Netflix Altered Carbon 1.Sezon Yorumları

Ben bildirimler sayfasını açıyorum. eğer aynı konuda birden fazla etiketlenmişsem ilkini buluyorum öyle okumaya başlıyorum
Aynı konudan çok etiket gelince insanın kafası karışıyor bende o konudan gelen tüm etiketleri yeni sekmede toplayıp bakıyorum ama bu @destere Öyle yapmıyor gördüğüne bakıyor diğerleri öyle duruyor

1x10. Bölüm FİNAL veya değil tam bilemiyorum

muhteşem bir finaldi (son on dakikası hariç
)

rei öldü ama onun aksiyon sahnelerine katkısı unutulamaz harbiden kızın içinde var muhteşem dövüşüyor kova kazması onun pabucu etmez

kristin ile gölge adam leung arasındaki dövüş sahneside güzeldi
bölümün bir diğer yıldızı lizzie eliot idi sentetik bedende harikalar yarattı kız
zaten o bedenide terketmedi

gelelim finaldeki on dakikaya suçlular birer birer suçlanarak cezaevine yollandı bancroftlar karı koca hapsi boyladı
ava erkek bedeninden çıkıp anne bedenine döndü,
ve kova kristine veda etti tekrar quell in peşine takıldı gibi quell in hafızası bir yerlerde saklıymış ama yerini rei haricinde kimse bilmiyor bakalım kova quell e kavuşacakmı bu dizinin devamı olurmu olmazmı bilemiyorum ama final tam final gibi duruyordu yinede belli olmaz bu işler

şimdi gelelim slikon beybiye
zaten kızın hammaddesi güzeldi onu kapmak lizzie ye nasip oldu

lizzie (hayley law ) i @xemrexxx nin riverdale dizisinde valeria rolündeymiş onuda bir ara izleyeceğimde artık ne zamana kısmet olursa
ayrıca lizzie karakteri bana legion daki lenny (aubrey plaza ) yi çağrıştırdı @Forumdash @Çiğdem-
ikiside deli dolu ve kafadan sıyrık tipler ama seviyorum bu tarzı

@Harunnn60 a İlgimi kesmem ben dost kötü günde belli olur siz oğlanı zor gününde terk ediyorsunuz
Birde pişkin pişkin anlatıyon ayoll
sonunda bana olmamışı attırdın ya hogatha sevinebilirsin kötüleri övmek sana yakışmıyor

etiket yapmamiş seni @destere
ne kadar ayıp ediyorsun
etiket yapmasada hogathanın mesajlarını pas geçmem

S01 - B09-10(S.FİNAL)

9.bölümü izleyince bana bir türk dizisini hatırattı
Spoi içinde yazayım
(Yaşasın kötülük)
Başı Bulutlarda(
) adası tüm fantezileriinizi gerçekleştirebileceğiniz bi yermiş. Bana UÇURUM dizisini anımsattı. O dizide de bir çok alet fantezi amaçlı kullanıldı. Kızlar kaçirilip sex kölesi yapılıyordu
Bölümü izlerken hep o dizi geldi aklıma.

Rei şimdi abisi için herşeyi yapmiş olabilir. Zengin olabilmek için çok kolay yeri seçmiş. Ama abi sevgisi fazla mı abartılı olmuş? 250 yıl geçmiş üstünden bi de... Hayır diyor ki yıllar sonra Kristini unutacaksın öldürünce üzülmeyeceksin bile
Senin gibi Takeshi de takıntılıysa nah unuturu? Düüünki Quell'i bile unutmamiş

Rei diziye gelince en azından aksiyon geldi. Rolü güzeldi. Bu kızı ilk Being Human US'de izlemiştim. Orada da kılıç kullanıyordu galiba ama tam hatırlamıyorum. @Çiğdem- hatırlar belki. İzliyordun yaa kız unuttun mu

Bence yaratılmış en güzel en sempatik karakterlerden birisi olan POE öldü
Son anda masayı gösterdiler sonradan ilerki sezonlarda yeniden yazılır mı acaba?

Vee Final bölümü çok iyi bitti ve entrikalı doluymuş dizinin temeli

Dizinin ana konusu "katilimi bul" idi ama bilim kurguya acayip yer vermişlerdi. Neyse atlayalım orayı. Herşeyi Rei yapmiş tamam. Karisi da ortak olmuş. Zaten karısı Takeshiye bir sürü seçenkeler sundu servetler döktü önüne... Bütün mal varliği gay oğlana kaldı. Kız nerdeydi bilmiyoruz tabi.

Takeshi, kız kardeşini öldürdü. Çok üzüldük. O ağladıkça biz ağladık. öyle üzüldük yani. Sonra kendinilerini patlattılar(?) Takeshinin belliğine bi b*k olmamiş. Çift beden sayesinde yine ortalıkta dolaşıyor
Kardeşinin son anda itraf ettiği Quell yaşiyor itirafıyla hayatını sürdürüyor.

Beni çok tatmin etmedi finali yalan söyleyemem.

Genel olarak yorumum ise şöle; Bitseydi keşke dizi dedirtti. Seneye yeni bir aktörle devam ederler ama. Nasılsa beden değiştiriliyor
Dizi yepeni dava ve oyuncularla yolunu devam eder. Alternatif Black Mirorr gibi düşünün. Zaman ve mekan değişmez ama hikaye ve oyuncu kadrosu değişebilen türden

Diziye başlama sebebim kesinlikle Joel Kinnaman (The Killing) ve James Purefoy (The Following) yüzünden oldu. Bilim-Kurgu oldugunu öğrendim an kaymaklı kadayıf gibi bişey diye seviniyordum ama dizi sadece kadayıflı çıktı.

Dizinin atmosferi bi harikaydı. Blade Runner 2 izleyenler göz yorgunluğu hissetmezler.Oyunculardan istediğim performansı alamadım. Joel Kinnaman'a asi roller daha çok yakışıyor anladık. James Purefoy ise toplasan sezon boyunca 30 dk oynamiştir
Bilim-Kurgu tarafı ise güçlü olsa da tuhaf tuhaf kelimeler türetilmiş ama seyirciye açıklanmıyor. Sanki yılların dizisi yada hep günlük hayatta duydugumuz kelimelermiş gibi çok sık kullanılmış.Ancak bölümleri ve olayları izledikçe anlıyorsun neyin ne oldugunu. Bu yönden zayıftı benim için. Hee kitabı okuyan varsa dizi onlar için perfectto olabilir bilemem.

Genel olarak kendini izlettiriyor dizi. Boş bi vakitte aradan çıkarın. Teşekkürler ki @destere ve @Çiğdem- yoldaş olunca 5 günde bitirdim diziyi
Yukarda dediğim gibi dizinin atmasferi çok güzeldi. Bu yuzden imdb puanı bence abartili. Genel ortalaması 7.8 filan olmalı. Ama ben kendi puanımı vereceksem 7.5/10 veririm.

Şunu da bırakmadan olmaz

Son düzenleme:
ortalama verdiğin puan tamda düşündüğüm rakamın yarım puan fazlası olmuş

giriş müziği harikaydı onu paylaşman güzel olmuş ben unutuyordum devamlı söylemeyi

ayrıca @forumdash ın bir türk dizisine benzettim diyip dizinin ismini spoiler içine alması sizi üzmesin @Çiğdem- @Harunnn60 @masacre
ben spoiler a baktım nede olsa size söyleyebilirim diznin ismini
fatmagülün suçu ne dizisine benzetmiş bu diziyi

bu dizi bittiğine göre kazasız belasız başka limanlara yelken açabiliriz
aklımda bir dizi var ve başlamak istiyorum bana eşlik edermisiniz bilemem ama dizi konusu tam benlik western gibi duruyor Godless dizinin ilk bölümünü bir kurcalayayım diyorum

Niye söylüyorsun spoileri sen de izemişmiydin fatmayı
Özellikle son sezon bölümleri çok benziyordu

Eşlik ederim her zaman da western dedin bi adım geri kaçtım
Baktim şimdi 7 bölümcükmüş hem de western
Ama pazartesi başlayalım zaar hafta içi yayınlanan dizileri ve şu gömdüğünüz filmi aradan cıkarmam gerek

harika bir karar @Çiğdem- de mecburen bize katılmak zorunda kalır hem dizinin konusunuda açmak zorunda olduğu için hogatha bizi dışlayamaz

pazartesiye kadar bekliyorum seni

western sevilmezmi western olsun çamurdan olsun diyenlerdenim

ayrıca bu dizide ( Godless ) başrolü downton abbey dizisinden michelle dockery (downtonun mary si ) kapmış o yüzden tosbağa @xemrexxx de bize katılabilir gerçi onun katılıp katılmaması bir anlam ifade etmiyor neresiyle izliyor dizileri anlamadım yorum kabızı vatandaş

Bi kere daha Western türü izliyorduk senle AMC'de yayınlanan. Wheel bilmem neydi adı. O dizide hep uyuya kalıyordum

@Çiğdem- de bu diziyi bitirir pazartesiye heralde... Kaçmak için bahane bulamaz

Bi kere daha Western türü izliyorduk senle AMC'de yayınlanan. Wheel bilmem neydi adı. O dizide hep uyuya kalıyordum

işte burda hiç anlaşamadık
Hell on Wheels i diyorsun sanırım bu diziyi baştan sona tek başıma izlemek zorunda kaldım tüm sezonlarını dizi harikaydı hiç uykuluk bir durum yoktu her bölümü sabırsızlıkla bekliyordum

ama godless dizisinden kaçamazsın mini diziymiş ve toplam 7 bölüm yani her türlü izlemek zorundasın bahaneler geçersizdir

Son düzenleme:

ve ilk bölümü izledim godless ın tam bana göre muhteşem bir western bu dizi için konu başlığı açılmasına gerek yokmuş @Forumdash forum geneline hitap etmiyor o yüzden konusu açılmasa daha iyi olur
seninde zaten westernle aran yok biz pazartesi başka bir dizi buruz ben sen @Çiğdem- lik şöyle fantazik bişey
godless ı bana emanet edin
pazartesiye kadar ben bunu bitiririm

Son düzenleme:

Diziyi izledim sonunda.
Şimdi ilk 2 bölüm ile evet iyi bir dizi gibi ama potansiyalinin
üstüne çıkabilirdi ama çıkamamışlar gibi geldi bana.
Bir kez daha fazla hayal gücü olabilirdi bazı şeyler bu ekranlar , sanal dünya , beden değişimi filan bunlar iiyi konular ama hani insan gelecek deyince daha ilginç şeyler bekliyor. Kıyafetler, bazı mekanlar @destere 'nin dediği gibi günümüzde geçiyor sanki.

Şimdi diziyi izlemeden benim merak ettiğim bir şey vardı @destere malum bilimkurgu filan sevmiyor ya hani hep derdi ben sevmem çünkü gelecek olunca insanlar saçmalıyor
Uçan arabalar, havada çiftleşen çiftler filan hep derdi
İlk 2 bölümü izleyince anladım maşallah GOT'u geçmiş dizi.
Görmediğimiz ne varsa kalmadı.
Az değilsin destere.

Konuya gelirsek anlayamadığım bir yer var.

1x1 - 1x2
Başrolde ki adam beden değiştirmiş 250 yıl sonra geri dönüyor bir cinayeti çözmek için. Peki bu adam önce ki bedeninde çinli abimiz miydi?

Şu ölen sarı genç kızı da merak ediyorum onu bu zengin adamın cinayeti ile ne ilgisi var.

8.0 diyelim

@MasacRE-

Aaa evet Pazartesiye bitiririz @Harunnn60 ile bunu ve Punisheri izliyoruz yeni diziye Pazartesi bakarız
O adam evet @Harunnn60

Aaa bu arada Taht Oyunları gibi değil bu dizi , orada sadece çıplak kalmakla yetinmiyorlar o ayrıntıyı unutmamak lazım şey filmi gibi

Kız 2 bölümde vardı baya şey Got gibiydi
Baldıra çıplağa doyduk yani

O da beni ilgisiz bırakıyor ama

Ama senle mazimiz eski yani 2013-2014 gibi dizi tavsiyeleri filan. Harun unutmaz