Kanal D Beş Kardeş - Dizi Yorumları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ahmed
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
4. bölüm süre biraz daha kısaldı daha iyi oldu :)
Aziz ve Said arasındaki elti muhabbeti ve Mukadder'in "rahmetli baban da dükkanı kapatır gelir" dediği sahnede çok güldüm :D

Başeğmezler için kural: "Yoooo!" ve topuk topuk...

Onur Ünlü, baştan sona oyuncuları iyi koşturmuştur. Her bölüm rapçi nidasiyla "yoooo" diyerek son hızla koşan karakterler, her bölüme apayrı renk katıyor. Dizinin hızına ulaşmak zor. Gönderme yapmadan duramayan bir dizi olduğunu da söylemek lazım. Onur Ünlü biliyor işini.

Son bölüm çok iyiydi. Bir yüzük meselesini bambaşka bir boyuta sokup, olayları farklı bir boyuta ulaştırdılar. Dizinin absürd tavırları da dikkat çekiciydi. Hele Leyla ile Mecnun'a gönderme yapması da ayrı bir mükemmeldi.

Orhan'ın dengesizlikleri yine diziye hareketlilik kattı. Sadece Orhan'la sınırlayamayız, Sait'in diğer kardeşleri de epeyce renk kattı. Şarkı yarışması mevzusu çok iyiydi. Orhan'ın yaptığı bestesi başarılı oldu. Orhan ve arkadaşlarının beste süreci çok iyiydi, son darbe de çok iyiydi. Sait ile Canan finale katılır ve Orhan'ın bestesi kazanır. Çok iyi bölümdü.

Beş Kardeş 10. Bölüm 1. Fragman

Beş Kardeş 10. Bölüm 2. Fragman

1.bölümü az önce bitirdim. Yorum yapayım.

Kesinlikle çok iyi karakter analizi yapılarak başlatılmış dizi bu yönünü çok sevdim ve benim için genelde hemen olmaz ama karakterlerin isimlerini hemen ezberledim diyebilirim.

Sait karakteri zaten bambaşka bir oyunculuk sergilemiş hepsinin abisi rolünde ve Babacan tavırları da cuk oturmuş rolüne.

Orhan kardeşler içinde benim en beğenmediğim isim oldu. Rolünü iyi oynuyor ama çokta etkilemedi açıkçası belki diğer bölümlerde ısınabilirim bakalım.

Nazım, zaten Nazım Hikmet'in adıyla da eşdeğer olunca ve yapısal anlamda tipleme olarak bile çok iyi isim seçilmiş bu rol için. Ben çok beğendim hem karakterini, hem yaptığı rolü.

Turgut, bir imam ama komik bir imam. O yaşlı amcayla muhabbetleri güldürdü, müftüye selam demesi de ayrı bir espriliydi zaten.

Aziz, bence kardeşler içinde en ön plana çıkanlardan biriydi Canan'a telefonda küfür ederek konuşması anlarında bayağı güldüm :D

Canan bence bu role çok iyi olmuş. Tavrı, nidaları falan çok iyi.

Ayşe'n Gruda'nın ismi ne dizide bilmiyorum ama daha sık görmek isterim dizi de bakalım ilerleyen bölümlerde etkisi artacak mı bayağı komik :D

Çocuk karakterlerin ikisi de harika Melike çok tatlı bir kız ve hem Fransızca hem de Türkçe karışımı konuşunca güzel bir doku oluşmuş. :)

Balıkçıda çalışan çocuğun Sait'e Adama benzemişsin demesi bayağı güldüm orda :F

Trafik kazasında Fahriye'nin öldüğü söylendi açıkçası böyle önemli bir ismin ölü olarak dizide yer alması tuhaf geldi bana ama bölüm boyunca öyle bir işlendi ki ben kesin öldü kanaatine vardım ama bölüm sonunda ölmediğini gördüm ve şaşırdım açıkçası.

Müslüm Gürses'in Hangimiz Sevmedik şarkısı ise bence diziye çok anlamlı bir imaj katmış çok hoş görünüyor. Müzikleri de ayrıca harika dizinin onu da belirteyim. Yarın 2.bölüme geçerim.

2.bölüm yorumlarım...

Fahriye iyiden iyiye etkisini göstermeye başladı. Ama ne bileyim ne yaptığını pek bilmeyen bir tavrı var bu adamları seviyor mu sevmiyor mu ya da hangisini gerçekten sevmiş çok dengeye oturtulmamış gibi. İzleyici üzerinde sıkıcılık etkisi yaratan bu olmuş olabilir Zaman'ında. Üçüncü bölümde belirgin bir şeyler istiyorum ben.

Bölümün en ön plana çıkan isimleri diye bir şey yok aslında tüm oyuncular belirgin şekilde ön planda ama yine dediğim gibi Ayşe'n Gruda biraz daha öne atılabilir onun olduğu sahneler eğlendirici yanlış anlama sahneleri vs.

O Bahtiyar'ın gözlüklü kızını çözmeye çalışıyorum kız kör ama Nasıl öyle rahat çarpmadan yürüyebiliyor keza kör değilse neden gözlük takıyor bunu merak ediyorum bakalım ne çıkacak.

Turgut ve Şevval sahneleri çok hoş imam olarak kadının onu öpmesi sarılması çok komik. Bence birbirlerine yakışıyorlar umarım ikisi bir çift olurlar.

Orhan bu bölüm daha iyi gelmeye başladı gözüme her şeye bayılıyor herif ama daha ılımlı bakmaya başladım ikinci bölümde.

Nazım yine çok iyiydi Nazım Hikmet'i her an anmaları çok başarılı bir detay zaten ki ekip bu tarz düşünceye sahip olduğundan daimi göreceğimiz kesin. Düşüncelere kelepçe vurulamaz sözü de cuk oturmuş sahneye.

Ben kardeşler içerisinde en çok Aziz'i sevdim açıkçası hem çok doğal hem de küfürleri kendi ağzına yakıştığı gibi başkalarının küfürleri de adama sağlam giriş yapıyor :D O Sacit'in buna şerefsiz deyip bunun koyduğu posta çok iyiydi. :)

Zaten Sait'in rolüne diyecek sözüm yok açık ara bence en iyi rol yapan kişi dizide. O Babacan tavırları çok iyi üstesinden geliyor.

Dizinin düşüş yaşaması bence hafif karışıklıktan kaynaklı olmuş görünüyor. Fahriye'nin hikayesi diziyi biraz karışık bir döngüye sokmuş gibi geldi bana. İlerleyen bölümlerde neler değişecek göreceğiz.

Şimdi 3.bölüme başladım. :)

3.bölüm yorumlarım...

Ya dizi gittikçe bağlıyor kendine beni nasıl seyirci çekememiş bu dizi anlamak güç ama yine söylüyorum tam anlamıyla ilerleyici bir senaryo sıkıntısı var. Yani haftaya neler olacak hissi vermeyen çoğu senaryoda yaşanan talihsizlikler bunlar ama bence finale sürüklenecek kadar kötü değil bu durum çok sağlam oyunculuklar ve senaryo var bence.

Karakterlere yeteri kadar yorum yaptım zaten dizinin başlangıcında orta parmak esprisi güldürdü bayağı babaları hepsini parmaklara benzetiyormuş. :D

Beni bayağı güldüren bir diğer sahne abi siz annemle halamlara yemeğe gitmeyecek miydiniz repliğiydi haha adam halam ölmüş diyor 3 sene olmuş diyor ya :F böyle absürtlükler çok komik geliyor bana :F

Turgut ile Şevval arasında bir şeyler olabilir mi diye soruyordum kendi kendime ama Orhan'ın da Şevval'e boş olmadığını ve hesap sorduğunu görünce iki kardeşin birbirine düşme ihtimali olur mu dedim neyse ki şarkıcı olduğunu öğrendi ve sanırım vazgeçecek tabi belli de olmaz herhalde. :)

Adaklık kurban almaya gitme sahneleri iyiydi kadın benim kafadan sevdim :A

Aziz ve Nazlı arasındaki tatlı muhabbetler çok hoş. Ee Nazlı kör değil ama gözlük takıyor sebebi ne ben iyice merak ediyorum artık. :D

Nazım'ın Hasan ile olan muhabbeti bence sıkmaya başladı Hasan olayı çok uzatılmadan bitirilmeli bence çok ilgi çekici bir yanı yok keza. Nazım ile Hasan'ın karısı yakışır aslında umarım böyle olur. :D

Sait - Fahriye - Canan üçgeni bir türlü istenen düzeye giremiyor. Sait'in kafa karışık ne eli ondan oluyor ne öbüründen. Fahriye desen ayrı bir muamma o Sait'ten de beter. Canan ile bence daha çok yakışıyorlar ama Fahriye nasıl ayrılacak diziden merak ediyorum.

4.5. ve 6.bölümleri de bitirdim biraz geçte olsa ama her anlamda en çok beğendiğim hani bam telini titretir derler ya işte öylesini yaşatan 6.bölüm oldu kesinlikle. Hele Rubato'nun şarkısı devreye girince bende ipler koptu.

Göndermeler çok iyi özellikle o kağıt para basma makinesinin üzerinden göndermeler çok inceydi anlayana.

Dizinin özellikle en çok methedilen final sahnesini de çok merakla bekliyorum ama finali kesinlikle haketmeyen bir dizi kesinlikle. 7.bölümü izleyince detaylı yorum yaparım.

Bir bölümünde ki sahne hala aklıma geldikçe gülerim. :D

Turgut yine dini konuşmalar yapıyordu, Şevval da: "Ayy hacca gitmiş kadar oldum sayenizde Turgut bey" demişti haha. :F