Bir Karadayı Efsanesi

Yakamoz-Asi

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
35,366
Puanı
1,061

Bu sezon başlayan en iyi dizidir şüphesiz Karadayı. Başrollerinde Kenan Imirzalıoğlu, Bergüzar Korel, Çetin Tekindor ve Yurdaer Okur gibi usta isimler yer alıyor. Ve son olarak geçen haftasonu Antalya Televizyon Ödüllerinde ‚En Iyi Yeni Sezon Drama Dizisi‘ ödülüne laik görüldü. Kenan Imirzalıoğlu ise beklendiği gibi ‚En Iyi Drama Erkek Oyuncusu“ seçildi. Aslında dizi daha çok ödülü hak ediyordu, ama o konuya girmeye gerek yok. Seyirci veriyor dizimizin ödülünü.

Biliyorsunuz Kenan Imirzalıoğlu yaptığı her dizi ile hem kendini her seferinde kanıtlıyor, hemde oynadığı her dizi fenomen oluyor. Kenan Imirzalıoğlu üstüne birde yılların ustası Çetin Tekindor gibi bir isim ile rol alınca, tam bir oyunculuk şöleni.

Atv ve Ay Yapım bu sezon gerçekten çok güzel bir yapıma daha imza attı ve Karadayı ile hem aile, hem aşk, hem aksiyon hemde kafaları karıştıran dramatik bir dizi sunmayı başardı. Bazılarına göre aşk ağır basıyor dizide, bazılarına göre aksiyon yerinde. Ama şüphesiz dizi ekibi bunu dengeleyebiliyor.

iNeg7BiY2eSTaiUI5eOF5Icb.jpg

Bizi bu diziye bağlayan aşk ve aksiyon değil..Aile.. bir çocuğun babasını kurtarmak için çaba göstermesi ve kendini bu görevde feda etmesi. Aile.. birlik ve beraberlik kavramı. Nasıl demişti Osman kendi sunumunda.. „Içimizin ısındığı, varolduğumuz, sığındığımız yerdir aile“. Biz izleyenler tam da böyle olduk işte. Içimizin ısındığı, varolduğumuz, kendimizi bulduğumuz bir dizi bulduk. Bazen ters köşe olduk, aynı küçükken tokatla büyüdüğümüz gibi. Ama çabuk unutuyoruz ya, ters köşeleri. Daha daha da bağlıyor o „tokat“ varolduğun yere. Her seferinde daha bir heyecanla bakıyoruz ileri. Herşeyi tam anladık derken.. Umut dersin.. belki aşk işlenecek. Belki Nazif Kara kurtulacak. Belki.. o belkiler coğalınca karışır ortalık.

Ne anladınız şimdi bu yazdıklarımdan? Kafanız karıştı dimi. Işte Mahir Kara’da böyle karıştırdı. Tam herşey elinde dersin ama, her zaman bir yerde kopar. ‚Son‘ iki bölümde olduğu gibi. Sonunda açıklamak zorunda kaldı Salih, Mahir Kara olduğunu. Hemde bu yolda kalbine söz geçiremediği sevdiğine. Dün akşam.. dün akşam bir efsane işledi yine. Mahir Kara vuruldu. Ne kadar öfkeli olsada Feride, aşk galip geldi. Çünkü sevdiğini kaybetmek, birliği bozardı.

aZATcc3Ovdot3ep3D7C7kjYc.jpg

Herkes şimdi birbirine soruyor; Salih Ipek yok artık. Mahir Kara var. Nazif Kara içeride.. Mahir Kara vuruldu. Peki kim tutacak bu aile’yi ayakta? Ne tutacak özellikle? Bunun cevabı ise ‚Anne‘ olacak. Anne, her zaman affeder. Anne sana hiç bir zaman „kokuyorsun“ demez demişti hatırlarsanız ‚Osman‘. Bu aile’yide ‚Anne‘ kurtaracak. Bu sefer bir tane anne değil, iki tane anne kurtaracak. Kurtarmalı.

Dedikoducular, çekemeyenler yine başladı konuşmaya; aynı Ezel gibi olacak bu dizinin sonu diye. Birinci sezonu muhteşem, ikincisi vasat. Yorum izleyenlerin. Bir dizi beşinci bölümünden sonra oturur derler. Karadayı bunun kanıtı. Karadayı beşinci bölümünden sonra oturtdu oranlarını. 8 reyting altına inmedi. Hatta dün akşam üçüncü kez TOTAL’de 10 üzeri reyting aldı. AB’de yayınlandığı 29 bölümdür en iyi oranı dün akşam 12.21 reyting ile aldı. Ilk kez 12 reyting üzerine çıkarak haftanın AB lideri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. TOTAL reyting ortalaması beşinci bölümden sonra 9.46, AB’de 9.97. Burada belirtmek gerekir ki, tanıtımlarda ve jenerik’te bize yansıtılan o vurdulu kırdılı Mahir Kara daha ön plana çıkmadı.

[TABLE="width: 400"]
[TR]
[TD]BÖLÜM

[/TD]
[TD]TOTAL

[/TD]
[TD]SHARE

[/TD]
[TD]AB

[/TD]
[TD]SHARE
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]1
[/TD]
[TD]5.77
[/TD]
[TD]14.77
[/TD]
[TD]4.92
[/TD]
[TD]12.59
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]2
[/TD]
[TD]6.04
[/TD]
[TD]15.58
[/TD]
[TD]6.66
[/TD]
[TD]18.14
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]3
[/TD]
[TD]6.72
[/TD]
[TD]17.29
[/TD]
[TD]7.08
[/TD]
[TD]19.85
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]4
[/TD]
[TD]5.93
[/TD]
[TD]15.78
[/TD]
[TD]5.32
[/TD]
[TD]14.17
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]5
[/TD]
[TD]6.66
[/TD]
[TD]17.23
[/TD]
[TD]7.59
[/TD]
[TD]20.07
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]6
[/TD]
[TD]8.04
[/TD]
[TD]20.14
[/TD]
[TD]8
[/TD]
[TD]21.11
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]7
[/TD]
[TD]8.33
[/TD]
[TD]20.72
[/TD]
[TD]10.9
[/TD]
[TD]25.74
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]8
[/TD]
[TD]8.72
[/TD]
[TD]21.01
[/TD]
[TD]8.61
[/TD]
[TD]20.54
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]9
[/TD]
[TD]9.26
[/TD]
[TD]22.92
[/TD]
[TD]11.01
[/TD]
[TD]25.9
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]10
[/TD]
[TD]9.96
[/TD]
[TD]24.07
[/TD]
[TD]9.73
[/TD]
[TD]24.6
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]11
[/TD]
[TD]10.35
[/TD]
[TD]24.43
[/TD]
[TD]9.91
[/TD]
[TD]23.87
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]12
[/TD]
[TD]9.96
[/TD]
[TD]23.3
[/TD]
[TD]9.9
[/TD]
[TD]24.12
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]13
[/TD]
[TD]9.22
[/TD]
[TD]20.92
[/TD]
[TD]9
[/TD]
[TD]21.59
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]14
[/TD]
[TD]9.23
[/TD]
[TD]22.18
[/TD]
[TD]9.4
[/TD]
[TD]24.4
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]15
[/TD]
[TD]9.2
[/TD]
[TD]21.54
[/TD]
[TD]9.13
[/TD]
[TD]23.44
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]16
[/TD]
[TD]9.07
[/TD]
[TD]21.25
[/TD]
[TD]9.02
[/TD]
[TD]23.63
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]17
[/TD]
[TD]9.29
[/TD]
[TD]22.25
[/TD]
[TD]9.72
[/TD]
[TD]25.11
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]18
[/TD]
[TD]10.33
[/TD]
[TD]22.57
[/TD]
[TD]10.41
[/TD]
[TD]24.07
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]19
[/TD]
[TD]9.68
[/TD]
[TD]21.99
[/TD]
[TD]9.76
[/TD]
[TD]22.33
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]20
[/TD]
[TD]9.7
[/TD]
[TD]21.93
[/TD]
[TD]11.17
[/TD]
[TD]25.3
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]21
[/TD]
[TD]9.81
[/TD]
[TD]22.22
[/TD]
[TD]11.84
[/TD]
[TD]28.22
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]22
[/TD]
[TD]8.61
[/TD]
[TD]19.8
[/TD]
[TD]9.21
[/TD]
[TD]21.7
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]23
[/TD]
[TD]9.81
[/TD]
[TD]23.03
[/TD]
[TD]10.32
[/TD]
[TD]25.89
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]24
[/TD]
[TD]9.87
[/TD]
[TD]23.26
[/TD]
[TD]10.6
[/TD]
[TD]25.84
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]25
[/TD]
[TD]9.49
[/TD]
[TD]22.89
[/TD]
[TD]8.93
[/TD]
[TD]22.61
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]26
[/TD]
[TD]9.41
[/TD]
[TD]22.59
[/TD]
[TD]9.45
[/TD]
[TD]23.96
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]27
[/TD]
[TD]9.83
[/TD]
[TD]23.21
[/TD]
[TD]10.86
[/TD]
[TD]27.04
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]28
[/TD]
[TD]9.8
[/TD]
[TD]24
[/TD]
[TD]10.28
[/TD]
[TD]27.4
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]29
[/TD]
[TD]10.08
[/TD]
[TD]25.56
[/TD]
[TD]12.21
[/TD]
[TD]31.62
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Karadayı sezon finaline çok az bir süre kaldı. Vurulma ile biteceğini düşünmüyorum. Bir kavuşma’da olmayacak gibi duruyor. Mahir yoksa ölecek mi sorusu bence yerinde değil. Asıl soru, Nazif Kara asılacak mı? Hepimizin içini kemiren soru, Mahir’in çabaları boşa mı gidecek? Turgut’un suçu ortaya çıkacak mı? Adalet yerini bulacak mı? Yoksa adalet terazisi yanlış tarafta mı ağır basacak ve Feride yanlış karar mı verecek?

Buradan emeği geçen herkese, hani derler ya „çay’cısından oyuncu’suna kadar“ diye, sonsuz teşekkürler. Merakla bekliyoruz devamını, umut ederek…

Yakamoz-Asi

YASAL UYARI:
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapan FavoriForumum.Net'te yayınlanan içerikler, kaynak göstermek veya ilgili sayfaya link vermek koşuluyla yayınlanabilir.

Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.

Moderatörün son düzenlenenleri:
aga daha dur efsane olması için biraz daha zaman geçmesi lazım ama çok güzel dizi tartışmasız Türkiye'de bu kadar başarılı bi başka isim yok heralde yaptığı her dizi bu kadar fenomen olan bi başka isim yok nasıl bi başarıdır bu akıl alır gibi değil ya
DELİ YÜREK
ACI HAYAT
EZEL
KARADAYI

4 ü de zirvede 4 ü de birbirinden güzel ama bu dizileri arasında karadayı sondadır şu an için ama bi süre sonra üst sıralara çıkacaktır çok güzel dizi
ama benim için acı hayat ve ezelin yerini tutamaz

- - - Ekleme - - -

bu arada harika bi konu olmuş müthiş bir emek müthiş

Çok iyi yazı olmuş. Elleri sağlık Ömer. :U

Yeni takipçiyim ya dizinin. Baştan izleme kararın aldım şimdi. Ve 1. bölümden başlıyorum birazdan :X

Çok iyi yazı olmuş. Elleri sağlık Ömer. :U

Yeni takipçiyim ya dizinin. Baştan izleme kararın aldım şimdi. Ve 1. bölümden başlıyorum birazdan :X

aga ilk bölümlerinde sıkılırsan sakın bırakma ben diziyi bırakmak üzereydim ama diziz resmen coştu mahirin kardeşi orhan girince dizi hareketlendi ve tam kıvamına geldi ona göre :D

Eline sağlık @Yakamoz-Asi harikulade yazmışsın araya diziden cümleler yerleştirmen tad vermiş:ok:

Begenini akşam vericem:)
@Via mobile

Aga yazıyı baştan sona kadar okudum.Çok güzel bir yazı olmuş.Sezon finaline gelecek olursak bence Nazif Kara asılmaya gidecek.Mahir kurtarmaya çalışacak ama ölecek Nazif Kara ve sonra 2.sezon da mahir kara esecek.Önüne geleni indirecek.

aga ilk bölümlerinde sıkılırsan sakın bırakma ben diziyi bırakmak üzereydim ama diziz resmen coştu mahirin kardeşi orhan girince dizi hareketlendi ve tam kıvamına geldi ona göre :D

Tamam :ok:
Bırakmam zaten kolay kolay. Tadını aldım bi kere geçen hafta :X

Tamam :ok: Bırakmam zaten kolay kolay. Tadını aldım bi kere geçen hafta :X

aga zaten orhan girdikten sonra dizi süper oldu tadını alırsın tabi ama ondan önce sıkılma ihtimalin yüksek ben hatta 2-3 hafta izlememiştim resmen aşk dizisine döönmüştü ama orhan orhan orhan :D

20 bölüme efsane olunmaz :) bakalım daha neler yapacak dizi 70-80 bölüm planlamıştır büyük ihtimal kalan süreçte en yapacağına bağlı efsane olması

Karadayı bu sezona damga vuran bir proje, her platformda başarısı ortada, ilk 5 bölümden sonra dizi vitesi arttırdı ve bir daha da geri vites yapmadı.

29. Bölüm A/B'de 30 shareyi geçmiş, 12 reytingin üzerinde haftalıkta zirvede yer alır muhtemelen.

Kalan bölümleri heyecanla bekliyorum.

- - - Ekleme - - -

Konu için teşekkürler @Yakamoz-Asi

Yazı güzel olmuş @Yakamoz-Asi ellerine sağlık . :)

Karadayı şüphesiz bu sezonun en iyi yeni işi reytingleri çok iyi özellikle son bölümünde A/B'de 30 shr'i geçmeyi başardı ama dizi henüz 30 bölüm bile olmadı 'efsane' için biraz erken olmuş gibi. :)

Yazın izlemeye başlayacağım bakalım bir Ezel etkisi bırakacak mı. :D

Eline sağlık bu arada süper konu olmuş. :)

Begenmenize cok sevindim arkadaslar. Reyting konularim haric örnek gösterebilecegim bir konu acmakti amacim. Sanirim buna ulastim. Cok mutluyum :)