8 Kasım 2016 ABD Başkanlık Seçimleri

Tolstoyevski

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
39,953
Puanı
1,061
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
Hillary Clinton, Trump ve Sanders arasında geçmekte olup sürpriz isimlerin de ilerleyen günlerde ön plana çıkması ihtimal dahilindedir.

Tüm dünyayı etkileyecek küresel seçime sayılı günler kala yavaş yavaş adaylar gün yüzüne çıkıyor. Demokratlarda tıpkı Obama gelmeden önceki dönem gibi, Hillary Clinton favori iken, kendini sosyalist olarak tanımlayan Barnie Sanders, önlenemez bir şekilde yükselişe geçmiş ve Hillary'in adaylık şansını tehlikeye atmıştır. Zamanında Obama da Sanders gibi tanınmıyordu fakat Hillary'i kısa sürede mağlup etmişti.

Cumhuriyetçilerden ise Trumpp ön planda olmasına karşın halen net bir durum yok o grupta, Trump'un ırkçı tutumu yüzünden başkanlık şansı düşük gözüküyor.

Türkiye için en kötü senaryo Trump'un kazanması olur. Clinton ise nispeten daha ılımlı. Sanders ise meçhul.

Son kısma katılamadım pek. Türklerle değilde müslümanları sevmeyip,ırkcılığı o yönde olan bir kişiydi sanırım.

Ülkenin dini olmadığını ve Türkiye'nin siyasi konumu gereği, isterse Türk ırkcısı birisini seçsinler yine bize dayı demek sorunda kalacaklar. :)

Son kısma katılamadım pek. Türklerle değilde müslümanları sevmeyip,ırkcılığı o yönde olan bir kişiydi sanırım.

Ülkenin dini olmadığını ve Türkiye'nin siyasi konumu gereği, isterse Türk ırkcısı birisini seçsinler yine bize dayı demek sorunda kalacaklar. :)
Türkler pagan dinine mi inanıyor nasıl katılmıyorsun Türk demek müslüman demek yüzyıllardır böyledir bu

Sonuçta klişe olacak fakat koltuğa kim oturursa otursun, piyon görevi göreceklerini biliyoruz. Bu durumda arkadaki güçlerin, artık lobi midir tek gözlüler midir bilinmez, ne düşündüğü çok önemli. Eğer olası bir Üçüncü Dünya Savaşı'nın artık başlaması gerektiğini düşünüyorlarsa başa Trump geçecektir, Trump geçerse tıpkı Bush gibi muhakkak kukla olmakla birlikte tehlikeli de olacaktır, Irak'ta yaşananlar tekerrür edebilir.

Eğer önümüzdeki günlerde Amerika'da tıpkı geçtiğimiz aylarda Fransa'da yaşanan olay gibi toplu ölümlerle sonuçlanan cinayetler gelir ve bunların arkasından yine Müslümanlar suçlu konuma düşerse, bilin ki Trump is Coming, onun gelmesi için ön ayak olunuyor demektir. :)

Sonuçta klişe olacak fakat koltuğa kim oturursa otursun, piyon görevi göreceklerini biliyoruz. Bu durumda arkadaki güçlerin, artık lobi midir tek gözlüler midir bilinmez, ne düşündüğü çok önemli. Eğer olası bir Üçüncü Dünya Savaşı'nın artık başlaması gerektiğini düşünüyorlarsa başa Trump geçecektir, Trump geçerse tıpkı Bush gibi muhakkak kukla olmakla birlikte tehlikeli de olacaktır, Irak'ta yaşananlar tekerrür edebilir.

Eğer önümüzdeki günlerde Amerika'da tıpkı geçtiğimiz aylarda Fransa'da yaşanan olay gibi toplu ölümlerle sonuçlanan cinayetler gelir ve bunların arkasından yine Müslümanlar suçlu konuma düşerse, bilin ki Trump is Coming, onun gelmesi için ön ayak olunuyor demektir. :)

Bence dünya böyle birşeye hazır değil veya kalan zamanlarda çok uç noktalarda iş yapacaklar ki anca yani. Ama böyle bir işlem İşid gibi durumların önünü açar gibime geliyor ki dünya aynı şekilde bu duruma hazır değil.

Bence bir deneyelim, nabız yoklayalım demişlerdir.

Trump tam bir gerizekalı. Seçilmesi dünya için çok kötü sonuçlar doğurur. Sonuçta Amerika kendi başkanını seçerken aynı zamanda tüm ülkelerin akıbetini belirlemiş oluyor. Trump en son Iowa seçimlerinde favori gösterilmesine rağmen babayı aldı Allah'tan. :)

Demokratlarda ise Bernie Sanders sürpriz isim oldu zaten. Clinton hala favori olsa da Sanders da iyi zorluyor. Sosyalistleri sevmem ama Sanders'in gelmesi iyi olur.

Hillary Clinton, Trump ve Sanders arasında geçmekte olup sürpriz isimlerin de ilerleyen günlerde ön plana çıkması ihtimal dahilindedir.

Tüm dünyayı etkileyecek küresel seçime sayılı günler kala yavaş yavaş adaylar gün yüzüne çıkıyor. Demokratlarda tıpkı Obama gelmeden önceki dönem gibi, Hillary Clinton favori iken, kendini sosyalist olarak tanımlayan Barnie Sanders, önlenemez bir şekilde yükselişe geçmiş ve Hillary'in adaylık şansını tehlikeye atmıştır. Zamanında Obama da Sanders gibi tanınmıyordu fakat Hillary'i kısa sürede mağlup etmişti.

Cumhuriyetçilerden ise Trumpp ön planda olmasına karşın halen net bir durum yok o grupta, Trump'un ırkçı tutumu yüzünden başkanlık şansı düşük gözüküyor.

Türkiye için en kötü senaryo Trump'un kazanması olur. Clinton ise nispeten daha ılımlı. Sanders ise meçhul.

hilary i destekliyorum sanırım bugüne kadar ABD ye bayan başkan gelmedi zenciyi gördü dünya birde kadın olsun mutlu oluruz :)

Türk demek Müslüman demektir :)

Kadın olmasının dışında ve kocasının Bill Clinton olması dışında ne özelliği var? :)

zaten yukardaki mesajımda destekleme nedenimi açıklamışım hilary kadın olduğu için destekliyorum dedim yoksa farklı bir özelliğinden dolayı çok etkilendiğimi söylemedim :)
ABD de toplam iki parti var dış politikada hemen hemen aynılar iç politikada ufak tefek farklılıkları var iki partinin, yani kim başa geçerse geçsin pek radikal değişimler yaratması beklenemez ? bari başa gelen dişi olsun dedik :) kötümü yaptık ? :)
yalnız hilary bill clinton sayesinde orda değil orası ABD, kimse akraba dost eliyle politikada yükselemez yeteneği olan anca başarılı olur siyasette :) HOC dizisini izlemişsindir ordada görüldüğü gibi en fırlama vatandaş başa çıkabilir anca? yani siyasette yükselmek için yetenek ve zeka gerekiyor :)

Siyaset ilgi alanım değil ama Donald Trump diyince aklıma şu geldi direkt. :D

CZzDlJeVAAEwfoi.jpg

Ayrıca Türk demek müslüman demektir yorumuna da kısmen katılıyorum kısmen katılmıyorum. Devletin resmi olarak dini yoktur olarak gözükse de aslında her devletin büyük bir çoğunluğu aynı dine mensup olduğu için aslında ülkerin de dini vardır.
Ama müslümanlıktan önce de Türklük vardı ona da karşıyım zaten Türk kültürüyle Müslümanlık arasında çok uçurum farklar olmadığı için Türkler topluca müslümanlığa geçmişlerdir.

Işid katliamı ile birlikte Trump gümbür gümbür geliyor. Tam beklediğimiz gibi seçime yakın bir zamanda bir katliam meydana geldi ve yine İslam suçlu duruma düştü onların gözünde. Eminim ki 8 Kasım'a kadar en az 1 tane daha ses getirecek bir katliam olacak, Işid üstlenecek ve Trump bu vesileyle kazanacaktır.

Türk demek Müslüman demektir :)
İlk Türkler Müslüman değillerdi, safkan diyebileceğimiz Türkler Hunlar ve Göktürklerdir ve onlar da bildiğiniz üzere Gök Tanrı inancına sahiptiler. Yani Türk demek Müslüman demek değildir.

Ha dersen o zamanlar İslam mı vardı? Ben de derim ki Türkler isteyerek Müslüman olmamıştır. Arapların baskıları ve katliamlarıyla zorla olmuşlardır.

@Tolstoyevski Hala aynı mı Trump hakkında ki düşüncelerin? :X

Kazanacağını pek sanmıyorum ama dediğim gibi yine bir felaket, katliam türünden bir şey olursa her şey mümkün olabilir bence. Umarım Clinton kazanır, ikinci bir Bush'a gerek yok.

İlk Türkler Müslüman değillerdi, safkan diyebileceğimiz Türkler Hunlar ve Göktürklerdir ve onlar da bildiğiniz üzere Gök Tanrı inancına sahiptiler. Yani Türk demek Müslüman demek değildir.

Ha dersen o zamanlar İslam mı vardı? Ben de derim ki Türkler isteyerek Müslüman olmamıştır. Arapların baskıları ve katliamlarıyla zorla olmuşlardır.
Kimse ilk müslüman değildi ki. :D Araplarda ilk müslüman değildi sonradan oldular :F

Ama dediğinde haklsıın.