''Bir Yılda Satamadığımız Kolonyayı Bir Saatte Tükettik!''

“Çüş” mesela argodur, kabadır en azından ama “oha” bence “çüş”e göre çok daha kibar kaçıyor ve bu ünlemlere eşdeğer başka bir ünlem aklıma gelmiyor :A “Yok artık” Eşdeğer ancak iki kelimeli sözcük olduğu için “oha” dururken kullanmak baya üşenilecek zor bir iş olur. “Wow” ise İngilizce sonuçta, kültür yozlaşmasına gerek yok yerli ve milli “oha”dururken:A

Hatta küçükken şu marşın “oha dev adam 12 dev adam” olduğunu zannedip öyle söylerdim :A

Aynen yozlaşamaya gerek yok evet tam karşiliği oha :A Ama ohayı tamamlayan dediğim gibi çüş :X Oha çüş brüşss(atara söylenen) dingonun ahırımı deyimiyle uyumludur hatta:F

Hangimizin yanliş bilmediği şarki yok ki:F

• Güldürdün
Reactions: Tolstoyevski
Oha “oha” demek kötü bir şey mi ki :A Eğer öyleyse @Forumdash müebbet yer en çok onun kullandığını görüyordum :A
Yani küfür değil ama argoda bir nida :A Şaşirma ünlemi sansürlenecek bişey yok bence de :A @Dosi hatta tvde bile sansürlenmıyor. Otokontrolünüzü rtüke göre yapın :F
iyiki bi sansürkedik, ne çok konuşmuşsunuz :A ben herzaman sansürlüyorum. belki sadece 1 kere yapmamışımdir :A Ben o tarz kelimelere alışkin olmadığım için nekadar etkili(kötü derecede) bir laf tam bilmiyorum :A

Ben argo olduğunu bile düşünmüyordum, tıpkı “ya” kelimesi gibi doğal yani ağızdan çıkan bir ünlem diye düşünüyordum, ki halen öyle düşünüyorum:A

Şimdi baktım Almancada da varmış bu ünlem hatta galiba Türklerden dolayı geçmiş :A @kerem
Oha'yı tamamlayan nida çüş'tür. O yuzden argo dedim:A Yaa kadar naif değil.
giphy.gif

iyiki bi sansürkedik, ne çok konuşmuşsunuz :A ben herzaman sansürlüyorum. belki sadece 1 kere yapmamışımdir :A Ben o tarz kelimelere alışkin olmadığım için nekadar etkili(kötü derecede) bir laf tam bilmiyorum :A
Bi kere daha yapmiştin bana gülümsettiği için bişey dememiştim :F

• Güldürdün
Reactions: Dosi