Çift Kişilik Oda. Örnek olarak verebilirim. Bu yaz oldu.En azından final yaptıryor. Rekalam geliri yok diye finalsiz yayından kaldırıdğı işler de vardı![]()
Çift Kişilik Oda. Örnek olarak verebilirim. Bu yaz oldu.En azından final yaptıryor. Rekalam geliri yok diye finalsiz yayından kaldırıdğı işler de vardı![]()
Benim de en yakın örnek o aklıma geldi zaten ondan dedim. Daha düşük giden Aile Saadeti normal bir şekilde finalini yaptı.Çift Kişilik Oda. Örnek olarak verebilirim. Bu yaz oldu.![]()
Yalnız, Kötü Kan dizisi normal bölüm olarak yayınlanmış ve köşeye sadece final yazısı yazılmıştı. Bölüm, bir son değildi.Benim de en yakın örnek o aklıma geldi zaten ondan dedim. Daha düşük giden Aile Saadeti normal bir şekilde finalini yaptı.
Hatta son dk. Kadar yeni bölüm diye tanıtıldı diye hatırlıyorum, bölüm başlayınca final yazdıYalnız, Kötü Kan dizisi normal bölüm olarak yayınlanmış ve köşeye sadece final yazısı yazılmıştı. Bölüm, bir son değildi.
Aile saadeti de final yapsa bile hem bölümün senaryosundan, hem de oyuncuların bazı ipuçlarından dizinin "bitirildiği" belli oluyordu.Benim de en yakın örnek o aklıma geldi zaten ondan dedim. Daha düşük giden Aile Saadeti normal bir şekilde finalini yaptı.
O reytinglerle sürmesi pek mümkün değildiHatta son dk. Kadar yeni bölüm diye tanıtıldı diye hatırlıyorum, bölüm başlayınca final yazdı
Yanılabilirim ama. Belki son gün fragmanlarında final yazmıştır.
------
Aile saadeti de final yapsa bile hem bölümün senaryosundan, hem de oyuncuların bazı ipuçlarından dizinin "bitirildiği" belli oluyordu.
13 bölüm değil de, 26 bölüm olabilirdi, bir şansı hak ediyordu dizi hikayesi.
'Son bölümüyle reytinglerini artırıp AB'de 2, ABC1'de 3. sırada yer almasına rağmen kanal bununla da yetinmedi ve 13. bölümüyle ekranlara veda kararı alındı'
Bu biraz fazla kişisel yorum olmuş 😂
Yazık oldu.
Dizi yükselerek üzerine düşeni yaptı ama kanal zaten bitirmeyi kafasına koymuş.
Bir anda 5-6 reytinge mi fırlamasını bekliyordunuz dizinin? 4 reyting yetmiyor demek ki.
Kanal zaten bitirmeyi kafasına koymuş. Ab de 2.olup 4 reyting alan bir diziyi ancak bu kanal bitirirdi. Öyle de oldu. Seyirciyi ve sevenlerini neden oyaladı bu kadar anlamadım.
Aç gözlü kanal.
Yapımcı olsam Now ile kesinlikle çalışmazdım. Adamlar A/B'de ikinci olan diziyi resmen bitiriyorlar.![]()
Haftalardır kötü gidiyordu doğru, son bölümde (bir grupta) 4 reyting alabildi ama bu, 4 reytingi koruyacağı anlamına gelmiyordu.
Ve fakat; mevcut son reytingi, apar topar final yapacak kadar kötü de değildi.
1 küsür 2 küsür reytingle haftalarca devam eden diziler varken en azından 3-4 bölüm daha şans verilmeliydi.
Acemi, ani ve saçma bir karar oldu.
Geçmiş olsun.
Çok yazık oldu. Kanal, oyuncuların ve dizi ekibinin emeğine haksızlık etti. Bu reytinglerle bitmeyi hak etmiyordu. Sosyal medya etkileşimi de çok iyiydi.
Ekranda böyle farklı ve rengarenk bir iş olması umut vericiydi. Ağalı, mafyalı, silahlı dizilere devam!!!
AB grubunda 4 küsür reyting alan diziyi yayından kaldırıyor now yönetimi.cok acayip ya, bu reytingi alabilse öpüp başına koyacak kanallar var şu anda. Ama bunu ilk kez yapmıyor now, daha önce de benzer şekilde kararlar aldığı olmuştu...
İnsanların sinir uçlarına dokunacak temaların göze sokula sokula işlendiği diziler her hafta rekor kırarken böyle kaliteli işlerin 13 bölüm ekranda kalmasına bile mucize olarak bakabilmemize çok üzülüyorum. El üstünde tutulmasının sebebi başyapıt olmasından değil bu dönemdeki nadir düzgün, izlenebilir ve modern işlerden biri olmasından geliyordu zira yıllar ilerledikçe ekranda gördüğümüz şeyler gittikçe geriye gidiyor. Töre işleri, zengin evlerindeki entrikalı hayatlar, vurdulu kırdılı erkek işleri dışında ekranda tutabilen iş kalmadı. Gerçi reyting sistemi zaten akıl çalıştırmadan sorgulamadan izlenecek, Hint dizilerine rahmet okutan şeylerin başarısına özel olarak dizayn edildiği için şaşırmayı bırakmıştım ama yine de bu uğurda erken kaybettiğimiz nitelikli işler hala can acıtıyor.
Oyuncuların dizi başlamadan önce ve başladıktan sonra gösterdiği dayanışma, set arkası ekibinin belirsizlik içinde geçen haftada izleyicilerin moralini yüksek tutmak için gösterdiği çaba, harika oyunculuklar, özenle yazılan akıcı senaryosu, Ege sıcaklığını evlerimize getirişi derken kaç bölüm olursa olsun benim için bu sezon izlediğim en iyi diziydi o yüzden bittiği için üzülsem dahi yaşandığı için sevindiğimi söyleyebilirim. NOW da eski Kanal D'yi aratmayan kararlarıyla insanların ahını almaya devam etsin ama bir yerde patladığında gülme sırası bize gelecek. Ekonomik kriz, maliyetler vs ne kadar zor olduğunun farkındayız ama bu hafta göze soka soka 4 reyting alan diziye hikayesini iyice toplaması için 1 bölüm dahi hak vermeden bu kadar çabuk biletini kesmesi utanç verici (geçen sezon da aynı Kalpazan aynı saçmalığa kurban gitmişti). Kalitesi reytinglerdeki oranlarla ölçülemeyecek bu işi bize izlettikleri için emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.![]()
Bu kadar uzun diziler reklam gelirini karşılamıyor. Yazık oluyor o kadar oyuncuya yapımcıya. Reyting sistemi çöküyor. Reyting balonu patlıyor.
Yalnız, Kötü Kan dizisi normal bölüm olarak yayınlanmış ve köşeye sadece final yazısı yazılmıştı. Bölüm, bir son değildi.
Hatta son dk. Kadar yeni bölüm diye tanıtıldı diye hatırlıyorum, bölüm başlayınca final yazdı
Yanılabilirim ama. Belki son gün fragmanlarında final yazmıştır.
------
Aile saadeti de final yapsa bile hem bölümün senaryosundan, hem de oyuncuların bazı ipuçlarından dizinin "bitirildiği" belli oluyordu.
13 bölüm değil de, 26 bölüm olabilirdi, bir şansı hak ediyordu dizi hikayesi.
Kafalar karışıkO reytinglerle sürmesi pek mümkün değildi
Burçin Terzioğlu önce Show'u sonra NOW'ı batırdığı yetmiyormuş gibi şimdi de Disney'i mi batıracak? 😱
saldır @AseratBurçin Terzioğlu önce Show'u sonra NOW'ı batırdığı yetmiyormuş gibi şimdi de Disney'i mi batıracak? 😱![]()
Çok iyi haber
Disney+'in iç işlerine mesleğin gereği daha çok hakim olan sensin belki kulağına bir şey gelmiştir şimdilik umut bağlamama taraftarıyım.