FK9 Chronicle / Doğaüstü (2012) - Film Yorumları

movie-the-place-beyond-the-pines-dane-dehaan-jason-the-place-beyond-the-pines-wallpaper-preview.jpg

Bu çocuk var.

Fruitvale-Station-Movie.jpg

Bu çocuk var.

20002218.jpg

Bu da ikisinin bu filmden fotoğrafı.

Önceki etkinlikten iki oyuncuyu bir araya getiren koca yürekli @bazinga.
Üstteki resimdekinin o olduğunu fark etmemiştim aslında da neyse çaktırmayalım. :A

• Güldürdün
Reactions: Araf
6-7 sene önce ilk izlediğimde, izlediğim en gerçekçi ''fantastik'' filmlerden biri demiştim, o zamandan bu yana neredeyse bütün Marvel filmlerini kronolojik olarak izledim ve bugün bu filmi tekrar izlediğimde görüşüm değişmedi. Filmin bilim kurguyla pek alakası yok, sadece motif unsuru. Esas sevdiğim yanı, çoğumuzun zaman zaman hayalini kurduğu süper güçleri büyük ölçüde gerçekçi olarak bize sunmuş olmaları. Yani özellikle ilk kısmı, okulda yaptıkları gösteri şovuna kadar bence fazlasıyla gerçekçi fantastik idi.

El kamerası tekniği ise belki de filmi gerçekçi ve doğal bulmamın esas sebebi. Bu tür filmleri çok izlemedim ama izlemesi bana gerçekçilik tadı kattığı için ayrı seviyorum Paranormal Activite'den bu yana.

Gerçekçi derken filmin kendisi değil, işlenişi gerçekçiydi. Gerçekten bir kuyu gibi yere düşüp de artık her neden ise, o tür bir güç kazanılsaydı filmdeki gibi olabilirdi çoğu şey.

Andrew'in sosyopatlaşması ise filme ayrı bir hava, renk kattı. Her fantastik filmde gördüğümüz İyi Kahraman klişesi yerine anti-kahraman unsuru olmuş olması ayrıca bu filmi çoğu fantastik filmden ayıran özgün detayı.

Steve'nin gökyüzünde yıldırım çarpması sonucu ölmesi filmin en üzücü ve şaşırtıcı kısmıydı. Ancak senaryo anlamında çözemediğim şey, örümcek öldürür gibi insanları rahatça öldürebilen Andrew neden doğruca ilacı eczane-ler-den zorla almadı da para toplamakla vakit harcadı? Burası açıkta kalmış gibiydi.

Hastane yatağından kalkışından başlayıp mızrağın saplanmasına kadar olan kısım seyir zevki açısından çok keyifliydi ve yönetmenin tüm o aksiyonu el kamerası tekniğiyle çekmiş olması ayrıca takdire şayan...

Ve son olarak, son sahne yani son kısım daha iyi ve daha az klişe olabilirdi.

7.2