Öyle insanlar aşı olmadığı için değil, aptal olduğu için çıkarılmalı zatenAma yok efendim çip takacaklarmış da kısır yapacakmış da mantı açacakmış da gibi saçma inançlara sahipse önce konuşulup uyarılmalı, ısrarcıysa çıkarılmalı.
Öyle insanlar aşı olmadığı için değil, aptal olduğu için çıkarılmalı zatenAma yok efendim çip takacaklarmış da kısır yapacakmış da mantı açacakmış da gibi saçma inançlara sahipse önce konuşulup uyarılmalı, ısrarcıysa çıkarılmalı.
Ya zaten aşıyı üretenler bile yan etkisi %100 yok demiyor Aslına hepimiz yan etkiyi göz önünde bulundurarak yapıyoruz o yüzden zorlama saçmalık.Çıkarılmamalı. Herkes özgürce aşı olup olmayacağının kararını verebilir ve bu karar ne olursa olsun saygı duyulmalıdır.
Kimse zorla sana aşı yapamayacağına göre bu sana sunulmuş bir tercihtir ve sadece iki seçenekli bir tercihten ötürü işten çıkarılma bence büyük haksızlık.Ya zaten aşıyı üretenler bile yan etkisi %100 yok demiyor Aslına hepimiz yan etkiyi göz önünde bulundurarak yapıyoruz o yüzden zorlama saçmalık.
Bu konuda ben kararsızım ben hâlâ olmadım ancak mezuna kalmazsam kesin olurum annem kronik hastalığı olduğu için korkup olmuyor. Babam oldu. Devlet bir zorlama yapmadan bence de işten çıkarmak doğru değilYa zaten aşıyı üretenler bile yan etkisi %100 yok demiyor Aslına hepimiz yan etkiyi göz önünde bulundurarak yapıyoruz o yüzden zorlama saçmalık.
Benim annemin de şeker hastalığı var ama ol oldu. Böyle bir öneri vermek riskli tabii de kanımca en azından Sinovac olsun bir şekilde koruyor aşı çünkü.Bu konuda ben kararsızım ben hâlâ olmadım ancak mezuna kalmazsam kesin olurum annem kronik hastalığı olduğu için korkup olmuyor. Babam oldu. Devlet bir zorlama yapmadan bence de işten çıkarmak doğru değil
Ben de ona sinovac olabilirsin diyorum ama o bayağı çekiniyor kan hastalığı var.Benim annemin de şeker hastalığı var ama ol oldu. Böyle bir öneri vermek riskli tabii de kanımca en azından Sinovac olsun bir şekilde koruyor aşı çünkü.
Biontech mi oluyorsunuz siz?Ben de ona sinovac olabilirsin diyorum ama o bayağı çekiniyor kan hastalığı var.
Allah korusun yakalanırsa daha kötü durum olabilir, tabii kendi kararıdır ama o ihtimali de düşünmek gerekiyor.Ben de ona sinovac olabilirsin diyorum ama o bayağı çekiniyor kan hastalığı var.
Bu konuda ben kararsızım ben hâlâ olmadım ancak mezuna kalmazsam kesin olurum annem kronik hastalığı olduğu için korkup olmuyor. Babam oldu. Devlet bir zorlama yapmadan bence de işten çıkarmak doğru değil
Annem biontech oldu sıkıntı kolu hareket ettirince fena ağrıyorduBenim annemin de şeker hastalığı var ama ol oldu. Böyle bir öneri vermek riskli tabii de kanımca en azından Sinovac olsun bir şekilde koruyor aşı çünkü.
Babam Biontech oldu ben olmadım daha bana aslında Haziran sonunda hak çıktı ve evdeyim üniversitesiye gidersem Biontech olurum büyük ihtimalle.Biontech mi oluyorsunuz siz?
Evet ama işte tedirgin bir de çevresinde akrabalardan sen olma diyen de oluyor yine bir arkadaşında olup da fenalaşan olmuş bence aşıyla alakası yok ama onun da etkisi vardır. Sağlamken kötü olmayayım diyor.Allah korusun yakalanırsa daha kötü durum olabilir, tabii kendi kararıdır ama o ihtimali de düşünmek gerekiyor.
Siz Biontech olmanız daha iyi. Sonuçta Biontech olunca corona olsan bile yaymıyorsun. Ama işte şimdi delta melta çıktı bu hastalık bitmeden huzur yok maalesef.Babam Biontech oldu ben olmadım daha bana aslında Haziran sonunda hak çıktı ve evdeyim üniversitesiye gidersem Biontech olurum büyük ihtimalle.
Evet ama işte tedirgin bir de çevresinde akrabalardan sen olma diyen de oluyor yine bir arkadaşında olup da fenalaşan olmuş bence aşıyla alakası yok ama onun da etkisi vardır. Sağlamken kötü olmayayım diyor.
Akıllı işveren çıkarmaz, ama bu yine de işverenin karar vermesi gereken, yasak konulmaması gereken bir konu.
Ben çoğunlukla aynı görüşte değilim. Herkesin kendi hür iradesi kusura bakmayın.
Dostlar fikrinize saygı duyarım ama özgür irade diyorsunuz, bu kişinin vereceği karar bir başkasının hayatına mal olabiliyor. Kan hastalığı ya da kronik rahatsızlıklardan dolayı aşı olamayan insanlar, bünyesi oldukça yıpranmış sağlık çalışanları bu insanların keyfi tercihlerinden dolayı hayati risk taşıyor. Sağlık konusunda bildiğim kadarıyla zorunlu aşı diye bir şey yok ama caydırıcı önlem alınmalı.Çıkarılmamalı. Herkes özgürce aşı olup olmayacağının kararını verebilir ve bu karar ne olursa olsun saygı duyulmalıdır.
Sağlık hizmetinin kesilmesi cidden çok caydırıcı olmuş. Böyle bir şeyi günümüzde fikir olarak belirtmek bile çok yanlış.Dostlar fikrinize saygı duyarım ama özgür irade diyorsunuz, bu kişinin vereceği karar bir başkasının hayatına mal olabiliyor. Kan hastalığı ya da kronik rahatsızlıklardan dolayı aşı olamayan insanlar, bünyesi oldukça yıpranmış sağlık çalışanları bu insanların keyfi tercihlerinden dolayı hayati risk taşıyor. Sağlık konusunda bildiğim kadarıyla zorunlu aşı diye bir şey yok ama caydırıcı önlem alınmalı.
Örgütlü bir cehalete dönüşüyor, evet işten çıkarmak zalimce ama uzaklaştırma, sağlık hizmeti kesilmesi, devlet ve halk sağlığına zarar verme gibi gerekçelerle kişi “uyarılabilir” bence.
Sağlık hizmeti kesilmesinden ne anladığına bağlı, benin kast ettiğim örneğin aşı olmayan birinin corona olması durumunda sigortanın karşılamaması. Hastane kapısından sokmama değilSağlık hizmetinin kesilmesi cidden çok caydırıcı olmuş. Böyle bir şeyi günümüzde fikir olarak belirtmek bile çok yanlış.
Yukarıda da yazdığım gibi aşıyı bulan bilim insanları bile sıfır yan etkisi olduğunu söylemezken böyle zorunlu olarak insanlara dayatmak çok yanlış. 2-3 sene sonra bu aşının yan etkisi sebebiyle o kişiye bir şey olduğu zaman bunun hesabını kimse veremez.
Senin dediğin o anlama çıkıyor biraz bu yine biraz mantıklı bir öneri evet.Sağlık hizmeti kesilmesinden ne anladığına bağlı, benin kast ettiğim örneğin aşı olmayan birinin corona olması durumunda sigortanın karşılamaması. Hastane kapısından sokmama değil
Kullandığımız aspirinin bile yan etkisi var, sıfır yan etkili bir tıbbı yöntem mi var? Belki geleneksel bitkisel tedaviler.
O şekilde anlaşılıyorsa o zaman düzeltme yapayım, üstte dediğim gibi SGK desteği olmaması vs. gibi kesintiyi kast ettim. Öbür türlü insanlık dışı zaten, onu demek istemedim.Senin dediğin o anlama çıkıyor biraz bu yine biraz mantıklı bir öneri evet.
Dediğin doğru ama sonuçta hayatı boyunca ilaç kullanmayı reddeden birçok kişi de var onlara nasıl zorla ilaç kullandıramıyorsak aşıyı da zorla yapamayız bence bu benim görüşüm.