Özgür

Süper Mod.
Katılım
28 Aralık 2011
Mesajlar
30,913
Reaksiyon puanı
28,119
Puanı
1,059
ATİYE 1.SEZON
Son bölümü de sabaha karşı izledim ve 1.sezonu bitirmiş oldum. Dizi gerçekten güzel olmuş. Yer yer tahmin edilebilecek olaylar olsa da genele baktığımızda derli toplu bir senaryosu olan bir iş olmuş. Nuran Evren Şit ve ekibinin ellerine sağlık. Kullanılan müzikler, görüntüler, bazı oyunculuklar ve dizinin rengi oldukça hoş. Hikayenin dini öğelerden, mitolojiden beslenmesi hikayeyi canlı tutmuş.

5.bölümdeki o içsel yolculuk, yeniden varoluş ve Atiye’nin kendini bulmasıyla aslında sanki sezon finali izliyormuşuz havası var. Yine aynı bölüm boyunca Atiye’nin tünelde kalması beni aşırı kasvete soktu. Sanki benim nefesim kesiliyor gibi oldum. Ve bölümün sonunda Atiye’nin toprağın üzerinde cenin pozisyonunda durması topraktan doğuşunu, hatta daha da kendinden emin bir Atiye doğuruşunu anlatıyor. ??

Son bölümde Hannah’ın hain çıkmasını beklemiyordum. Böyle boş bir karakter olmayacağını tahmin etmiştim ama güzel olmuş. Cansu ve Erhan’ın kardeş çıkması beni şaşırttı. Erhan’ın ailesinin başına gelenleri araştırması, bunu tam da kazanın olduğu yerde toprağa dokunarak hissetmesi, aynı şekilde Serap’ın Atiye’ye sarılınca gerçekleri görmesi... Geçmiş/gelecek iç içeydi resmen. Erhan ve Atiye’nin tanışması da tesadüf değilmiş. Yolları bir şekilde kesişecekti aslında çünkü bu hikayede kendini arayan sadece Atiye değil. Herkesin sırları ve kendini bulması var.
Mustafa’nın 7 bölüm boyunca bir şey yapmamasıyla çok pasif karakter dedim ama sezon finalindeki karakterin açılması ve hem kızını hem de Ozan’ı kurtarması güzel oldu. Serdar’a da oh oldu. :Z Bu arada Tim Seyfi çok başarılı bir oyuncu

Hikaye son 2 bölümde geçmiş-gelecek bağlantılı gidiyor ve olayların bağlandığı nokta çok hoş. Sayıların Cansu’nun ölümüne bağlanması, Nazım ve Zühre’nin geçmişten bunları biliyor olması güzeldi.

Göbeklitepe, Nemrut hikayeye çok güzel yedirilmiş ve güzel tanıtılmış.

O kuyruklu yıldızın görünmesi kötü olayların olacağının habercisiydi. Bunu da Atiye’nin çocukken Cansu’nun ölmesini istemesi, bunun sonrasında gerçeğe dönüşmesi gösterdi.

Son sahnede Cansu’nun “ben Elif” demesiyle başa dönüldü sanki. Atiye Cansu’nun geri dönmesin istedi ve sağladı ama işler daha da karışacak belli ki. Bu kısımla ilgili şöyle bir teorim var. Büyük ihtimalle 1.bölümdeki Atiye’nin cenaze sahnesi Cansu’nun Elif olduğu evrende geçiyor. Zamanlar arası gitgeller ikinci sezonda umarım daha da artar. Ve son sahnede sembolün de değiştiğini gördük. Sırrını, ne anlattığını iyice merak ettim.

Son olarak dizide kullanılan Şems Tebrizi’nin şu sözüyle kapatmak istiyorum.

“Nereden biliyorsun hayatının altının üstünden daha iyi olmadığını?”

Çok hoşuma gitti.
8/10
 
Son düzenleme:
  • Harika
Reactions: alperuz

alperuz

Favori Üye
Katılım
2 Şubat 2019
Mesajlar
11,927
Reaksiyon puanı
11,351
Puanı
700
Konum
İstanbul
Dizi beklentilerimi karşılayan bir iş oldu. Senaryo harika yazılmış, içine katılan kültürel ve dini ögelerle renk katılmıştı. Göbeklitepe ve Nemrut çekimleri gerçekten şahaneydi, gerçekten gidip görülmeli. Dünyaya güzel tanıtılmış. Sabırsızlıkla 2.sezonunu bekliyorum. Oyunculuklar da harikaydı, büyük küçük herkes işini güzel yapmıştı. Sadece Hazal Türesan'ı FHVK'den sonra tekrar kötü rolde izlemek istemezdim, aklıma direkt kızıl engerek Yasemin geldi :A Atiye'nin tünelde kaldığı sahneleri çok beğendim, Beren sen muhteşem bir oyuncusun. Genel itibariyle çok beğendiğim bir iş oldu, beklediğime değdi.
 
  • Beğendim
Reactions: Emre Ozansoy

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,086
Reaksiyon puanı
49,741
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
1x1

Çok iyi başladı, bu kadarını beklemiyordum. :Z

Çok sürükleyici, mantıksızlıkları var gibi ama fantastik tarafı kendi içerisinde tutarlılık gösterirse kabul edilebilir.

9/10
 
  • Beğendim
Reactions: Emre Ozansoy

cookies

Tecrübeli Üye
Katılım
6 Ekim 2012
Mesajlar
29,742
Reaksiyon puanı
18,793
Puanı
1,060
Yaş
26
Bu arada dizide 3 sevişme sahnesi var, 3'ü de birbirinden kötüydü. Bu kadar tutkudan, şehvetten ve erotizmden yoksun olabilirdi... Donla ilişkide oral sex yaptılar, başka bir sahnede de üzerlerindeki donu göstere göstere gel git yapmak nedir? Atiye-Erhan ile ilişkisinde level dondan pantolona çıktı bir de. Pantolon oldugu gibi duruyor ama yalnız fermuarı falan da çözülmemıs git gel yapmaya çalışıyor Mehmet Günsür.?‍♂️ Yahu atsanıza kardeşim o sütyenleri boxerları. Ne bu korkaklık... Vasat bile iyi kalır, vasatın da altındaydı 3'ü de...
Biz atalım :A Herkese örnek olalım bu konuda :Z
 
  • Güldürdün
Reactions: blacklion

Nondizi

Yeni Üye
Katılım
30 Aralık 2019
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanı
2
Atiye dizisi konusu mistizmi gobeklitepe ve adiyamsn göruntuleriyle guzel bir dizi lakin beren saat cocuksu tavirlariyla diziye oturamamis, rolü nur fettahoglu veya bergüzar korel yorumlasaydi tadindan yenmez olurdu..mehmet günsur ve atiyenjn kardesi rölündeki bayan da cok iyi hatta o bile atiyeyi daha iyi yorumlardi ancak beren saat hafif kalmis olmamis o daha cok zengin kiz fakir olan dizilerinin aktristi
 

Yiğitt

Emekli
Katılım
9 Aralık 2013
Mesajlar
79,171
Reaksiyon puanı
45,870
Puanı
1,061
Konum
Ankara
1. SEZON

Sezonu üç güne yayarak doya doya izledim, bir çırpıda bitirmek istemedim. Dizinin görüntüleri muhteşemdi en başta, müzikleri güzeldi, kadrosu muhteşemdi. Melisa Şenolsun mesela çok sürpriz oldu, aşırı beğendim ve yakıştırdım. Beren Saat döktürmüş yine, çok yakışmış rol üzerine. Metin Akdülger de yakışmış role, adamda çok büyük hava var gerçekten. Genele bakarsam dizideki kadın oyuncular daha iyi iş çıkarmış tabi, Meral Çetinkaya'yı da unutmamak lazım.

Erhan ve Cansu'nun kardeş çıkması sezonun en büyük sürpriziydi benim için, hiç beklemiyordum. Zaten Cansu'nun üvey olduğunu de epey geç anladım, sonrasında netleşti kafamda. Kafada soru işareti bırakmayıp güzelce anlatmaları da güzel olmuş, kaza sahnesi kafadaki soruları yanıtladı.

Cansu'nun ölümü de sezondaki ikinci sürpriz olay oldu, Serdar'ın işleriydi yine. Atiye'nin üstüne kalıyordu, neyse ki çözdüler. Ozan kötü gösterilmeye çalışsa da aslında iyi karakter, sevimlileşecek inanıyorum. :D

Son sahne beni tatmin etmedi. Cansu, ''Ben Elif'im'' dedi. Olaylar başa mı döndü, başka bir yere mi döndü bilemedim ama son sahneyi beğenemedim. Daha farklı bir sezon finali olabilirdi, tüm soruların yanıt bulup sezon finalinin havada kalması olmadı gibi. Atiye'nin ilk bölümdeki cenaze sahnesinin içeriğini de merak ediyorum, orası 2. sezona kaldı anlaşılan.

Sezon finalinin son sahnesi dışında dizi genel olarak beklentimi karşıladı, çok iyi iş çıkarılmış. İkinci sezonu da merakla bekliyorum. :X

8/10
 

dreamy

Favori Üye
Ayın En Favori Üyesi
Katılım
21 Temmuz 2016
Mesajlar
14,158
Reaksiyon puanı
11,744
Puanı
710
Beren Saat’i çoğu kişinin aksine ben de yeterli bulmadım ilk 4 bölüm itibariyle. Sosyal medyada Türkiye’nin en iyi oyuncusu falan gibi söylemlere denk geldim bir de yapmayın. En güzeli olabilir ama en iyi oyuncusu değil.
 
  • Beğendim
Reactions: blacklion

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,282
Reaksiyon puanı
39,932
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
1.Bölüm

En azından Hakan Muhafız rezaleti göz önüne alındığında kesinlikle eli yüzü daha düzgün, daha ciddi, daha yetişkinlere hitap eden ve daha kaliteli bir senaryoya sahip bir dizi olarak gözüküyor ilk bölüm itibariyle, ancak Hakan Muhafız’a kıyasen.

Yine de Netlix’in neden Türkiye sektöründe doğa-üstü güçlere kafayı taktığını anlayamadım. Bir Şahsiyet, bir Masum gibi özgün ve kaliteli kurguya sahip gerçekçi yapımlarını da görürüz umarım Türkiye pazarında.

Diziye gelecek olursak, ilk bölümü itibariyle senaryosunun ilgi çekici olması nedeniyle diğer bölümleri de izlettirmeyi sağlayan bir dizi olmuş. Öte yandan dizide doğallık bakımından bir takım zayıflıklar sezdim. Bir şeyler doğal değil, bir şeyler eksik olarak kalmış gibi. Diyaloglar çok profesyonel, çok çeviriye uygun. Ayrıntı detaylarda ise özgün bir kısım yok şimdilik, daha önce görülmemiş şeyler değil. Ama Göbekli Tepe konusunu ele almaları, diziye devam etmenin en başlıca unsuru olacak elbette..

Son sahnede Atiye’nin evini bulacak kadar onu kısa sürede araştırmış olması, ama çok ilginçtir ki telefon numarasını bulamaması yahut evlerine gelmeden önce müsait misiniz, evde misin diye sorma gereği duymaması?

Ama mağaradaki kız resmî olayı gerçekten çok iyiydi...

6.5/10
 

The_Erinch

Favori Üye
Katılım
24 Kasım 2019
Mesajlar
21,349
Reaksiyon puanı
31,281
Puanı
1,060
Konum
Manisa
5.bölüme başlayacağım birazdan...belkide yarına bırakırım.
İzlenimlerim; Meral Çetinkaya efsane oynamış;yurtdışında izleyenlerde eminim ki beğenmiştir. Ozan karakteri leş...Atiyenin kardeşi efso...Beren Saatin oyunculuğunu fazla beğenemedim;Günsorunda idare eder...Belkide yerli olduğu için yadırganıyor..Konu ilginç...İstemsizce acaba,acaba diyorsun..merak uyandırıyor..gizemi çözmek istiyorsun.hatalar var...illa cinsel ilişki olması gerekiyor sanırım buda batı dizilerinde çok yaygın olduğu için... Muhafızdan on kat daha iyi bir dizi... İnanılmaz birşekilde Nemruta gitme isteği içindeyim... Bitireyim gene yorumlarımı yazarım.
 

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,282
Reaksiyon puanı
39,932
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
3.Bölüm

Genel hatlarıyla durgun bir geçiş bölümlerinden biriydi. Diyaloglar, özellikle Erhan karakteri çok yapay durdu bu bölüm, hocaya karşı verdiği tepki filan.

Ancak Beren Saat’in oyunculuğunu çok beğendim, fazlasıyla doğal ve o hastalığı çok iyi oynuyor. Yalnız iyice yaşlanmış. Buna karşın fazlasıyla da güzel. Duru bir güzellik var. Kız kardeşini canlandıran oyuncu ise aşırı çekici. Resmen baldız baldan tatlıdır örneği.

6.0/10
 

Forumdash

Favori Üye
Katılım
21 Temmuz 2012
Mesajlar
66,140
Reaksiyon puanı
38,907
Puanı
1,060
Uzun zamandır bingewatch yapmıyordum harika oldu :Z Sezonu bi oturuşta bitirdim.

Böyle yapma sebebim dizinin mistik gizemiydi. Dizinin hikayesinden çok senaryo ve kurgudaki gizemdi. Gayet güzel yapmişlar ama...

"Ama" varsa zaten gerisi olumsuzdur :A Bu olumsuzlukları saymıcam. Şöyle diyeyim yemeğin tuzu eksik. Dizi ilk 4 bölüm Dark havasında gidiyor:A Son bölümü ancak Flash izleyenler sindirebilir :A @Çiğdem

Sevişmeler yine gereksiz yine gereksizdi. Eğer diziye erotizm katılacaksa Cansu'nun banyo sahnesi gibi bişeyler katın yaa.. Bu kızı nasıl ayyaş yaptınız????

Ozan ve Babasının "o" sahnesine ne demeli?:T: Gereklimiydi o sahne? Aşiri saçma ve gereksizdi. Evet öyleydi)

Muhafızdan daha iyi oldugu su götürmez gerçek. Netflix demek ki aynı hataya düşmek istememiş. Diziyi bu kadar bekletme sebebileri de bul olsa gerek? Muhafızın son sezonu da düzeltilse bari:T:

.Neyse genel olarak abartsız gönül rahatlığıyla 7/10 alır.

edit: puan güncellemesi
 
Son düzenleme:

Çiğdem

Emekli
Katılım
30 Aralık 2013
Mesajlar
143,852
Reaksiyon puanı
123,731
Puanı
1,060
Yaş
32
Konum
Giresun
Uzun zamandır bingewatch yapmıyordum harika oldu :Z Sezonu bi oturuşta bitirdim.

Böyle yapma sebebim dizinin mistik gizemiydi. Dizinin hikayesinden çok senaryo ve kurgudaki gizemdi. Gayet güzel yapmişlar ama...

"Ama" varsa zaten gerisi olumsuzdur :A Bu olumsuzlukları saymıcam. Şöyle diyeyim yemeğin tuzu eksik. Dizi ilk 4 bölüm Dark havasında gidiyor:A Son bölümü ancak Flash izleyenler sindirebilir :A @Çiğdem

Sevişmeler yine gereksiz yine gereksizdi. Eğer diziye erotizm katılacaksa Cansu'nun banyo sahnesi gibi bişeyler katın yaa.. Bu kızı nasıl ayyaş yaptınız????

Ozan ve Babasının "o" sahnesine ne demeli?:T: Gereklimiydi o sahne? Aşiri saçma ve gereksizdi. Evet öyleydi)

Muhafızdan daha iyi oldugu su götürmez gerçek. Netflix demek ki aynı hataya düşmek istememiş. Diziyi bu kadar bekletme sebebileri de bul olsa gerek? Muhafızın son sezonu da düzeltilse bari:T:

.Neyse genel olarak abartsız gönül rahatlığıyla 7/10 alır.

edit: puan güncellemesi
Dizi ilk 4 bölüm Dark havasında gidiyor:A Son bölümü ancak Flash izleyenler sindirebilir :A @Çiğdem

Ozaman diziyi @Harunnn60 @MasacRE izlesinler bende final bölümünü sadece :A :A :A
 
  • Güldürdün
Reactions: Forumdash

The_Erinch

Favori Üye
Katılım
24 Kasım 2019
Mesajlar
21,349
Reaksiyon puanı
31,281
Puanı
1,060
Konum
Manisa
23:12 itibariyle sezonu bitirdim..Diziyi beğendim ve klişe olacak ama 2.sezonu gerçektende bekliyorum..
Başlarda(daha öncede yorum yaptım) yadırgadığım yada olumsuz kanılarım oldu ama izledikçe sarıp sarmaladı dizi... içindeki gizem harika....eminim ki birçok takipçisi ve meraklısı olacaktır bu dizinin...Yabancı ülkelerden alışkınız belki o yüzden başta yadırgadım ama gerçektende Türkiyede böyle gizem dolu ve iyi kurgulanmış bir dizinin yapılması çok sevindirdi beni...,belli şeyleri çok iyi bağlayıp çok iyi bir gizemle sezonu bitirmişler..
Diziye puanımda 10 üzerinden 8,5.