9 Ocak 2012 Pazartesi Reyting Sonuçları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bu Pazartesi Gecesi Ne İzlediniz ?

• Arka Sokaklar (Kanal D)

Oy: 2 8.7%
  • Kanıt (Kanal D)

Oy: 0 0.0%
  • Yok Böyle Dans - Final (Show)

Oy: 3 13.0%
  • Son (ATV)

Oy: 6 26.1%
  • Koyu Kırmızı (Star)

Oy: 7 30.4%
  • 1 Erkek 1 Kadın - Kolaj (Star)

Oy: 1 4.3%
  • Yer Gök Aşk (Fox)

Oy: 4 17.4%
  • Bir Kadın Tanıdım (TNT)

• Mor Menekşeler (TRT 1)

Oy: 0 0.0%
  • Leyla ile Mecnun (TRT 1)

• Diğer (Lütfen belirtin)

Oy: 1 4.3%
  • TV İzlemedim

Oy: 3 13.0%

• Kullanılan toplam oy
    23
  • Anket kapatılmış .
su anda Leyla ile mecnunu izliyorum bu sekilde devam ederse bundan sonra her hafta pazartesi bu diziyi izleyecegim.

Leyla İle Mecnun yine döktürdü müthişti :D Erdal bakklaın Ersin Düzen'le olan sohbetine koptum :F

Koyu Kırmızı'yı izledim hatta sonrasında verilen tekrarını bile izledim. Düşünün artık! :) Çok iyi dizi, ben beğendim.

Evet,reyting öncesi salvolara başlayalım.

İlk olarak şunu belirteyim, akşamları televizyon izleyemediğim için hiçbir diziye bakamadım ama şöyle 2-3 dakikalık görmüşlüğüm var, ona dayanarak konuşacağım.

Koyu Kırmızı'yı izlediğim yaklaşık 30 saniyede bir heyecan alamadım,Bunun en büyük nedeni mekanın yoğun şekilde spot ışıklarıyla aydınlatılmış olmasıydı, neredeyse Beyaz'ı falan geçmişlerdi ışıklandırmada, açıkçası diziye çok büyük zarar verdi kendi açımdan, hikayeye giremedim bu nedenle ve hemen değiştirdim.

SON'a gelelim, öncelikle SON'u yılın dizisi olarak gördüğüm için iyice inceledim, pek haksız olmadığımı da gördüm. Işıklar müthişti, belki bazıları çok karanlık diyebilir ama kaliteli işler ve sinema filmleri hep karanlık olur, bazen hiç göremezsin bile, ışık kalitenin en büyük işaretlerindendir. Yönetmen koltuğunda Uluç BAYRAKTAR, müzikte de Toygar IŞIKLI olduğundan fena halde EZEL kokusu vardı, ilginç bir kurguydu, zaman zaman sıkıcıydı ama ben EZEL kitlesini yakalar diye düşünüyorum.

Neyse reytingler gelmiş, reytingi yorumlarız birazdan.

Reytinglere gelince yeni dizlerin çok parlak durmadığını görüyoruz. Ama beklenen bir hadiseydi bu, zamanla daha iyi reyting alacaklarına inanıyorum. Hele SON bölüm sonunda açıldı, artık coştukça coşar. Koyu Kırmızı için ise ben olumlu düşünemiyorum pek, bunu reyting için söylemiyorum sadece, iyi bir iş olmamış gibi göründüğü için söylüyorum ama onun da gelecekte az da olsa yükseleceğine inanıyorum ama uzun sürmesi zor.

Yeni diziler, final yapan Yok Böyle Dans, Arka Sokaklar'ı sarsmış ve A/B'de birincilik koltuğundan etmiş ama hep böyle devam edeceğini sanmam, tekrar zirveyi alabilir. Yer Gök Aşk da herhalde birtakım ataklar yapmış senaryoda bu hafta, önemli bir bölümmüş belli ki.

Yok Böyle Dans muhteşem final yapamadı, yine aynı reytinglerde, ben seneye Acun'un bu programı yayına sürmeme ihtimalini yüksek görüyorum, aslında böyle 3-4 aylık bir yarışma yazın da yayınlanabilir, belki Acun bunu da düşünür.

Sonuç olarak hala A/B'de 6-7 reytingleri aşamadık, pazartesi hala iddialı dizisini bekliyor...

Şimdilik bu kadar !

Yer Gök Aşk total'de 10 reytingi geçmeyi başarmış share olarakta Arka Sokakları geçmiş. AB'de 1. olmuş yayınlandığı günden itibaren ilk defa AB'de 1. oldu heralde. Çok büyük başarı gerçekten.

Pazartesi günü A/B'de üstünlük kuracak bir dizi gelmeyecek anlaşılan. Show TV, Hababam Uzay'ı (ismi değişecek büyük ihtimal) sürecek büyük ihtimal birkaç hafta sonra ama onun da büyük başarı elde etmesi çok düşük ihtimal.

Yok Böyle Dans, Acun'un programlarına göre düşük ortalamayla seyretse de ben Show TV'yi mutlu ediyordur diye düşünüyorum. Sonuçta Show, dizi tutturmakta epey zorlanan bir kanal. (2011'de bu şanssızlığı biraz olsun kırmış olsalar da) Yok Böyle Dans yine Show'u zirve yarışında tutuyor A/B grubunda. Acun, daha iyi bir format bulmazsa eğer seneye de yapar bu yarışmayı. Ama başka bir program bulursa vazgeçebilir Yok Böyle Dans'tan. Yazın başlayacağını sanmam. Biraz tatil yapsın Acun da, bir süre görmemiş oluruz :)

Dünün ilgi çeken bir diğer gelişmesi ise Melek oldu. Star'da yayınlandığı ilk hafta boyunca ilk 100'e dahi giremeyen Melek, dün A/B'de 15 share alarak önemli bir başarıya imza attı. Totalde ise Star'ın gündüz kuşağı programları varlık gösteremedi. Akasya Durağı listeye girdi fakat o da bekleneni veremeyip 6 share alabildi.

Bu değişimin nedenleri sorgulanmalı bence, bir anda 15 share tuhaf ! Eğer programda önemli bir değişiklik yaşanmadıysa SBT güvenilirliği iyice yitiriyor demektir. İki ayrı sitede yayınlanan farklı SBT sonuçları, STV'nin dünkü müthiş çıkışı ve Melek'in bugünkü performansı aklımda soru işaretleri yaratıyor.​

Arka Sokaklar Totalde zirvede AB`de 2ci sırada. Haftaya tekrar zirveyi alır.
Yer Gök Aşk bu hafta ciddi bir şekilde yükselmiş
Koyu Kırmızı beni şoke etdi. Ama ilk bölüm olduğu için de böyle reyting almış ola bilir. Haftaya bence yükselecek
Son beklediğim gibi reyting almış. O da haftaya yükselecek
Yok Böyle Dans final bölümüyle yükselmiş.
Bir Erkek Bir Kadın tekrarı ile 15 share yakalamış. Umarım Star Tv bundan sonra bir hamle yapar ve dizinin yeni bölümünü Pazartesi yayınlar. O zaman belki 4 reytingi aşar dizi.
Dikkatimi çeken şey AB`de Melek programının nihayet listeye girmesi ve Gece verilen tekrarının 10 share aşması. Program yavaş-yavaş seviliyor.
Yeni Başlayan dizilerin az reyting alması normal. Çünki Pazartesi gününde olan dizilerin oturmuş bir kitlesi var. Hiç kimse kendi izlediği diziyi bırakıp başka diziyi seyretmez. Dikkatinizi çekerim bu güne kadar Pazartesi başlayıp da başarılı olan yani 5 reytingi aşan dizi görmedim. Pazartesi dizileri kaç yıldır sürüyor.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Yer Gök Aşk total'de 10 reytingi geçmeyi başarmış share olarakta Arka Sokakları geçmiş. AB'de 1. olmuş yayınlandığı günden itibaren ilk defa AB'de 1. oldu heralde. Çok büyük başarı gerçekten.

Aslında şunu da belirtmek lazım,ben az önce unutmuşum. Yer Gök Aşk, Arka Sokaklar'la tam olarak aynı saatte yayınlanmıyor, Arka Sokaklar bittikten sonra dizi daha 40-45 dakika sürüyor, bu neredeyse bir bölümün yarısı demek, yani ben bu dizinin Kanıt'ın ve dizi tekrarlarının olduğu boş bir saatte reyting aldığını düşünüyorum ki Yer Gök Aşk yükseldiğinde Kanıt'ın düşmesi bundan olsa gerek, bakarsak Arka Sokaklar reyting kaybetmemiş.

Dikkatinizi çekerim bu güne kadar Pazartesi başlayıp da başarılı olan yani 5 reytingi aşan dizi görmedim. Pazartesi dizileri kaç yıldır sürüyor.

Bu dediğine tam katılmıyorum, bence pazartesi dizileri çok sevildiğinden dolayı değil de boşluktan dolayı reyting alıyor. Arka Sokaklar'ın bir kitlesi olduğunu sanmıyorum,yani her hafta tv başına geçip ben Arka Sokaklar'ı izleyeceğim diyen kişi azdır, bu dizinin yüksek reyting alması çerezlik olması, boş zamanlarda herkesin izleyebileceği bir dizi olması. Tekrarlarının yüksek reytingli olması da bunu ispatlıyor kanımca, o saatte belli kitleye hitap eden evlilik programlarını sevmeyen izleyici aksiyonu bol olduğu ve önceki bölümleri bilmen gerekmediği için rahatlıkla diziye kendini verebiliyor.

Ben ATV'nin şimdi adını hatırlamadığım bir dönem dizisinin A/B'de ilk bölümde 7 reyting alıp zirveye oturduğunu hatırlıyorum, çünkü ilk bölüm itibariyle çok iddialı bir diziydi, yani iyi dizi olsa herkes rahatlıkla ona geçer kanımca.

Aslında şunu da belirtmek lazım,ben az önce unutmuşum. Yer Gök Aşk, Arka Sokaklar'la tam olarak aynı saatte yayınlanmıyor, Arka Sokaklar bittikten sonra dizi daha 40-45 dakika sürüyor, bu neredeyse bir bölümün yarısı demek, yani ben bu dizinin Kanıt'ın ve dizi tekrarlarının olduğu boş bir saatte reyting aldığını düşünüyorum ki Yer Gök Aşk yükseldiğinde Kanıt'ın düşmesi bundan olsa gerek, bakarsak Arka Sokaklar reyting kaybetmemiş.

Arka Sokaklar reyting kaybetmemiş ama birinciliği kaybetmiş. Bence Yer Gök Aşk, Arka Sokaklar'la ve diğer PT1 dizileriyle aynı saatte başlayıp aynı saatte bitse bile yine en kötü Total'de 2. AB'de ilk 5 veya ilk 10'da olacağını düşünüyorum. Çünkü: Dizinin senaryosu 1.sezonuna göre değişti ve daha da heyecanlı bir hal aldı, bu sezonun başında rakiplerinin daha da güçlü olmasına rağmen Yer Gök Aşk 2 gruptada reytinglerini arttırmayı başardı.

Ben ATV'nin şimdi adını hatırlamadığım bir dönem dizisinin A/B'de ilk bölümde 7 reyting alıp zirveye oturduğunu hatırlıyorum, çünkü ilk bölüm itibariyle çok iddialı bir diziydi, yani iyi dizi olsa herkes rahatlıkla ona geçer kanımca.

Ben de hatırladım Her Şeye Rağmen`di galiba

Arka Sokaklar reyting kaybetmemiş ama birinciliği kaybetmiş. Bence Yer Gök Aşk, Arka Sokaklar'la ve diğer PT1 dizileriyle aynı saatte başlayıp aynı saatte bitse bile yine en kötü Total'de 2. AB'de ilk 5 veya ilk 10'da olacağını düşünüyorum. Çünkü: Dizinin senaryosu 1.sezonuna göre değişti ve daha da heyecanlı bir hal aldı, bu sezonun başında rakiplerinin daha da güçlü olmasına rağmen Yer Gök Aşk 2 gruptada reytinglerini arttırmayı başardı.

Dizinin başarısına söz yok,ben sadece Yer Gök Aşk'ın reyting taktiğinden bahsediyorum, bu taktik bana biraz kurnazca ve hileli gelse de reytingde harikalar yaratmasını sağlıyor, tebrik etmek lazım, kendilerince iyi bir yol tutturmuşlar.

Doğruyu söylemek gerekirse Star yine fiyasko olacak gibime geliyor.
Koyu Kırmızıyı çok yanlış bir güne koydular bence.Kimse izlediği bi diziyi yeni başlayan bi diziye tercih etmez.
Bence Koyu Kırmızı PT2'ye konda ilk 10'a girerdi.Daha sonra tekrar PT1'e getirirlerdi.
Behzat Ç.'de mesela PT1e getirseler bence ilk 3e girer.yada en azından Cumartesi PT2'de olabilir
SON dizisi bence tutacak.İlk bölümden bence idare eder reytingleri.
Star böle yaptıgı dizileri yanlış oynatırsa işi yaş.
Behzat Ç. ve 1 Erkek 1 Kadın bence ikisindede 13+ yas uygulaması yanlış.
HDE'a genel izleyici verirken bu dizileri 13+ uygulama veriliyor.

Dizinin başarısına söz yok,ben sadece Yer Gök Aşk'ın reyting taktiğinden bahsediyorum, bu taktik bana biraz kurnazca ve hileli gelse de reytingde harikalar yaratmasını sağlıyor, tebrik etmek lazım, kendilerince iyi bir yol tutturmuşlar.

Sana göre hileli ve kurnazca bir yol olsa bile (bence değil) bazı diziler gibi reyting almıyorlar. Bu piyasada tutunmak için kurnaz, gözü açık olmak lazım.