FK7 Collateral / Tetikçinin Gecesi (2004) - Film Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,086
Reaksiyon puanı
49,741
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
0369339.jpg


Tetikçinin Gecesi - Collateral (2004)

Türü:
Suç, Dram, Gerilim
Yönetmen: Michael Mann
Senaryo: Stuart Beattie

Oyuncular:
Tom Cruise
Jamie Foxx
Jada Pinkett Smith
Mark Ruffalo
Peter Berg

IMDb Sayfası


Oscar Adaylıkları (2)

- En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Jamie Foxx)
- En İyi Kurgu


Filmin Özeti
Los Angeles şehrinde zamana karşı gerçekleşen bir ölüm-kalım kovalamacasını konu alıyor. Tam bir keşmekeşin hüküm sürdüğü bu büyük şehirde yıllardır taksi şoförlüğü yapan Max'in sıradan yaşamı, bir gece arabasına aldığı Vincent adlı garip bir adamla tanışmasıyla tahmin edemeyeceği ölçüde değişir. Vincent, uyuşturucu mafyasına karşı açılacak bir davada tanıklık yapacak kişileri öldürmek için şehre gelmiş bir kiralık katildir ve Max'ı rehin alarrak özel şoförü gibi kullanmaya başlar. FBI'ın Vincent'ın peşine düşmesiyle, şehirde büyük bir kovalamaca başlar.

Filmin Fragmanı
 

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,086
Reaksiyon puanı
49,741
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Robin Van Persie ile Jamie Foxx'un başrolleri paylaştıkları unutulmaz yapım. :):) Tom Cruise ile Robin Van Persie'yi hep benzetiyordum da bu filmde beyaz saç yapınca tavan yaptı bu durum. :D

Filme gelecek olursak film hiç fena başlamadı gayet ilgi çekiciydi. Fakat sonra orta kısımları çok sıkıcıydı. 5 puanımı hazırlamıştım ki son 15-20 dakikasındaki aksiyon sahneleri harikaydı. Normalde aksiyon sevmiyorum diye geçinsem de bu filmin aksiyon kısmını çok beğendim, iyi gerdi. :)

Jamie Foxx yardımcı oyuncu olarak sayılabilir mi emin değilim ama çok iyi oynamış Oscar adaylığını hak etmiş. Tom Cruise da bazı sahnelerde iyi oynamış. Oynadığı karakter Terminator'deki Arnold Sdsaajdsdseiger'in performansını hatırlattı. :)

Jada Pinkett Smith filmin artı yanlarından biriydi. Az sahnesi vardı ama olduğu sahneler filmin en iyileriydi. Demek ki kadın yaşlanınca cadılaşmış. :A

Mark Ruffalo'nun filme katkısı yoktu olmasa da olurmuş.

Neticede ortalama bir film ama sondaki kaliteli aksiyon-gerilim sahneleri filmi ortalamanın üstüne koyuyor. :)

7/10
 

sürgünüm

Emekli
Katılım
24 Eylül 2012
Mesajlar
54,421
Reaksiyon puanı
65,193
Puanı
1,059
Gün geçmiyor ki Fav10'da bir benzetilme olayı yaşanmasın. Donald Trump, Arnavutluk şimdi de Robin Van Persie. Yakında çekip giderim buralardan. :)

Filme gelecek olursak, ilk 20 dakika hariç 1 saatlik ilk kısım harikaydı ama sonrası bitime 15 dakika kalaya kadar olan kısım acayip sıkıcıydı. Özellikle gece kulübünde geçen karanlık sahnelerde içim daraldı.

Tom Cruise soğukkanlı katili gayet başarılı canlandırmış. Jamie Foxx da sıradan bir taksi şoförüyken hayatının bu aksiyon dolu gecede nasıl değiştiğini mükemmel oynamış. Fakat şunu eleştirmeden geçemicem; sadece bi çanta değiştirme sahnesi için niye Jason Statham kullanılır ki ne gerek var yahu insanı ümitlendirmeye. İlk başta görünce sevinmiştim ama önemli bir sahnesi olmadığı için üzüldüm. Jada Pinkett Smith'in ise başta ve son kısımlar hariç gözükmemesine sevindim. :)

"Seçeneğinin olmadığını düşünmek seni rahatlatır".

7/10
 

Danger UA!

Tecrübeli Üye
Katılım
12 Mayıs 2011
Mesajlar
9,085
Reaksiyon puanı
3,713
Puanı
560
Bu hafta yeniden izledim. Mükemmel bir film bence. Bu filmi çok seviyorum nedense.

Filmin hiçbir kısmında sıkılmadım. Diyaloglar, aksiyon sahneleri, müzikler ve müthiş gece atmosferi... Michael Mann filmin ışıklar doğal gözüksün diye dijital el kamerasıyla çekilmesini istemiş filmin. Farkını da gösteriyor, filmde gözümüze çarpan şehir ışıkları mükemmeldi.

Vincent karakteri mükemmeldi. Profesyonelliğiyle, yaptığı tespitlerle, replikleriyle ve karizmasıyla müthiş bir karakter olmuş. Tom Cruise müthiş canlandırmış. Jamie Foxx'un performansı da iyiydi. Aynı yıl çifte Oscar'a aday oldu ve ana kategoride kazandı.

Sonu da müthişti.

Vincent, tıpkı filmin başında bahsettiği metroda ölen adam gibi öldü. Güzel bir ironiydi.

Ayrıca Jazz klubündeki sahne, discodaki çatışma sahnesi de ayrıca mükemmel sahnelerdi.

Javier Bardem'in ufak sahnesi güzeldi.

Michael Mann yine müthiş iş çıkarmış. Tıpkı Heat ve The Insider gibi mükemmel bir ortaya koymuş.

9.5/10