Bilgisayarınızın İşlemcisi Nedir?

Hangisi?

• Kullanılan toplam oy
    32
Intel'e çifte standart var resmen :A Milattan önce olan Pentium'u bile yazmışsın @mrt-06 :A

Intel i5 6500 vardı, geçen sene ekran kartı değiştirince tamamen yeni soket olan AMD Ryzen 7 1700'e geçtim. GTX 1080 + 144 hz monitör ile güzel bir ikili oldu. Dolar 3.50 iken iyi ki almışım yoksa tüm sistem fiyatına ekran kartı alınıyor şimdi :bağır:

8. nesil Intel çıkmadan önce aldığımdan Ryzen seçtim, 2020'ye kadar işlemci değiştirebileceğim ama performans olarak sanırım tercihim i5 8600k veya i7 8700 olurdu.

Windows Tabletlerin işlemcisi ne?Yine tablet kullanıyorum ama tablet... @mrt-06 Celeron işlemci epeski olanlardan değildir heralde :F
Windows Tablet ise Atom işlemcidir. Intel Atom'u işaretle. :A

Celeron ve Pentıum eski değil ben de Celeron kullanıyorum Intel bu çipleri yeniledi yani günümüz teknolojisine uyarladı, tabii bir i serisi performansı yok ama eski Celeron köhneliğinde değil. Benim gibi oyun oynamayanlar için ideal. :D @ozmoturk

AMD'ye çok bile yeter bir seçenek. :A

@bazinga pek de bir farkı yok aslında i5-i7 arasında. :D

Cinssin. :A Allah kurtardı beni ondan eski laptopumun işlemcisi Core 2 Duo idi, çok gürültülü çaşılıyor birde epey ısınıyordu. :A
Isınıp gürültü çıkarıyorsa fanını temizleyeceksin cahel :A Benimki kaç yıllık bilgisayar ne ses çıkarıyor ne ısınıyor. Eskiden vardı o problem fan temizleme hatta değiştirme gibi işlemler geçirdikten sonra düzeldi :A

Isınıp gürültü çıkarıyorsa fanını temizleyeceksin cahel :A Benimki kaç yıllık bilgisayar ne ses çıkarıyor ne ısınıyor. Eskiden vardı o problem fan temizleme hatta değiştirme gibi işlemler geçirdikten sonra düzeldi :A
Ayy benim o kadar kafam çalışmıyordu demi. :A Her türlü ısınıyordur ve fan gürültüsü oluyordur beni kandırma ben de temizletmiştim bir defasında. Sırf fanı yok diye Celeron aldım. :F

Ayy benim o kadar kafam çalışmıyordu demi. :A Her türlü ısınıyordur ve fan gürültüsü oluyordur beni kandırma ben de temizletmiştim bir defasında. Sırf fanı yok diye Celeron aldım. :F
Yalan mı söyleyeceğim çıkarmıyor ses falan işte :A Isınma da normal seviyede yani öyle abartılı ısınma gibi bir durumu yok :A

@mrt-06 paşam ben pek anlamam ama baktım şimdi özelliklerine markası lenovo biliyosun demiştim sanırım Intel pentium CPU N4200 yazıyor :D

E yani bilgisayarına özelliklerine göre davranacaksın tabi ki, yapamayacağı şeyleri niye isteyeyim emektar pc'mden :A
Ben hiç öyle emektar falan anlamam yenisi almak istersem çaktırmadan yere düşürüyorum üstüne bir şey döküp bozuyorum. Hayır yani yenisini alınca vicdan azabı çekmemek için. :A :F

Ben hiç öyle emektar falan anlamam yenisi almak istersem çaktırmadan yere düşürüyorum üstüne bir şey döküp bozuyorum. Hayır yani yenisini alınca vicdan azabı çekmemek için. :A :F
Ben yeterince uzun süre kullandığım için değiştireceğim zaman vicdan azabı çekmem :A O yüzden pcyi yere atıp bir şeyler döküp bozmama gerek yok, insan gibi bir köşeye bırakıp yenisini alırım :A