FK3 All About Eve / Perde Açılıyor (1950) Film Bilgileri & Yorumları

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
0042192.jpg

Perde Açılıyor - All About Eve (1950)

Türü: Dram
Yönetmen: Joseph L. Mankiewicz
Senaryo: Joseph L. Mankiewicz (written for the screen by)

Oyuncular:
Bette Davis
Anne Baxter
George Sanders
Celeste Holm
Gary Merrill

IMDb Sayfası

Oscar Ödülleri (6)

En İyi Film
En İyi Yönetmen
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (George Sanders)
En İyi Senaryo
En İyi Kostüm Tasarımı
En İyi Ses

Oscar Adaylıkları (8)

En İyi Kadın Oyuncu (Anne Baxter)
En İyi Kadın Oyuncu (Bette Davis)
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Celeste Holm)
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Thelma Ritter)
En İyi Görüntü Yönetmenliği
En İyi Sana Yönetmenliği / Prodüksiyon Tasarımı
En İyi Kurgu
En İyi Müzik

Filmin Özeti
Margo Channing, yetenekli ve kariyer sahibi bir oyuncudur. Bir hayranı olan Eve Harrington onunla tanışmak için yanına gelir. Eve onun hayatını değiştirecektir, sekreteri olarak yaşamaya başlayan Eve'nin asıl istediği Margo Channing'in ta kendisidir.

Filmin Fragmanı

 

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,282
Reaksiyon puanı
39,932
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
1950'li yıllara göre oldukça güzel bir film. Ama yine de o yıllarda yapılmış çok daha iyi Filmler var. Ne bileyim bu filmde sanki eksik bir şey vardı.

Öyle heyecanla, merakla ve zevkle izlenecek bir film değil gibi geldi bana. Dahası filmin son 10 dakikasına kadar ilgi çeken bir özelliği yoktu.

Yükselmek için "Her yol mübahtır" anlayışı güden bir kadının (Eve) sırf şöhret uğruna tüm ahlakını ve güvenilirliğini ayaklar altına alabilmesini anlatıyor kısaca. Ve bu açıdan güzel bir konu zira hayatta böyle insanlar çok. Sırf yükselebilmek için gerekirse ailesini bile satan az mı insan var?

Filmin diğer bir artı özelliği oyunculukların oldukça iyi olması. Zaten oyunculuk ve şöhret üzerine kurulu bir senaryoyu da anca iyi oyuncular beyaz perdeye yansıtabilirdi.

Ayrıca film gerçekten çok iyi bir hayat dersi veriyor insana.
"Besleme kargayı oysun gözünü.", "Ne ekersen onu biçersin."

Özetleyecek olursam, pek etkilenmediğim ama verdiği hayat dersi ve güzel Oyunculuklarıyla, ayrıca 1950'li yıllarda çekişmiş olmasıyla (Ki o yıllarda yaşasam kim bilir senaryoyu müthiş ve çok etkileyici bulurdum.) taktirimi kazanmış bir kült film.

7.5/10.
 
Son düzenleme:

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,086
Reaksiyon puanı
49,742
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
50'li yılların en önemli klasiklerinden biri olarak kabul edilen bu filmde özellikle oyuncular önplana çıkmış ve iyi bir yapım çıkmış ortaya. Fakat ben açıkçası biraz daha fazlasını beklerdim...

Hırsın neler yaptırabileceğini, nasıl sonuçlara yol açabileceğini anlatan bir film All About Eve. Bunu da ilgi çekici bir şekilde aktarmayı başarmış.

Film, daha ilk dakikalarından bir şekilde bağlıyor kendisine. Uzun bir süre o şekilde bağlantıda kalabilmek mümkün ama orta kısımlarında diyaloglar iyice sıkıcılaşmaya başlıyor ve bence "olmasa da olur" diyebileceğimiz pek çok kısım yer alıyor. Süresi bir 25-30 dakika daha kısa olsaymış benim gözümde filmin değeri farklı olurdu herhalde. Olumlu yönde bir farktan bahsediyorum elbette.

Özellikle Bette Davis ve Anne Baxter'ın harika oyunculukları harikaydı. İkisini de daha önceden izlememiştim ama Bette Davis döneminin en önemli oyuncularından biriymiş ve iki Oscar'ı varmış. Pek çok da adaylığı. O yılların Meryl Streep'i imiş adeta. :)

Aslında filmi izlerken yer yer Sunset Blvd. çağrışımları yaptı bana. Aynı yılda çıktıklarını ve o yıl Oscar'da birbiriyle yarıştılarını ise film bittikten sonra farkettim. Ben Sunset Blvd. tarafında olurdum ikisi arasında. Fakat kazanan All About Eve olmuş.

7.5/10
 

destere

Favori Üye
Katılım
15 Ocak 2012
Mesajlar
67,698
Reaksiyon puanı
41,332
Puanı
1,059
izledim güzeldi oyunculuklar mükemmel, filmden çok o dönemlerin bir çok filminde görülen yoğun diyaloğlar ve yüksek performans gösteren oyuncularıyla daha çok tiyatro sahnesi gibiydi , mekan seçimi kapalı mekan o açıdan bu tarz filmlerde görüntü dalında ödül verilecek bir şey bulamadıklarına eminim daha çok bir mesaj verme ön plana çıkıyor

kısaca ana fikir şöyleydi bence = her domates mevsiminde güzeldir :)

@Tolstoyevski nin söylediği besle karğayı oysun gözünü veya ne ekersen onu biçersin sözleri alt başlıklara yada yan fikirlere daha uygun gibi ?
ana fikire bağlı olarak söylüyorum ben genç olandan yanayım her zaman :)

film yıldızlarının kaprisleri kıskançlıkları, yeni yetmelerin hırsı şöhrete ulaşmak için her türlü yolu mübah gören açgözlülükleriyle dolu film izledik

margo yani bette davis harikaydı
anne baxter eve rolüyle sonlara doğru yer yer harika işler çıkardı
karen de çok iyidi
en sondaki yeni yıldızcık adayı nın olaya katılmasıyla aslında bunun tek kişiye ait bir davranış olmadığını doğal bir döngü olduğunu anlamış bulunduk demekki eskiler zamanı gelince yerlerini terketmesini bilmeli? :)

@OzaN sunset bulvarı bencede bir adım önde ona 8.5 desem

bu filme = 8 puan veririm rahatlıkla
 

Danger UA!

Tecrübeli Üye
Katılım
12 Mayıs 2011
Mesajlar
9,085
Reaksiyon puanı
3,713
Puanı
560
Sunset Bulvarı ile birlikte 50'li yılların en büyük klasiklerinden biri olarak kabul edilen,hırsın insanı nasıl bir karakter(sizlik)e sürükleyeceğini gösteren bir film.

Film içine çekti beni başından itibaren.Fakat ilerleyen bölümlerde diyaloglar aşırı sıktı.Neyse ki sonra Eve'nin hırsı iyice göze sokulmaya başlandı ve film zevkli bir hale geldi.Filmin başındaki ve sonundaki Eve bambaşka hale geldi.

Diğer yandan ise bir starın yaşlandıkça düşüş korkusunu hissetmesi kendini artık genç yaştaki rollere uygun görmemesini gördük.

Hırs,kıskançlık gibi konular çok iyi işlenmiş.

Filmin sonunda Eve Margo gibi olmuştu.

Zaten filmin sonundaki kız da tıpkı Eveyle Margo'yu hatırlatıyordu.Bu olay bir döngü şeklinde ilerliyor mesajı verilmiş.

Filmin verdiği birçok mesaj var ama asıl olarak bu işlerde tırmanışın nasıl olduğunu anlatıyor bence.

Oyunculuklar gerçekten de mükemmeldi özellikle Bette Davis.Karakteri Sunset'teki Norma'ya benziyordu.

Güzel filmdi.Ara ara sıktı ama vermek istediği mesajı çok iyi vermiş.

7.5/10


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi