Bira

Yok ya simdi o kadar icmiyorum. 6 tane felan ama o da can sikintisi. Arkadaslarla ictigimizde yine 8 tane oluyor.

sigarayi birak esra :D (yanlis hatirlamiyorum de mi :D) ben alkolu de sigarayi da biraktim rahatim :)

Sigara illettir :( 3 arkadaşıma zorla bıraktırdım şimdi hepsi dua ediyor bana. :D

Sizinle konuşmam bir daha dedim inanmadılar sonra görüşmedim uzun süre ciddiyetimi anladılar. :D bide internetten sigara içen kişinin böbreklerinin fotoğrafını buldum gösterdim tiksindiler. :D Ben öyle bırakmıştım onlarada etki etti. :D

Sizinle konuşmam bir daha dedim inanmadılar sonra görüşmedim uzun süre ciddiyetimi anladılar. :D bide internetten sigara içen kişinin böbreklerinin fotoğrafını buldum gösterdim tiksindiler. :D Ben öyle bırakmıştım onlarada etki etti. :D

O bobreklerin resmini bende gorsem? Mumkunse tabii... :)

images

Tabii yarın atarım mobil olmadığımda. Aslında şimdi içenler çok zararını görmüyor sigaranın. Bazen hafif öksürük, kötü koku falan onlara önem vermiyor kimse. Ama belkide bundan 20 yıl sonra akciğerlerin, böbreklerin hatta tüm organların etkileniyor. Ben sadece ciğerler etkileniyor sanıyordum ama aslında tüm vücuda kötü etkisi varmış ve tüm organları yavaş yavaş kurutuyormuş.. Gırtlak kanseri olup konuşamamak, ciddi sağlık problemlerinin ortaya çıkmasıda mümkün. Bile bile bunu kendime yapmak istemedim. :)

Tabii yarın atarım mobil olmadığımda. Aslında şimdi içenler çok zararını görmüyor sigaranın. Bazen hafif öksürük, kötü koku falan onlara önem vermiyor kimse. Ama belkide bundan 20 yıl sonra akciğerlerin, böbreklerin hatta tüm organların etkileniyor. Ben sadece ciğerler etkileniyor sanıyordum ama aslında tüm vücuda kötü etkisi varmış ve tüm organları yavaş yavaş kurutuyormuş.. Gırtlak kanseri olup konuşamamak, ciddi sağlık problemlerinin ortaya çıkmasıda mümkün. Bile bile bunu kendime yapmak istemedim. :)
Kizim bir anda nasil biraktin peki? Hic mi dusunmedin sigarayi?

Akrabalarımızdan birisi gırtlak kanseri onuda yakından görünce ya dedim en iyisini yapmışım aferin bana. Boğazında bir delikle, sadece hırıltı gibi anlaşılmaz sesler çıkartan birisi olmaktansa ve kendi kendimi bu hale sokmaktansa içmemek en iyisi. :)

- - - Ekleme - - -

Böbrek akciğerlerdeki pislik yüzünden iltihaplanıyor ve rengi, görüntüsü değişiyor. Işlevini yitirmeye başlıyor zamanla.