TVen Bu Şarkı Benim 2.Sezon 4.Hafta (Sonuçlar)

5. Haftanın Konsepti Ne Olsun?

• Kullanılan toplam oy
    32
Canım ben senin puanını görünce üzdün dedim ama vicdan yaptırmak amacıyla demedim asla. Üstelik kimin hangi şarkıyla katıldığı da konuda yazmıyordu yani asla isme göre oy vermedim. Dinlediğime göre oy verdim, umarım bana dememişsindir. :(
Genel olarak yazdım canım. :D

@mrt-06 Yallahları ben reyting olsun diye yazdım bilgin olsun.:bhr: Affet üzdüysem.:bhr:
Biraz sinirlerim bozuldu. :A

• Güldürdün
Reactions: sokak sanati
Ben biraz trollüne bu yabancı şarkı konusunu abartıyorum ama müzik dediğimiz şey film, dizi gibi bir şey değil veya dilimizi geliştireceğimiz bir konu değil, yabancı müzik yerli müziğe göre oldukça farklı bir "tür" olarak görüyorum nasıl yerli her tür müziği sevmiyorsak yabancı müziği de sevmeyebiliriz. Ben mesela ömrümde rap müzik tek tük dinlemişimdir, yabancı müzik de öyle. Müzik kulağa, gönle hitap etmeli ben böyle bakıyorum..

• Beğendim
Reactions: The_Erinch
Ayrıca yabancı şarkılara düşman arkadaşlara tavsiyem bunu kendilerinde düzeltmeleri gereken bir şey olarak görmeleri. Ben de eskiden sizin gibiydim, yabancı şarkı sevmiyorum falan diyordum. En popüler kişileri bile sevmiyor, dinlemiyordum. Şu an bu düşünce çok komik geliyor. Kendinizi hiçbir konuda sınırlamayın. "Ben yabancı yazarların kitabını okumam" ya da "yabancı film izlemem" demekten farkı yok. Ayrıca İngilizcenizi geliştirmeniz için de çok faydalı bir şey yabancı şarkı dinlemek. Sevmeye çalışın, sevme konusunda ısrarcı olun...
Dolaylı olarak bu yoruma katılıyorum.
Müzik evrenseldir.
Türkü yada Yabancısı olmaz.

Ayrım yapılması bile doğru değil;elbette uzak olduğumuz,ilgi duymadığımız tarz,şarkı,şarkıcılar olacak bu normal olanı.

Ama düşmanlık doğru değil ama düzeltilmesi gereken bir eksiklikte değil.

En basitinden Eurovisionda Şebnem Paker Türkçe şarkıyla 3. olduysa bu tamamen müziğin evrenselliği ile ilgilidir.

Yabancı müzik sevme,dinleme zorunluluğu kimsenin yoktur ama dinleyenlere,sevenlere saygı duyması yeterlidir.

Mesela Rap sevmem ama bazı rap şarkılarında tempo tutarım.
Mesela Hard Rock sevmem ama bazen evde kendimden geçipikafamı sağa sola sallayarak dağıttığımı bilirim.

Müslüm Gürses sevmem ama bazen oturup bir şarkısında ağlayabilirim.

Eksiklilk değil ama nefretlikde değil.

Biryerden sizi yakalarsa,yakaladığı yeri takip edin.

Çok konuştum.

İyi Forumlar herkese.

15. Luis Fonsi - Despacito ft. Daddy Yankee (Bu şarkıyı niye alan olmamış anlamadım :A)
14. Ed Sheeran - Shape of You
13. Sia - Cheap Thrills
12. Shakira - Waka Waka

11. Major Lazer & DJ Snake - Lean On
10. Inna - Yalla
9. Pharrell Williams - Happy
8. Rihanna - Diamonds

7. Jennifer Lopez - On the Floor
6. Rihanna - We Found Love
5. LP - Lost on You

4. Sia - Chandelier
3. Adele - Rolling in the Deep
2. Dua Lipa - Dont Start Now
1. Adele - Hello ( iyi mi oldu şimdi 1 puan aldın seçseydin Despacito’yu alsaydın tam puanı baksaydın keyfine :A )

Mavi: Şampiyonlar Ligi Grup Aşaması
Turuncu: ŞL Eleme Turu Katılımcıları
Yeşil: Avrupa Ligi Katılımcıları
Mor: Küme Düşenler

6 tane tepki var kim görmemiş mesajını :A @eskici

• Güldürdün
Reactions: eskici
Teşekküre gerek yok sevdiğime göre sıraladım ablam ayrıca senin aracılığına ile mesajımı yazarken yanlış anlamazsanız diye başladım ve dedim ki bu seferde türk şarkı olsun dedim bu dedim diye yabancı şarkı düşmanı ilan edilmek çok kırıcı ve üzücü asla yabancı şarkı düşmanı değilim olmadım da sadece ben arka arkaya görünce sıkıldım söyledim ve mesajımıda 10 kişi beğendi onlarada tşk ederim bundan sonra yokum bu yarışmada..
Ne kadar yanlış, ben de çok tepki çektim sözlerimle ben de ayrılayım o zaman..

• Üzücü
Reactions: Angelica