7 Nisan 2023 Cuma Reyting Sonuçları

Bu akşam ne izleyeceksiniz/izlediniz?

• Ateş Kuşları | ATV

Oy: 0 0.0%
  • Barbaros Hayreddin: Sultanın Fermanı | TRT 1

• Tuzak | TV8

• Diğer (Lütfen Belirtiniz)

• Kullanılan toplam oy
    15
O da senaristin tutarsızlığı. Bu hafta ṣiddetin en yüksek seviyede olduğu ve tansiyonun aşırı yükseldiği bir hafta oldu. Yani bu bölüm aslında KṢye bir yandan destek oldu, diğer yandan senarist izleyicinin geçen haftalarda ağır eleṣtirilerine cevap vermesi oldu. Kazım karakteri, gerçek hayatta çok rastlanan bir tip bence. Öyle babalar tanıyorum maalesef.
Yalı Çapkını'nın bu sahnelerle ne rakibine ne de şiddet mağduru kadınlara destek olduğunu sanmıyorum. Olaya çok ticari baktıkları açık. Ayrıca az önceki mesajında şiddet hep var demen de 27 hafta boyunca koca dizide doğru düzgün bir ilerleme olmadığını gösteriyor. Destek ve cesaret arıyorsak buraya bakabiliriz.

------

Kazım mizahi bir karakter değil bu bir gerçek hikaye gerçek hayatta Kazım gibi babalar var
Evet var ama dizideki gibi vıcık vıcık şakalar yapmak yerine kadınların hayatlarını mahvetmekle meşguller. Bir ara Twitter'da o karakter için şakalı komikli editler yapılıyordu neden bahsediyorsun yahu.

Dizilerden şiddet, silah, kan gibi öğeleri çıkartılmasını savunmak varken izlediğiniz dizileri "ama bu gerçek hayatta" oluyor diye savunmak buradan çok komik gözüküyor. Tekrar söylüyorum bu tarz dizilerin ulusal kanallarda olmasına katı bir şekilde karşıyım. Herkesin istediğini izlediği dijital platformlarda yer almalarını savunuyorum.

Dizilerden şiddet, silah, kan gibi öğeleri çıkartılmasını savunmak varken izlediğiniz dizileri "ama bu gerçek hayatta" oluyor diye savunmak buradan çok komik gözüküyor. Tekrar söylüyorum bu tarz dizilerin ulusal kanallarda olmasına katı bir şekilde karşıyım. Herkesin istediğini izlediği dijital platformlarda yer almalarını savunuyorum.
O zaman niye savcının elinin kesildiği Yargı'yı izliyorsun?

Burada yazdıklarım özellikle birisi için değil, öyle olsa alıntı yapardım. Tüm sinirim dünden beri burdaki tarz yorumların sosyal medyada da bir sürü olması.

Yalı Çapkını ilk bölümünde bile kadına şiddetle açılış yapmıştı ve baba denilen kişi kızları ve karısını defalarca dövdü, onlarca böyle sahne var. Ayrıca erkek tarafda da dede denilen kişinin psikolojik şiddeti hat safada. Devamlı korku, devamlı baskı altındalar. Sanki 100 yıl geriden geliyorlar ve bu durumu normalleşdiriyorlar.

BUNLARI GÖRMEDEN, sadece 1 bölümde Kızılçık Şerbeti'nde yaşanan olay üzerinden bu diziyi kötülüyor bir kesim. Oysaki, Kızılçık Şerbeti genel konusu kadının güçlü karakter olması ve erkek egemen topluma baş kaldırış. Ve bahsı geçen bölümde de, kadına baskı çok kötü bir eylem olarak gösterilmişti. Ki, sonrasında o karakter herkese baş kaldırdı, nasıl artık kendi hayatında söz sahibi oldu hepimiz izledik. Zaten o yüzden de Yalı Çapkını fanları ve herşeye antilik yapanlar dışında herkes diziyi böyle sahiplendi ve destekliyor.
Oysa ki, Yalı Çapkını ilk bölümden beri 1 sm yol irellemedi. Hala kadınlar dövülüyor, hala kimse sesini çıkarmıyor, hala baskılar ve şiddet var. O yüzden zaten reytingler bu kadar düştü.

Bi de babasının kızı dövmesine hak kazandıranlar var. Umarım en kısa zamanda o hak kazandırdığınız dayak size gelir ve tadına bakarsınız. :A

Ben burada sidik yarışı yapmıyorum. Amma göz var, nizam var. Biraz objektif olmak ve neye antilik yaptığımızı iyice araştırmak lazım. :)

Kızılcık Şerbeti önceki haftalara göre durgun bir bölüm yayınladığı için düşeceğini tahmin etmiştim ama 7 HAFTA ÜST ÜSTE yükselip şov yaptıktan sonra biraz dinlenmekten zarar gelmez. :A Bu haliyle bile Yalı Sapkını'na yaklaşık 2 reyting fark koyduğu için üzülecek bir şey yok. :Z

Malum dizi tepeleme şiddet sahneleriyle izleyici kapmayı başarmış. Burada bile diziyi vatan millet savunur gibi müdafaa edenler olduğu için deneklerden karşı tepki vermesini beklemiyorum zaten.

Şundan…

IMG_2569.jpeg

O zaman niye savcının elinin kesildiği Yargı'yı izliyorsun?
Eskisi kadar izlemiyorum. Burada onu deli gibi savunmuyorum. Yapılan yanlışı da bir çok kez burada dile getirdim. Çoğu kişinin aksine yanlışa yanlış deyip bu olayları meşru kılmaya çalışmıyorum.

Eskisi kadar izlemiyorum. Burada onu deli gibi savunmuyorum. Yapılan yanlışı da bir çok kez burada dile getirdim. Çoğu kişinin aksine yanlışa yanlış deyip bu olayları meşru kılmaya çalışmıyorum.
Ama sonuç olarak böyle bir hikaye televizyona şiddet, silah veya kan olmadan yapılamaz. O yüzden hiçbir yerde olmasın demek de bu durumda pek doğru değil çünkü bunların olmadığı diziler de eskisi kadar izlenmiyor. Takip dizi baştan aşağı şiddetle doluyken KŞ'de sadece bir kere böyle birtane olduğunu belirtmek de meşrulaştırmak olmuyor.

Kazım ağa acımamış beklediğim gibi :X ne takıldılar şiddete rakip dizide içki içilmeli içilmemeli tartışması var bence şiddet kadar ilkel bir olay :)))

Nursema ile en büyük kozunu harcamış oldu kızılcık belki bir de Mustafa dan bişiler çıkar kalanları standart roller reytinge etkileri olmaz :X

Kazım ağa acımamış beklediğim gibi :X ne takıldılar şiddete rakip dizide içki içilmeli içilmemeli tartışması var bence şiddet kadar ilkel bir olay :)))

Nursema ile en büyük kozunu harcamış oldu kızılcık belki bir de Mustafa dan bişiler çıkar kalanları standart roller reytinge etkileri olmaz :X
Dün akşam o yüzden KŞ'nin yorum konusundan çıkmadın değil mi. :A Nursema'nın koz olabileceği birkaç hafta önce belli bile değildi üstelik koskoca Apo-Alev olayı var daha ne harcandı. :F

• Güldürdün
Reactions: cookies

Imam ugruna ve sevket çoruhun esi yakti
Neden yasak koyuyorsun öpüsme ye
Irlandada yok güveniyor herkes
Papa covid vaccine karsiydi
Ama virüsten korkup adam öldürdü beyzbol sopasiyla
------

@xemrexxx fair city diye bir dizide

• İlginç
Reactions: xemrexxx
Dün akşam o yüzden KŞ'nin yorum konusundan çıkmadın değil mi. :A Nursema'nın koz olabileceği birkaç hafta önce belli bile değildi üstelik koskoca Apo-Alev olayı var daha ne harcandı. :F
Forum listesinde hangi konu üstteyse ona girdim ne mana 😱

Alevle apo başrol hem pembiş 4-5. Bölümden beri bekliyor bu ihaneti + apo ile alev başrol yani Nursema gibi hikayeleri açılacak izleyiciyi çekecek yanları yok :X

• Harika
Reactions: Yakamoz-Asi
Forum listesinde hangi konu üstteyse ona girdim ne mana 😱

Alevle apo başrol hem pembiş 4-5. Bölümden beri bekliyor bu ihaneti + apo ile alev başrol yani Nursema gibi hikayeleri açılacak izleyiciyi çekecek yanları yok :X
Aynen öyledir biz de yedik. :A Elma izlemene rağmen aynı senaristlerin böyle bir konu üzerinden izleyici çekemeyeceğini iddia etmen büyük akıl tutulması. :A

Kaknemlere laf yetiştireciğine 1000 frank gönderelim de marketleri Türkiyeye kargola oradan :X @Angelica ve evde kalmış kadınlar kulübünün ihtiyacı var bu ürünlere :A

------

Aynen öyledir biz de yedik. :A Elma izlemene rağmen aynı senaristlerin böyle bir konu üzerinden izleyici çekemeyeceğini iddia etmen büyük akıl tutulması ama YÇ izleyen biri için bu tutulma durumu normal. :A
Elma ayrı bir ekol ayrı bir kültürdür sen anlamazsın, anlasan yıllardır çökmesine beklemezdin:A

Apo-Alev de reytinglik bir hikaye yok, olayın diğer tarafı pembe çünkü pembe yi tutacak izleyici yok yani merak-çatışma vb. Yok bu yasak aşk hikayesinde :)))

Son düzenleme: