2024 Conclave / Konsey - Film Yorumları

mesmeso

Konu Sahibi
Moderatör
Reaksiyon puanı
10,995
Puanı
860
MV5BYjgxMDI5NmMtNTU3OS00ZDQxLTgxZmEtNzY1ZTBmMDY4NDRkXkEyXkFqcGc@._V1_FMjpg_UX1080_.jpg

Türü: Siyasi gerilim
Yönetmen: Edward Berger
Senarist: Peter Straughan

Oyuncular:
Ralph Fiennes
Stanley Tucci
John Lithgow
Sergio Castellitto
Isabella Rossellini

Filmin Konusu:
Kardinal Lawrence, yeni Papa'yı seçmek gibi dünyanın en gizli ve eski olaylarından birine liderlik etmekle görevlendirildiğinde, kendisini Katolik Kilisesi'nin temelini sarsabilecek bir komplonun merkezinde bulur.​

Filmin Tanıtımı:

Kaliteli bir fimdi. Game of Thrones'un papalık versiyonu. :) Biraz ağır bir temposu olsa da seçim gidişatını ilgiyle izledim. Benzer tarzda çok fazla film hatırlamıyorum, çok sıkıcı olmaya müsait konusu var ama hiç öyle değil. Ben epey sevdim. Ralph Fiennes da büyük oyuncu.

Oscar'ın iki büyük favorisinden biri. Ödülü kazanırsa çok üzülmem ama Anora ya da Emilia Perez ile yakın kalibreye alabileceğim bir film de değil.

7.5/10

• Beğendim
Reactions: mesmeso and Aserat
Temposu ağır olsa da politik gerilim filmleri hep sevmişimdir. Bu filmi de sıkılmadan sonuna kadar izledim. Mekan sayısı az olsa da çekimleri çok kaliteli buldum. Sinematografisi ve kurgusu iyi. Bu ödül döneminin sessiz kaliteli filmlerinden.

Hoşgörü ve bağışlama teması üzerinden güzel mesajlar verilmiş. Katolik kilisesinin iç yüzü de asla atlanmadan ortaya serilmiş. Usta oyuncular da filmi izlenir kılıyor. Ralph Fiennes'in ödüle göz kırpması gerekiyor. Senaryosu da ödülü alabilir.

7/10

• Beğendim
Reactions: Aserat
Oscar filmleri arasında izleyip can-ı gönülden desteklediğim iki filmden biri. Kağıt üstünde sıkıcı görünebilen bir konudan çok dinamik bir film çıkarmayı başarmışlar ve heyecan unsurunu büyük büyük olaylara girmeden sadece ortamdaki gerilim üzerinden sağlayabilmişler. Aslında bu açıdan öyle incelikli bir rejisi var ki yönetmen adaylığı verilmemiş olması, aynı şekilde güzel görüntülerinin de sinematografi dalında es geçilmesi büyük skandal. Seçim ortamı ve sonrasında oyların sayılması müşahitlik yaptığım seçim günlerini anımsattığı için ayrıca bağ kurdum. :A Ralph Fiennes'ın performansı da abartıdan uzak, filmin genel dokusuna çok uygun bir oyunculuk ama daha gösterişli rakipleri varken ne yazık ki ödül alamayacaktır. Rahibe hanımın gayet iyi olsa da aşırı akılda kalıcı performansıyla adaylık alması biraz ilginç ama sinema dünyasında çok saygı duyulmasına rağmen hiç Oscar adaylığı olmayan bir aktrismiş o yüzden fırsat bulmuşken abanmışlar. Filmin sonunu asla böyle beklemiyordum ama günümüzdeki politik gidişatın aksine ümitli bir yere bağlamayı tercih etmeleri sorun olmadı.

8/10

• Beğendim
Reactions: mesmeso