2018 A Quiet Place / Sessiz Bir Yer - Film Yorumları

A Quiet Place’in olayı senin her şeyi filmde olayları yaşayan aile kadar bilmen zaten, filmin numarası bu.

Oo bu kadar detaylı bir cevap beklemiyordum
Ama bak, hep tahmini şeyler yazıyorsun. Orada da net değil her şey. Bu tür filmlerin olayı o. Ayrıca @Sherlock da demiş, zaten Quiet Place'de aile ile birlikte öğreniyoruz. Mesela orada adamın aldığı notlar var yaratık hakkında. Ne olduğunu zaaflarını belirtiyor. Oradan öğrenebiliyorsun birtakım şeyleri.

Ayrıca film ilerledikçe sese olan zaafını öğreniyoruz. Yaratığı o yöntemle alt ediyorlar resmen. Bu kadar şeyi bildikten sonra gerçekten o kadar önemli mi nereden geldiğini öğrenmek, o kadar etkilemeli filmin puanını yani?

Reactions: Danger UA!
Tamam da net olarak bir şey yok, herkes farklı bir yorumda bulunuyor. Ben mesela tüm filmin kanserle alakalı olduğuyla ilgili bir şey okumuştum, bu da o filmin güzelliği zaten. Yani bir şeyi açıklamamak filmin eksiği değil bence. Bu filmde de aile kendi halinde bir aile, biyolog değil doktor değil psikiyatrist değil. Nerden bilsinler bunlar nedir, amacı nedir falan. Yine de deneyimleyerek bazı şeyleri öğreniyorlar, adam kendince araştırıyor biz de tek tük öğreniyoruz diye hatırlıyorum.

IMDB puanını -7.9- asla hak etmeyen, vasatı bile aşamayacak olan, mantıksızlıklarla dolu bir film.

5.0/10
@Sherlock puanımı '9.0' olarak değiştirir misin, lütfen?

Konuya uğramayacağım, alıntılamayın mesajlarımı rica ediyorum.

Reactions: Danger UA!
Eğer her şeyi bilseydik son sahnedeki badass anın hiçbir anlamı kalmazdı.

Reactions: MasacRE
Eğer her şeyi bilseydik son sahnedeki badass anın hiçbir anlamı kalmazdı.
Baba, ciddi ciddi o olayı hiç mi tahmin edemediniz?

Filmi ailenin gözünden izlediğimiz için o yaratıkların nereden geldiğini bilmiyor olmamız doğal zaten, eleştirilecek bir şey değil bu bana kalırsa. Annihilation bildiğimiz bilim-kurgu filmi, tek farkı biraz daha detaylı olması ve ucunun açık olması.

Sürpriz bir an değil zaten. Sahnenin sunuş biçimi hoşuma gitti benim. Bu film bilim-kurgu değil zaten öyle bir iddiası da yok. Sen bu filmi izlerken hiç seyir sevki, gerilim vs. yaşamadın mı? Bu filmin olayı o. Her filmde evrenin sırrını keşfetmeye gerek yok.
Bu da ortalama üstü bir korku-gerilim işte.

İnanılmaz bir ters köşe diyen yok zaten. Ama film boyunca yaratık nasıl öldürülür diye kafa da patlatmadım, filmin olayı o değil. Bak benim de eleştirdiğim konular var filmde, mükemmel bir film de değil. Ama sen yanlış yerlere odaklanıp gömüyorsun filmi sıkıntı o

İşitme engelli kızın, işitme cihazı sayesinde alt ettiler o yaratıklardan bir tanesini. Sen bunu filmin başında tahmin ettiysen, helal olsun diyecek bir şeyim yok.
'Baba, ciddi ciddi o olayı hiç mi tahmin edemediniz?'

Eleştirim hariç, filmin korkunç karizması, atmosferinden dolayı 9 verdim zaten. 8 aşağısı veren adamı da pek ciddiye almam, kusura bakmayın. 'ne ara bu kadar dönüş yaptın?' demeyin, bunu zaten ilk izlediğim zamanlarda da düşünmüştüm.

Yok o kadar da uçma sakin ol 9 puan da fazla

@DarkLegenD e ne uyguladınizda yorumuma bir diss atıyor bir beğeniyor
Diss ile beğeni arası 1 saat geçmemiştir
Filmin puanına önce 5 dedi sonra 3 dedi, şimdi 9 veriyorum diyor. Ben de anlamadım bir şey, puanları da kendi gibi değişik

Reactions: Dosi
Sinemada izlemiştim filmi, üstünden aylar geçti ve o sessiz gerilimi dibine kadar hissettiğimi hatırlıyorum. Yukarıdaki tartışmaları da okudum ve detayına inersek mantık hatası bulacağımız yerler olacağına kesinlikle katılıyorum. Filmin eksikleri, boşlukları, cevaplanmamış soruları vardı ama süresini de düşününce türünün hakkını sonuna kadar vermiş diyebiliriz. Ve farklı tarzını da beğendim.

Filmden kazancım sağlamca gerilmek, sağlam oyunculuklar izlemek, Emily Blunt hayranlığı artışı ve farklı bir sinematik deneyim oldu. Kesinlikle üst düzey bir gerilimdi.

8/10