Bilgisayarınızın İşlemcisi Nedir?

Hangisi?

• Kullanılan toplam oy
    32
Intel'e çifte standart var resmen
Milattan önce olan Pentium'u bile yazmışsın @mrt-06

Intel i5 6500 vardı, geçen sene ekran kartı değiştirince tamamen yeni soket olan AMD Ryzen 7 1700'e geçtim. GTX 1080 + 144 hz monitör ile güzel bir ikili oldu. Dolar 3.50 iken iyi ki almışım yoksa tüm sistem fiyatına ekran kartı alınıyor şimdi

8. nesil Intel çıkmadan önce aldığımdan Ryzen seçtim, 2020'ye kadar işlemci değiştirebileceğim ama performans olarak sanırım tercihim i5 8600k veya i7 8700 olurdu.

Windows Tabletlerin işlemcisi ne?Yine tablet kullanıyorum ama tablet... @mrt-06 Celeron işlemci epeski olanlardan değildir heralde
Windows Tablet ise Atom işlemcidir. Intel Atom'u işaretle.

Celeron ve Pentıum eski değil ben de Celeron kullanıyorum Intel bu çipleri yeniledi yani günümüz teknolojisine uyarladı, tabii bir i serisi performansı yok ama eski Celeron köhneliğinde değil. Benim gibi oyun oynamayanlar için ideal.
@ozmoturk

AMD'ye çok bile yeter bir seçenek.

@bazinga pek de bir farkı yok aslında i5-i7 arasında.

Core 2 Duo. Telefon anketinden sonra burada da tek başımayım
@mrt-06

Cinssin.
Allah kurtardı beni ondan eski laptopumun işlemcisi Core 2 Duo idi, çok gürültülü çaşılıyor birde epey ısınıyordu.
Isınıp gürültü çıkarıyorsa fanını temizleyeceksin cahel
Benimki kaç yıllık bilgisayar ne ses çıkarıyor ne ısınıyor. Eskiden vardı o problem fan temizleme hatta değiştirme gibi işlemler geçirdikten sonra düzeldi

Ayy benim o kadar kafam çalışmıyordu demi.
Her türlü ısınıyordur ve fan gürültüsü oluyordur beni kandırma ben de temizletmiştim bir defasında. Sırf fanı yok diye Celeron aldım.

Ayy benim o kadar kafam çalışmıyordu demi.
Her türlü ısınıyordur ve fan gürültüsü oluyordur beni kandırma ben de temizletmiştim bir defasında. Sırf fanı yok diye Celeron aldım.
Yalan mı söyleyeceğim çıkarmıyor ses falan işte
Isınma da normal seviyede yani öyle abartılı ısınma gibi bir durumu yok

@mrt-06 paşam ben pek anlamam ama baktım şimdi özelliklerine markası lenovo biliyosun demiştim sanırım Intel pentium CPU N4200 yazıyor

E yani bilgisayarına özelliklerine göre davranacaksın tabi ki, yapamayacağı şeyleri niye isteyeyim emektar pc'mden
Ben hiç öyle emektar falan anlamam yenisi almak istersem çaktırmadan yere düşürüyorum üstüne bir şey döküp bozuyorum. Hayır yani yenisini alınca vicdan azabı çekmemek için.

Ben hiç öyle emektar falan anlamam yenisi almak istersem çaktırmadan yere düşürüyorum üstüne bir şey döküp bozuyorum. Hayır yani yenisini alınca vicdan azabı çekmemek için.
Ben yeterince uzun süre kullandığım için değiştireceğim zaman vicdan azabı çekmem
O yüzden pcyi yere atıp bir şeyler döküp bozmama gerek yok, insan gibi bir köşeye bırakıp yenisini alırım