İstanbul'un göbeğinde 2021'e yaklaştığımız şu zamanda hala internet hızıyla ilgili sorunlar yaşamak 'Coğrafya Kaderdir' cümlesini ne kadar da hakim kılıyor... Gerçekten sinir bozucu, ben de yıllarca yaşadığımdan biliyorum... Kapitalizm'e bu kadar kendini kaptırmanın nedenini daha iyi anlayabiliyorum... Ama online izleme sitelerinde malum site gayet başarılı ve her kalite mevcut. Ben de şuan mesela oradan izliyorum izlediğim animeyi. Hem çeviri de yapıyor adamlar. Her yerde o altyazıyı bulamazsın sonuçta.İnternet hızı kafayı yedirtiyor, haliyle online anime sitelerinden izlemek azap gibi. Torku desen pek elverişli değil malum... Haliyle kapitalizmin kalelerinde, Netflix, Amazon'da filan yakalayınca bam bam modunda hızlı ilerleyebilmek mümkün oluyor, ki Steins Gate ve SNK hatta Ergo Proxy'nin kesin cepte olmalarının sebebi bu, daha Fullmetal Alchemist da cabası...
Ama önce şu üzerimdeki paslanmışlığı atabilirsem, yani seri şekilde Steins'i izleyebilirsem bence otaku ruhuna yavaştan geri dönebilirim... Şu paslanmayı bi atlatabilsek....
Senin derdin bence izleme veya internet değil tam olarak. Tam olarak bu paslanmışlık senin derdin... O paslanmışlığı bir şekilde atlatman gerekiyor. Steins Gate bunu en iyi yok edecek seridir... Atlatacaksın yoldaşım, sana güveniyorum... OTAKU'ya dönüşün muhteşem olacak...