini de. Dağ 2 son yılların en overrated filmi. Dağ ondan daha iyi. Türkiye standartlarında pek yapılmamış bir tarza kalkıştığı için ilgi çekse de abartmaya değecek bir yanı yok. :D
Yönetmenliği iyi mi, iyi. Farklı şeyler deniyor mu, deniyor. O film duygulara hitap ediyor mu, ediyor. Bence abartı yok. Hele 2016 yılında yaşanan olaylar sonrası vizyona girmesi de son derece anlamlı kıldı filmi. Filmi biraz da duygusal açıdan da görmek gerekir, hep mantıksal açıdan bakmamak gerekir. Duygulara hitap eden bir filmdi.

Panzehir'i izlemediysen, onu da izleyebilirsin. Yine farklı bir deneme olmuş, farklı bir filmdi. Efektler yönünden olsun, sahneler yönünden olsun farklıydı. Biraz Hollywood tarzıydı. Cüneyt Arkın da rol alıyordu.

Bir de istersen bu videoyu izle derim. Ekibi nasıl kenetlemiş, nasıl samimi bir ortam oluşturmuş, ekibi nasıl harekete geçirmiş onlar da geçiyor. Filmin ne zorluklarla karşılaştığını, nasıl zorlu sahnelerin olduğu da geçiyor. Yani bahsettiğin gibi "overrated" değil yani. Tabii sana hitap etmemiştir, sana öyle gelmiyordur ayrı konu.

• Beğendim
Reactions: mesmeso
Yönetmenliği iyi mi, iyi. Farklı şeyler deniyor mu, deniyor. O film duygulara hitap ediyor mu, ediyor. Bence abartı yok. Hele 2016 yılında yaşanan olaylar sonrası vizyona girmesi de son derece anlamlı kıldı filmi. Filmi biraz da duygusal açıdan da görmek gerekir, hep mantıksal açıdan bakmamak gerekir. Duygulara hitap eden bir filmdi.

Panzehir'i izlemediysen, onu da izleyebilirsin. Yine farklı bir deneme olmuş, farklı bir filmdi. Efektler yönünden olsun, sahneler yönünden olsun farklıydı. Biraz Hollywood tarzıydı. Cüneyt Arkın da rol alıyordu.

Bir de istersen bu videoyu izle derim. Ekibi nasıl kenetlemiş, nasıl samimi bir ortam oluşturmuş, ekibi nasıl harekete geçirmiş onlar da geçiyor. Filmin ne zorluklarla karşılaştığını, nasıl zorlu sahnelerin olduğu da geçiyor. Yani bahsettiğin gibi "overrated" değil yani. Tabii sana hitap etmemiştir, sana öyle gelmiyordur ayrı konu.
Benim duygularıma hitap etmedi. Direkt milliyetçilik, din gibi duygulara oynayan filmleri sevemiyorum, özellikle niyetini çok açık belli ediyorlarsa sahte geliyor. Çıkıp evrensel değerler taşıyan sinema açısından yenilikçi bir şeyler üretebilirse alkışlarız ama bu kendi kendimize alkışlamaktan başka bir şey değil. :)

Panzehir daha ilgi çekici duruyor belki bir ara izlerim Türk filmleri listeme ekledim. :)

Benim duygularıma hitap etmedi. Direkt milliyetçilik, din gibi duygulara oynayan filmleri sevemiyorum, özellikle niyetini çok açık belli ediyorlarsa sahte geliyor. Çıkıp evrensel değerler taşıyan sinema açısından yenilikçi bir şeyler üretebilirse alkışlarız ama bu kendi kendimize alkışlamaktan başka bir şey değil. :)

Panzehir daha ilgi çekici duruyor belki bir ara izlerim Türk filmleri listeme ekledim. :)

Alper Çağlar'ın bu amaçla film çektiğini düşünmüyorum ben ya, öyle karakterde bir yönetmen değil bence. Örneğin askeri temalı Amerikan filmlerinde de genelde Amerikan milliyetçiliğine tanıklık ederiz. Bu kaçınılmaz bir durum, özellikle o duygulara oynadığını düşünmüyorum. Bu topraklarda, bu ülkenin askeri anlatılıyor. İster istemez bir tık milliyetçilik barındıracak içerisinde. :D

Börü dizisini izledin mi bilmiyorum, sinemada yayınlanan ve film olarak değerlendirmemiz gereken finali hariç korkusuzca her şeyi eleştiriyordu. Yasak var şimdi detaya inmeyeyim. :A O diziden doğru o tarz karakterde bir insan olmadığına dair çıkarımlar yapılabilir, kaliteli bir diziydi bu arada öneririm. Özellikle Türk dizilerine kıyasla bambaşka bir seviyeydi zaten.

Alper Çağlar'ın bu amaçla film çektiğini düşünmüyorum ben ya, öyle karakterde bir yönetmen değil bence. Örneğin askeri temalı Amerikan filmlerinde de genelde Amerikan milliyetçiliğine tanıklık ederiz. Bu kaçınılmaz bir durum, özellikle o duygulara oynadığını düşünmüyorum. Bu topraklarda, bu ülkenin askeri anlatılıyor. İster istemez bir tık milliyetçilik barındıracak içerisinde. :D

Börü dizisini izledin mi bilmiyorum, sinemada yayınlanan ve film olarak değerlendirmemiz gereken finali hariç korkusuzca her şeyi eleştiriyordu. Yasak var şimdi detaya inmeyeyim. :A O diziden doğru o tarz karakterde bir insan olmadığına dair çıkarımlar yapılabilir, kaliteli bir diziydi bu arada öneririm. Özellikle Türk dizilerine kıyasla bambaşka bir seviyeydi zaten.
Ne anlatıyor o zaman? :D Belli miktarda milliyetçilik olması doğal da bu filmlerde milliyetçilik dışında bir şey göremedim ben. Niyet farklı olabilir de sonuç öyle olmuş bence. Dağ 2'de gazeteci aracılığıyla biraz eleştirel bakmaya da çalışmış gerçi ama onu da becerememiş bence.

Bu unsurların neredeyse tamamını yabancı filmlerde de görürsün. Yerli filmlerde olunca gözüne batması da ilginç doğrusu. Askeri film yaparsın, gerçekler üzerine gidersin, tarih anlatırsın ve "milliyetçilik" ve "dini duygular" denir. Gerçekten ilginç. Askeri filmden milliyetçilik, tarih üzerine göndermeler yapan bir film olmasını beklersin, milliyetçiliğe haliyle oynar. Yabancı filmlerde de durum aynı, onlar da Amerikan milliyetçiliği yapıyor bu mantıkla. Bence ön yargıyla yaklaşıyorsun. Askeri film tarzı bir şey olursa, muhtemelen hep "milliyetçilik" yapıyor diyeceksin. Göktürk üçlemesi çıkaracak Alper Çağlar, muhtemelen tarih üzerinden olduğu için "milliyetçilik" yapıyor diyeceksin ve onu da beğenmeyeceksin muhtemelen. Ön yargı, yapacak bir şey yok.

Panzehir, askeri temalı bir film olmadığı için ve milliyetçilik barındırmadığı için muhtemelen az da olsa beğenebilirsin.