Aşı Olmamak İsteyen Çalışan İşten Cıkarılmalı mıdır Sizce

AteşBöceği

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
3,666
Puanı
410
Geçtiğimiz haftalarda haberlerde konuşuluyordu bu konu tazminat verilerek çıkarılabilir diyenler de var olmaz diyenlerde
Peki sizce bir çalışan aşı olmak istemezse tazminat verilerek işten çıkarılabilir mi?
Siz bu konu da neler düşünüyorsunuz?

Bence böyle bir şey yapmak kişi özgürlüğüne aykırı aşı yaptırmak serbest deniliyor her iş yeri böyle yaparsa aşı yapmak zorunlu olacak

Eğer aşı olmama sebebinin arkasında geçmiş aşı hikayesi, kronik hastalıktan kaynaklı bir korku vs varsa çıkarılmamalı. Ama yok efendim çip takacaklarmış da kısır yapacakmış da mantı açacakmış da gibi saçma inançlara sahipse önce konuşulup uyarılmalı, ısrarcıysa çıkarılmalı. Çünkü 1 kişinin dahi aşı olmaması iş yerindeki herkesin rahatça yaşamını sürdürmesi önünde engel...

• Güldürdün
Reactions: NES
Aşı olmayanı işten çıkarma, işin bahane kısmı olur ve buna da gerek yok. Sırf bunu bahane ederek işçi çıkarılma söz konusu olur, aşı olunsa bile. Yine de tabii ki tehdit yoluyla değil, tavsiye yoluyla bu yapılmalı.

• Beğendim
Reactions: Gerekli24
Bunu yapacaksa devletin aşıyı zorunlu yapması gerek
@bazinga'nın dediği gibi saçma sapan nedenlerle aşı olmayan hatta olmayı düşünen insanların aklını çelenler için bence sağlık hizmeti kesilmeli. O insan korona olduğunda neden sağlık çalışanları hayatlarını riske atıyor, madem "sahte" bir pandemi bu. Buna bağlı olarak hem halk sağlığını riske atmaktan hemde devlet kaynağını boşa harcamaktan soruşturma açılabilir.

• Beğendim
  • Olmamış
Reactions: XanTier and bazinga
@bazinga'nın dediği gibi saçma sapan nedenlerle aşı olmayan hatta olmayı düşünen insanların aklını çelenler için bence sağlık hizmeti kesilmeli. O insan korona olduğunda neden sağlık çalışanları hayatlarını riske atıyor, madem "sahte" bir pandemi bu. Buna bağlı olarak hem halk sağlığını riske atmaktan hemde devlet kaynağını boşa harcamaktan soruşturma açılabilir.
Ben de diyorum ki direkt böyle olacağına aşıyı zorunlu kıl kronik rahatsızlığı gibi meseleleri devlet kendi ayıklayabilir bu dediğine gerek kalmaz öbür türlü bence aşı yaptırmayana böyle şeyler yapmanın doğru bir yanı yok

Ben de diyorum ki direkt böyle olacağına aşıyı zorunlu kıl kronik rahatsızlığı gibi meseleleri devlet kendi ayıklayabilir bu dediğine gerek kalmaz öbür türlü bence aşı yaptırmayana böyle şeyler yapmanın doğru bir yanı yok
Zorunlu olursa başka sıkıntılar doğrabilir. :A

Ne gibi? :A Bu dediğini yapmaktan daha mantıklı bence :A Diğer dediğin kesim yoksa az bir sayı değil azımsanamayacak bir tepki olur
Bir şeyi zorla yaptırırsan insanlara muhakkak örgütsel bir tepki oluşur. Şuan çıkan cılız sesler örgütlü bir aşı karşıtlığına dönüşebilir diye düşünüyorum :A

Bir şeyi zorla yaptırırsan insanlara muhakkak örgütsel bir tepki oluşur. Şuan çıkan cılız sesler örgütlü bir aşı karşıtlığına dönüşebilir diye düşünüyorum :A
Evet ama senin dediğini yapmak yani soruşturma açmak daha büyük tepki olmaz mı :A

Bence de eğer aşı zorunlu değilse bu da söz konusu olmamalı. Zaten bu da bi nevi aşıyı bir kesime zorunlu kılmak gibi bir şey oluyor.

• Beğendim
Reactions: Gerekli24
Eğer aşı olmama sebebinin arkasında geçmiş aşı hikayesi, kronik hastalıktan kaynaklı bir korku vs varsa çıkarılmamalı. Ama yok efendim çip takacaklarmış da kısır yapacakmış da mantı açacakmış da gibi saçma inançlara sahipse önce konuşulup uyarılmalı, ısrarcıysa çıkarılmalı. Çünkü 1 kişinin dahi aşı olmaması iş yerindeki herkesin rahatça yaşamını sürdürmesi önünde engel...
Yok gün yapacaklarmış sonra da altın takacaklarmış :F

• Güldürdün
Reactions: AteşBöceği
Akıllı işveren çıkarmaz, ama bu yine de işverenin karar vermesi gereken, yasak konulmaması gereken bir konu.