Evet arkadaşlar, @MEnes benim izlediğim en son bölüme geldi ve beni geçme fırsatı elde etti. Şova kalktı @MEnes.

Reactions: MEnes
1x09

Gerçekten oldukça İLGİNÇ bir bölümdü tanımı bu bölüme çok net uyacaktır.
En çok güldüğüm bölüm diyebilirim ve evet gerçekten de komik bir bölümdü...

Geçen bölüm kaldığı yerden devam eden Adama mevzusu bu bölüme sarktı. Adama'nın gizemli hareketlerinin sebebinin çok başka bir şey olduğunu öğrendik. Ve o şey Ellen'den başkası değildi. Olabildiğine çılgın ve aptal bir karakter olan Ellen yine de her sahnesinde bir şekilde güldürmeyi başardı. Karakterin Cylon olup olmadığını önümüzdeki bölümlerde daha net anlarız heralde ama son sahnedeki Gaius diyaloğu olayları gerçekten karıştırdı. Testi buldular ve testin sonucunu herkese yeşil olacak şekilde söylemeyi tercih etti Gaius. Tüm insanlık için 11 saat test yapmaya üşenmek ve kısa yoldan çözüme gitmek. Kendisi dahi olduğu için ve ortamda o zeka seviyesinde kimse olmadığı için bu yöntem bir nevi haklı dedirtiyor. Ama insanlığa açacağı sorunları düşününce sonu hiç de iyi bitmeyebilir...

Ellen'in geçmişte herkese sorun açtığı muhabbetine Lee'nin 'geçmişte mi?' sorusuna herkesin durup bakmasına baya güldüm. Epey komik sahneydi. Gaius'un başlarda Number Six ile olan sahnesine Kara'nın gelip görüp verdiği tepki ve Gaius'un oradaki hareketleri baya komikti. Kara ile Gaius'un her sahnesi gerçekten çok iyi diyebilirim. Ellen'in her sahnesi ise aptalca ama komikti.
Dizinin ciddiyetine ve tarzına bakınca biraz farklı bir bölümdü ama yine de güldürdü ve aktı gitti.

Onun dışında önemli kısımlar da vardı. Caprica tarafına pek değinmiyorum çok önemli şeyler olmadığı için ama bu bölümde biraz değinmek lazım. Helo ve Boomer arasındaki ilişki farklı bir noktaya taşındı. Aslında burada Westworld vibes görmek mümkün. Özel üretilmiş olan makineler kendi bilinçlerine ve ruhlarına sahip oldukları için bir şekilde özgürlüklerini ele alıp kendi ırkına bile ihanet edebiliyorlar. Boomer'da olduğu gibi. Helo'ya geçirdikleri süre boyunca ona bağlandı ve onun ölümünü engelleyip ırkına ihanet etti. Kaçabilecekler mi onu bilemiyoruz. Son sahnede Number Six ve adını unuttuğum robotun konuşmaları ise gerçekten ilgi çekiciydi. Number Six'in gözlerinin dolması ise ayrı bir durum. Gaius ile yaşadıklarından etkilendiği çok açık. Makinelerin duygu kazanması ve böyle şeyler hissetmesi zaten bir şekilde olabilitesi olan şeylerdi. Aynısı gemideki Boomer için de geçerli. O da net şekilde insan düşmanı değildir diye düşünüyorum. Ama bir yerde kırılma noktaları olacaktır.

8/10

Son düzenleme:

1x10

Sezonun şimdiye kadarki en iyi bölümüydü belki de. Çok hareketli ve dolu bir bölümdü özellikle ikinci kısmıyla.

Önceki bölümlerde yaşanan gelişmelerin bu bölümlere etkilerini görüp görmemeyi merak ediyordum. 5. bölümde Kara aranırken yakıtlarının yüzde 43'ünü harcadıklarından bahsetmişlerdi. Bu bölümde ise yakıt rezervlerinin yüzde 5 civarında kaldıklarından bahsederek detayları önemsediklerini bir kez daha gösterdiler. Dizi gerçekten ince detaylara önem gösteriyor ve bu benim oldukça hoşuma gidiyor.

Yakıt sorununu çözmek için tabi imkansız bir göreve doğru yol almaları gerekiyordu. Ve ellerinde en iyi pilot Kara yoktu henüz iyileşmediği için. Ama Lee Adama vardı ve kendisi sonuna kadar şovunu yaptı. Gaius ise bambaşka bir mevzuydu yine her zamanki gibi. Gaius ve Number Six diyaloğu sonuna kadar ilgi çekici olmaya devam edecek. Yine yeniden bir şekilde Gaius'un yaptığı rastgele seçim (aslında rastgele değil gibi) insanlığın yıkımı değil de kazanmasını sağladı. Belki de Number Six'in de dediği gibi bir döngü içindeyiz ve zaten geçmişte yaşanmış şeylerin farklı versiyonlarıyla bir kopyasını izliyoruz. Bu durum oldukça ilgi çekici. Tanrının planı Tanr'nın planı kısmı tabi ki hemen açığa çıkacak bir şey değil. O Tanrı denilen 'Him'in kesinlikle Cylon olduğunu ve onların başında tüm planları yapan kişi olduğunu düşünmeye devam ediyorum şu aşamada.

Uzay sahneleri yılına göre yine çok başarılı diyebilirim. Bir Tv dizisinde 2004 yılında böyle kaliteli bir iş çıkarmak yılına göre gerçekten çok iyi. Star Wars bir sinema filmiydi. Hani bütçesi yılı çok daha eski olsa bile belki de daha yüksekti. Ama Battlestar Galactica bir Tv dizisi ve bütçesi bir sinema filmine göre oldukça kısıtlı denilebilir. Ama uzay sahnelerini ve efectleri o zamanki imkanlara göre gerçekten başarılı yapmışlar. Tabi ki görüntünün bir tık kötüleştiği yerler oluyor ama Tv dizisi olduğunu düşününce başarılı diyebiliyoruz.

Son sahne yine garip bir şekilde bitti. Number Six ve Gaius... Gaius artık kendini tam anlamıyla Tanrı'nın hizmetkarı olarak kabul etti. Ama hangi Tanrı? Bu gerçek bir soru işareti ve merakla bu sorunun cevabını öğrenmek için diğer bölümleri izlemeye itiyor insanı...

9/10

Son düzenleme:
1x11

Durgun, değişik ve farklı bir bölümdü. Filodaki diğer gemileri yavaş yavaş görürüz diyordum. Bu bölümde de onlardan birini yine görmüş olduk. Bu sefer işin zenginler ve polikita kısmına giriş yapmışlar. Tabi elde kalan insan sayısına göre düşünecek olursak çok da verimli olmuyor bu gelişme.

En lüks gemiye giderek girdik bölüme. Koloniler günü muhabbeti ve tüm kolonilerden temsilciler. Ve tabi ki Caprica'dan GAİUS. Bölümün yıldızı ve dizinin şimdiye kadar ki yıldızı Gaius diyebilirim. Gerçekten her sahnesi çok iyi. İstemsizce gülmeme sebep oluyor. Bu bölümde ise yaptığı konuşma ne kadar ciddi olsa da gülmeden edemedim. Ve sonrasında ise kendisini başkan yardımcısı olarak gördük. Oldukça komik bir durumdu. Ama bir dahiden daha azını bekleyemezsiniz. Politikayı da kısa sürede çözdü ve 50 binlik bir nüfusta kolayca başkan yardımcısı oldu.

Caprica tarafında Helo olayları yavaş yavaş çözüyordu zaten önceki bölümlerden. Bu bölümde ise son sahnede artık Boomer'ı da görerek onun da Cylon olduğunu öğrenmiş oldu. Ama oradan dört nala kaçması ise sonunu merak ettirdi. Kurtulması biraz zor gibi duruyor. Ama o kadar gösterildiyse muhakkak kurtulup gemiye bir şekilde ulaşacaktır diye düşünüyorum. Hatta kopya Boomer da bir şekilde onu ikna edecektir. Tabi gemideki Boomer ne olacak o bir muamma.

Bölümde yine politik göndermeler olsun, distopyanın bulunduğu durumlar ve bunun üzerine diyaloglar olsun güzel sahneler ve replikler vardı. Tom Zarek'i yine görmüş olduk ve yine göreceğiz ileride. Politika kısımını da çok sıkıcı olmadan gösterdiler diye düşünüyorum. Son kutlama sahnesi ise tebessüm ettiren cinstendi. Tüm ekibin hatta Adama'nın bile orada olması iyiydi. Gaius ile Kara'nın dans etmesi falan iyiydi. Ellen ise işleri karıştıracak karakter olarak göze çarpıyor şu aşamada. Oldukça tehlikeli bir kadın olduğu çok bariz. Hatta Cylon olması da çok yüksek ihtimal. Bekleyip görelim...

7.5/10

Son düzenleme:
Okuduğum yorumlarda bu bölümün Gaius karakteriyle komik bir bölüm olacağını görmüştüm de, bunu sende de görmüş oldum. Bu arada geçtin beni bölüm olarak, havam kalmadı hiç. Bitirmeme rağmen herkesi geçmiştim oysa.

Adam 10/10 verecek yakında.

İki bölüm daha izlesen bitiyormuş, onu da bugün bitirirsin artık. Bu arada ikinci sezona hemen geçme hızını alıp, bu hızla diziyi bitireceksin çünkü.

1x1

Mini dizinin devamı şeklindeydi. Dizi insana bir şekilde gerilimi hissettirmeyi seviyor.

Bu bölüm de insanların Cylon'lardan kaçmak için 33 dakika da bir sıçrama yaptığını öğrendik. Bu sahneler gayet heyecanlı ve gerilimliydi.

Öte yandan bir gemiyi de Cylon tehditi yüzünden yok etmek durumunda kaldılar. Oradaki doktor başkanla görüşmek istiyordu. Acaba Gaius'un hain olduğunu biliyor muydu ?

Number Six ve Gaius arasındaki sahneler de beni benden alıyor

8/10

Parantez içi reis de yorumladığına göre etkinlik yürür buradan.

Reactions: Maskeli Fedai
1x2

Durgun gibi gözüken ama gayet de sürükleyici bir bölüm izledik. Hiç sıkılmadım.

Bu bölüm genellikle su sıkıntısı üzerinden geçti. Mühimmat deposundaki patlayıcılar çalındı ve Cylonlar su deposunu patlatarak insanlara zarar vermek istediler. Bunun üzerine su aramak için yola çıkıldı ve filodaki insanlara su kısıtlaması getirildi.

Gaius ve Cara sahnesi de güzeldi. Bu ikisi arasındaki gelişmeleri ilgiyle takip edeceğim.

Boomer da iki farklı yerde ortalığı karıştırmaya devam ediyor. Ben onun insanlık tarafına geçeceğini düşünüyorum.

8.5/10

1x3

Dizinin şu ana kadar ki yayınlanan en iyi bölümünü izledik. Aksiyonlu ve heyecanlıydı.

Bu bölüm hapishane mahkumlarının gemisine yolculukta bulunduk. Su bulunan gezegende hava koşullar sert ve çetin olduğu için onları serbest bırakma karşılığında çalışmaları istendi. Tabi mahkumlar dinlemedi ve Adama ve adamlarını esir aldı. Tom Zarek ve Adama arasinda geçen konuşma güzeldi. Demokrasi ve özgürlükle alakalı güzel mesajlar verildi.

Adama'nın bu durumdan kurtulup olayları çözmesi de etkileyiciydi. Düşüncelerini çat çat diye söyledi, Tom Zarek ve Başkan arasında uzlaşma sağladı.

Sarışın muhabbeti de güldürdü

8.5/10

Son düzenleme: