Ay Yapım Nereden Nereye

Kıyaslamak anlamsız bence. İkisi de aynı kulvarda diziler değil.

Bana sorarsan Aşk-ı Memnudan sonra Karadayı derim herhalde. :)

Fatmagülün Suçu Ne? dizisini bir kaç bölüm ya izledim ya izlemedim. Beren Saat olmasına rağmen fazla domestik bir diziydi. Oturup da her Perşembe izleyemezdim.

Yaprak Dökümünü çok severdim. Ama o da domestik bir diziydi. Ama Fatmagül`den daha fazla izlediğim kesin Yaprak Dökümünü. Çünkü Yaprak Dökümü yayınlandığında boş vaktim çoktu oturup izliyordum ama Fatmagül yayınlandığı dönem hiç vaktim yoktu yoksa boşluktan onu da izlerdim.

Karadayı ise daha aksiyonu bol bir dizi. Ben izlemeye başlayınca bir günde 7 bölümü falan bitirmiştim galiba. İnsanı kendine çekiyordu her bölüm. :)
başarı anlamında kıyasla dedim kendi gönlüne göre değil.ss

ABD'deki sadece orda izlenmeyecektir.Birde ABD malı denilip başka ülkelerde alıcaktir:F:F İsrail dizisi olan Homeland gibi :A
abd dizileri reyting anlamında sadece batı avrupada iyi gidiyor o yüzden çok etki etmez:F

Yaprak Dökümü'nde birsürü başrol vardı. Mesela Medcezir'in başrolleri Çağatay ve Serenay, kpa'nın başrolleri Tuba ve Engin, Karadayı'nın başrolleri Kenan ve Bergüzar. Yaprak Dökümü'nde o durum yoktu işte. Halil Ergün, Güven Hokna, Bennu Yıldırımlar, Gökçe Bahadır, Fahriye Evcen ve Deniz Çakır başroldü bence. Hepsinin de rol dağılımı eşit seviyedeydi. :)

Karadayı ve Medcezir'i Yaprak Dökümü'yle karşılaştırmak çok da doğru değil. Sonuçta Yaprak Dökümü efsane işlerden biriydi ve efsane işler her zaman gelmez. Ama Karadayı ve Medcezir'in yan rolleri de başrol olabilir tabii ki diziler bitmeden bir şey söyleyemeyiz. :)
Kırmızıyla yazdığın kısıma katılmıyorum. :)

Fahriyeyi Fahriye, Gökçeyi Gökçe, Bennuyu Bennu yapan zaten Yaprak Dökümüydü. Ondan önce sen tanıyormuydun onları? Ben şahsen tanımıyordum. Aynı şekilde Deniz Çakırı da yükselten Yaprak Dökümü oldu. Deniz Çakırı Kadın İstersede oynarken yıldız yapan mı vardı? Kimse konuşmuyordu hakkında.

Hazal Kaya`nın Aşkı Memnudan önceki işi Genco, Acemi Cadı falandı. Ondan önce Hazal diyen mi vardı? :)

başarı anlamında kıyasla dedim kendi gönlüne göre değil.ss

abd dizileri reyting anlamında sadece batı avrupada iyi gidiyor o yüzden çok etki etmez:F
İnternet yaygınlaştığı için dizilerin eski 20`li reytingleri almamaları gayet doğal. Söylediğin dönemde 7 reyting alan dizi gün içinde ilk 10`a zor giriyordu. Şimdi 4 reytingle ilk 10`dasın. :)

hadi ordan beee ezel gibi bir dizi son zamanlarda yapılmadı kenan olduğu için çamur atıyorsun bence kıskanççç :kiki::kiki:
hadi oradan ayol ezel ilk sezon arka sokaklar ve acunla cebelleşti 2.sezon türk malı ve arka sokaklarla yarıştı sonra da reytingi dip yaptı :F bilmesek yutturucan:F

Fahriyeyi Fahriye, Gökçeyi Gökçe, Bennuyu Bennu yapan zaten Yaprak Dökümüydü. Ondan önce sen tanıyormuydun onları? Ben şahsen tanımıyordum. Aynı şekilde Deniz Çakırı da yükselten Yaprak Dökümü oldu. Deniz Çakırı Kadın İstersede oynarken yıldız yapan mı vardı? Kimse konuşmuyordu hakkında.

Hazal Kaya`nın Aşkı Memnudan önceki işi Genco, Acemi Cadı falandı. Ondan önce Hazal diyen mi vardı? :)

İnternet yaygınlaştığı için dizilerin eski 20`li reytingleri almamaları gayet doğal. Söylediğin dönemde 7 reyting alan dizi gün içinde ilk 10`a zor giriyordu. Şimdi 4 reytingle ilk 10`dasın. :)
Allah aşkına şu an hangi ay yapım dizisindeki karakter bir ferhunde bir bihter bir ali rıza baey bir mukaddes kadar konnuşuluyor halk arasında :X açık bir düşüş var

Fahriye, Gökçe, Bennu ve Deniz Yaprak Dökümü'yle ünlendiler zaten ona bir şey diyen yok ama benim demek istediğim onların dizide yan rol değil baş rol olmasıydı. :)

Fahriye, Gökçe, Bennu ve Deniz Yaprak Dökümü'yle ünlendiler zaten ona bir şey diyen yok ama benim demek istediğim onların dizide yan rol değil baş rol olmasıydı. :)
Şu an Medcezir de aynı şekil bence. Mert Eylül Mira Yaman falan hepsi başrol. Selim Ender de aynı şekilde.

Necla ve Leyla dizide Oğuz olayından sonra konuşulmaya başladı. Ece-Melek de hiç konu sıkıntısı çekmedi bu yüzden. :)

Ay Yapım en başarılı yapım şirketlerinden birisi ama devam eden dizileri eski dizileri kadar iyi değil. :)

Ay Yapım en başarılı yapım şirketlerinden birisi ama devam eden dizileri eski dizileri kadar iyi değil. :)
olay budur:ok: arkadaş kpa da izliyor medcezir de düzgün bakınca sonuç bu

konuda ay yapım 5.-6.-7. sıraya düştü demiyorum ancak eskisi kadar başarılı ve vazgeçilmez değil diyorum @*Dream* @Yakamoz-Asi @Forumdash

Yine kendi düşüncelerinden,kendi açından baktığın bir konu,bir yazı daha.
ki görüldüğü gibi 4 sayfalık konuda bir kişi de senle aynı düşüncede değil.
amacının tubacıları kışkırtarak,konunun bizim üzerimizden reyting toplaması olduğunu ciddi ciddi düşünmeye başladım.ve bunu başarıyorsun zaten.

@xemrexxx sen değilmiydin eski sistemle yeni sistem arasında çok fark olduğunu söyleyen eski reyting sistemi ile reyting alan dizileri yeni reyting sistemi ile kıyaslamanın tek açıklaması var ki onu da Yakamoz-Asi dile getirdi zaten my'yi ve beren'i yüceltmek :)
Ayrıca Yaprak Dökümü milli maçları geçiyordu demişsin evet geçiyordu ama bunu ilk bölümü ile yapmamıştı ki zaten ilk bölümleri birinci değildi zaten

@xemrexxx sen değilmiydin eski sistemle yeni sistem arasında çok fark olduğunu söyleyen eski reyting sistemi ile reyting alan dizileri yeni reyting sistemi ile kıyaslamanın tek açıklaması var ki onu da Yakamoz-Asi dile getirdi zaten my'yi ve beren'i yüceltmek :)
Ayrıca Yaprak Dökümü milli maçları geçiyordu demişsin evet geçiyordu ama bunu ilk bölümü ile yapmamıştı ki zaten ilk bölümleri birinci değildi zaten
yaprak dökümü hiçbir zaman maçtan ya da başka bir şeyden kaçmadı büyük fark var:) ayrıca my ya da bereni yüceltecek olsam konuda belirtirim sadece ay yapımı ele almam

Yine kendi düşüncelerinden,kendi açından baktığın bir konu,bir yazı daha.
ki görüldüğü gibi 4 sayfalık konuda bir kişi de senle aynı düşüncede değil.
amacının tubacıları kışkırtarak,konunun bizim üzerimizden reyting toplaması olduğunu ciddi ciddi düşünmeye başladım.ve bunu başarıyorsun zaten.
genelde fanlar alınıyor zaten karşı gelenlerin çoğu o dizileri izleyenler dizilerine toz kondurmuyorlar :) ayrıa aynı görüşte olanlar var ay yapımın düştüğünü kabul edenler oldu zaten ben de ay yapım yandı bitti kül oldu dememişim eski gücünden uzakta diyorum reytingler de bunun kanıtı isteyen istediğini diyebilir:X

genelde fanlar alınıyor zaten karşı gelenlerin çoğu o dizileri izleyenler dizilerine toz kondurmuyorlar :) ayrıa aynı görüşte olanlar var ay yapımın düştüğünü kabul edenler oldu zaten ben de ay yapım yandı bitti kül oldu dememişim eski gücünden uzakta diyorum reytingler de bunun kanıtı isteyen istediğini diyebilir:X

Beni ay yapım ilgilendirmiyor.ben yapıma veya kanala göre dizi falan izlemiyorum.
Ben senin inceden inceye her konunda Tubaya laf sokmandan,Bereni yükseltmenden bahs ediyorum.
Ya istediğini istediğin kadar abart ama rica ediyorum artık Tubayı eleştirirkende yapıcı ve olgun yaklaş.sürekli fanlıktan bahsediyorsun ama hem fanlığı hemde anti fanlığın alasını yapıyorsun.
dışardan bir göz olarak söylüyorum.

Beni ay yapım ilgilendirmiyor.ben yapıma veya kanala göre dizi falan izlemiyorum.
Ben senin inceden inceye her konunda Tubaya laf sokmandan,Bereni yükseltmenden bahs ediyorum.
Ya istediğini istediğin kadar abart ama rica ediyorum artık Tubayı eleştirirkende yapıcı ve olgun yaklaş.sürekli fanlıktan bahsediyorsun ama hem fanlığı hemde anti fanlığın alasını yapıyorsun.
dışardan bir göz olarak söylüyorum.
fanı olduğum tek kişi meryem uzerli onun dışında hiçbir dizi ya da oyuncunun fanı değilim:)
ayrıca tubaya laf etmiyorum bereni de yükseltmiyorum başarının iki simgesi vardır reyting ve ödüller bunlarda kim daha iyiyse başarılı olan odur :) tuba bu konularda iyi değil diye suçlu da ben değilim:)

fanı olduğum tek kişi meryem uzerli onun dışında hiçbir dizi ya da oyuncunun fanı değilim:)
ayrıca tubaya laf etmiyorum bereni de yükseltmiyorum başarının iki simgesi vardır reyting ve ödüller bunlarda kim daha iyiyse başarılı olan odur :) tuba bu konularda iyi değil diye suçlu da ben değilim:)

Reytingi garanti olan oyuncu var mı?
Bereni gördük.guya hiç düşmeyecekti reytingi garantiydi ama sonuç?şuan tv"de dizisi yok.(nedeni belli)
ve ya Meryem.MY dışında izleyelim bir hele onu başrol olarak.bakalım önce dizisi tutuyor mu?reytingi ne kadar,ondan sonra konuşalım.Meryem sadece MY ile populer oldu,devamı yok daha.
ve ödüller.Türkiyede 2-3 meşhur ödül var onu aldıysan tamamdır sen süper oyuncusun.yok almadıysan ister kendini yırt yerlerde sürün yine berbatsın yine kötüsün.
kime göre neye göre?işte yine dönüp dolaşıp aynı noktaya geliyoruz.sana göre başarının 2 simgesi var.bir başkasına göre başarının simgesi seninkinden farklı olabilir.ve ya bir başkasına göre de başarının bin türlü simgesi vardır.
demem o ki genelleme yapma konuşurken."bana göre" demen yeterli.:)

Reytingi garanti olan oyuncu var mı?
Bereni gördük.guya hiç düşmeyecekti reytingi garantiydi ama sonuç?şuan tv"de dizisi yok.(nedeni belli)
ve ya Meryem.MY dışında izleyelim bir hele onu başrol olarak.bakalım önce dizisi tutuyor mu?reytingi ne kadar,ondan sonra konuşalım.Meryem sadece MY ile populer oldu,devamı yok daha.
ve ödüller.Türkiyede 2-3 meşhur ödül var onu aldıysan tamamdır sen süper oyuncusun.yok almadıysan ister kendini yırt yerlerde sürün yine berbatsın yine kötüsün.
kime göre neye göre?işte yine dönüp dolaşıp aynı noktaya geliyoruz.sana göre başarının 2 simgesi var.bir başkasına göre başarının simgesi seninkinden farklı olabilir.ve ya bir başkasına göre de başarının bin türlü simgesi vardır.
demem o ki genelleme yapma konuşurken."bana göre" demen yeterli.:)
bir başkasına göre başarının simgesi farklı oalbilir ama onlar somut simge değil dolayısıyla bu sektörde geçersiz simgeler:) o yüzden bana göre demiyorum somut verilere göre diyorum

reyting konusuna gelirsek beren saat 3 dizisiyle kvp yi geçmiş biri :)
dizileri yurtdışında en çok izlenen kişi şu an mbc de hatırla sevgili 20 dakika ve gönülçelenden kat kat fazla izleniyor asi seviyesinde dizi :) aşk ı memnu ve fgsn zaten bunlardan iyi :) intikam da iyi gidiyor

Ay yapım şüpesiz piyasanın en iyilerinden belki en iyisi

amaaa

Emre'nin dediği gibi son zamanlarda eskisi gibi büyük bir fenomene dönüşen bir dizisi yok. Karadayı, medcezir, kpa başarılılar reytinglerde ama hep aynı işlenişin ürünleri. Misal bi tims gibi suskunlar bir d yapım gibi kayıp, kayıp şehir gibi gündeme damgasını vuran bi dizi yapamadı bahsettiğim tarzlarda. Bu da yapımın tek düzeliğini, reyting kaybı için radikal değişiklikler almadığını gösteriyor. Bu da günümüz tv dünyası perspektifinden bakınca bi prestij kaybı bence. :)

bir başkasına göre başarının simgesi farklı oalbilir ama onlar somut simge değil dolayısıyla bu sektörde geçersiz simgeler:) o yüzden bana göre demiyorum somut verilere göre diyorum

reyting konusuna gelirsek beren saat 3 dizisiyle kvp yi geçmiş biri :)
dizileri yurtdışında en çok izlenen kişi şu an mbc de hatırla sevgili 20 dakika ve gönülçelenden kat kat fazla izleniyor asi seviyesinde dizi :) aşk ı memnu ve fgsn zaten bunlardan iyi :) intikam da iyi gidiyor
Neyse yine bir yere varamıyoruz görüldüğü gibi.bir birimizin düşüncelerini değiştiremeyeceğimize göre.:)
Konun için bu kadar reyting yeterli umarım.

Neyse yine bir yere varamıyoruz görüldüğü gibi.bir birimizin düşüncelerini değiştiremeyeceğimize göre.:)
Konun için bu kadar reyting yeterli umarım.
bir yere varamıyoruz haklısın ben somut delillere inanırım bu sektörün somut verisi de reyting ve ödüldür fanlar istediğine inanabilir :X