2024 Conclave / Konsey - Film Yorumları

mesmeso

Konu Sahibi
Moderatör
Reaksiyon puanı
10,969
Puanı
860
MV5BYjgxMDI5NmMtNTU3OS00ZDQxLTgxZmEtNzY1ZTBmMDY4NDRkXkEyXkFqcGc@._V1_FMjpg_UX1080_.jpg

Türü: Siyasi gerilim
Yönetmen: Edward Berger
Senarist: Peter Straughan

Oyuncular:
Ralph Fiennes
Stanley Tucci
John Lithgow
Sergio Castellitto
Isabella Rossellini

Filmin Konusu:
Kardinal Lawrence, yeni Papa'yı seçmek gibi dünyanın en gizli ve eski olaylarından birine liderlik etmekle görevlendirildiğinde, kendisini Katolik Kilisesi'nin temelini sarsabilecek bir komplonun merkezinde bulur.​

Filmin Tanıtımı:

Kaliteli bir fimdi. Game of Thrones'un papalık versiyonu. :) Biraz ağır bir temposu olsa da seçim gidişatını ilgiyle izledim. Benzer tarzda çok fazla film hatırlamıyorum, çok sıkıcı olmaya müsait konusu var ama hiç öyle değil. Ben epey sevdim. Ralph Fiennes da büyük oyuncu.

Oscar'ın iki büyük favorisinden biri. Ödülü kazanırsa çok üzülmem ama Anora ya da Emilia Perez ile yakın kalibreye alabileceğim bir film de değil.

7.5/10

Temposu ağır olsa da politik gerilim filmleri hep sevmişimdir. Bu filmi de sıkılmadan sonuna kadar izledim. Mekan sayısı az olsa da çekimleri çok kaliteli buldum. Sinematografisi ve kurgusu iyi. Bu ödül döneminin sessiz kaliteli filmlerinden.

Hoşgörü ve bağışlama teması üzerinden güzel mesajlar verilmiş. Katolik kilisesinin iç yüzü de asla atlanmadan ortaya serilmiş. Usta oyuncular da filmi izlenir kılıyor. Ralph Fiennes'in ödüle göz kırpması gerekiyor. Senaryosu da ödülü alabilir.

7/10

Forum İstatistikleri

Konular
173,407
Üyeler
8,486
Son Üye
riksU