Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,069
Reaksiyon puanı
47,672
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
72275


7. Koğuştaki Mucize

Tür:
Dram
Yönetmen: Mehmet Ada Öztekin

Oyuncular:
Aras Bulut İynemli
Nisa Sofiya Aksongur
Celile Toyon

Filmin Özeti:
7. Koğuştaki Mucize, 7 yaşındaki kızı ile aynı zeka yaşına sahip bir babanın adalet arayışını konu ediyor. Yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin'in üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Aras Bulut İynemli, Nisa Sofiya Aksongur, Celile Toyon, İlker Aksum, Mesut Akusta, Deniz Baysal, Yurdaer Okur gibi isimler yer alıyor.

Filmin Fragmanı:
 

Ahmed

Emekli
Katılım
12 Eylül 2013
Mesajlar
25,130
Reaksiyon puanı
15,997
Puanı
1,060
Bugün gitdim filme. Hakkaten muazzam bir işti.
Aras Bulut İynemli'ye karşı sevgim artdı resmen. Oyunculuğu muhteşemdi. Küçük çocuk da aynı şekilde, baya iyi oynuyordu.
4-5 sahnede ağladım, hele idam öncesi bir sahne vardı hıçkırarak ağladım. Bu duyguyu yaşatmış olması bile bana değdi.
Sondaki ters köşe çok iyiydi. Bu kadar ağlamaya böyle bir son yakışırtı. :bhr:
Sadece bazı uzun sahneler biraz puan kırdırdı.

9/10
 

Yiğitt

Emekli
Katılım
9 Aralık 2013
Mesajlar
79,171
Reaksiyon puanı
45,870
Puanı
1,061
Konum
Ankara
Aras Bulut İynemli yaşamış, yaşatmış vallahi. Muhteşem bir iş çıkarmış, adama tekrardan hayran oldum. Nilsa Sofiya da çok tatlıydı, o da çok güzel iş çıkarmıştı.

Sinemada herkes ağladı vallahi, benim de gözlerim doldu. Müzikleri de güzeldi, ''Lingo Lingo'' diyerek çıktık salondan. Sonunda da o çaldı zaten.

Deniz Baysal da çok tatlıydı, güzel olmuş. Yıldıray Şahinler, İlker Aksum, Mesut Akusta, Sarp Akkaya vb. tüm kadro süperdi, babaannemiz de tatlıydı.
Güzel bir ters köşeyle sona erdi film. Hepimiz Memet idam edildi sandık, meğerse Yusuf Ağa kendini feda etmiş. Helal olsun, o gizemli karakterden bir sürpriz bekliyordum zaten.

Bu yılın sinema sezonunu da güzel filmle açtık, tüm ekibin emeklerine sağlık. :bhr:

9/10
 

Özgür

Süper Mod.
Katılım
28 Aralık 2011
Mesajlar
30,913
Reaksiyon puanı
28,119
Puanı
1,059
Film, tek kelimeyle harika... Uzun zamandır bu kadar güzel performansların bir arada olduğu başka bir iş izlemedim.

Görüntüleri, müzikleri, senaryosu ve yönetmenliğiyle harika bir iş olmuş. Duygusu çok yoğundu. Kendimi o kadar tutmama rağmen 2 sahnede ciddi anlamda kötü oldum.

Aras Bulut İynemli, gerçekten bu rollerin adamıymış gibi. Döktürmüş. Memo’yu çok güzel yaşamış. Nisa Sofiya Aksongur o küçücük haliyle resmen “ben de buradayım” demiş. Zaten Kuzgun’da da çok beğenmiştim. Pırıl pırıl bir kız... İlker Aksum, Mesut Akusta da çok iyiydi. Yurdaer Okur’a diyecek bir şey yok yine harikaydı, karakterinin her sahnesinde içimden küfürler ediyordum. Ama artık iyi adamları oynama vakti geldi bence. :A Deniz Baysal da altından kalkmıştı rolünün. Yıldıray Şahinler’i böyle bir rolde görmek çok güzeldi. :A

Sondaki ters köşe güzeldi ama beni pek tatmin etmedi gibi.

Ters köşe güzel düşünülmüş aslında. Ama o kadar basit miydi yer değiştirmek onu düşündüm. Bir de beni şu anlamda tatmin etmedi. 7. Koğuştaki Mucize ismiyle aslında ölmeyeceğini hissetmiştim ama öyle sahneler vardı ki tamam, bitti dedim. Yine de fena değildi.

Babaanne’nin ölümüne aşırı üzüldüm. :(

Ova’nın cezaevine gelmesi ve sonrasında Mesut Akusta’nın karakteriyle olan sahnesi aşırı iyiydi. Memo herkesin sevgisini kazandı. Askorozlu’nun da dediği gibi hangisi böyle bir babaydı ki?

İdam öncesi Memo ve Ova’nın müdürün odasındaki sahnede ağladım... Baba idam repliğiyle Ova’nın bakışlarıyla bittim resmen.

8/10
 

The_Erinch

Favori Üye
Katılım
24 Kasım 2019
Mesajlar
21,217
Reaksiyon puanı
31,087
Puanı
1,060
Konum
Manisa
Meyve veren ağaç taşlanır;"Vay efendim Kore den çalıntı, vay efendim seneryo özgün değil,vay efendim vay efendim".... Zaten diziler;filmler birbirinden esinlenir,kitaplar büyük kaynaktır dizi ve filmlere ve her ülkede birbirinden esinlenebilir. Bunu bir suçmuş gibi lanse etmek kadar kara cahillik olamaz. Film muazzamdı..Özellikle Aras oscarlık oynamış.. Uzun aradan sonra keyifle yerli film izledim..Ağlarken bir anda gülebileceğiniz bir film.....Ben çok beğendim ve herkesede tavsiye ederim. 9/10
 

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,069
Reaksiyon puanı
47,672
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Meyve veren ağaç taşlanır;"Vay efendim Kore den çalıntı, vay efendim seneryo özgün değil,vay efendim vay efendim".... Zaten diziler;filmler birbirinden esinlenir,kitaplar büyük kaynaktır dizi ve filmlere ve her ülkede birbirinden esinlenebilir. Bunu bir suçmuş gibi lanse etmek kadar kara cahillik olamaz. Film muazzamdı..Özellikle Aras oscarlık oynamış.. Uzun aradan sonra keyifle yerli film izledim..Ağlarken bir anda gülebileceğiniz bir film.....Ben çok beğendim ve herkesede tavsiye ederim.

Yorumunu yaptıktan sonra puan da verirsen daha iyi olur. :) (10 üzerinden)
 

xdragxx

Emekli
Katılım
26 Şubat 2011
Mesajlar
49,702
Reaksiyon puanı
28,367
Puanı
1,060
Yaş
29
Konum
ANKARA
Orijinalini izlediğim için film beni pek sarsmadı fakat küçük kız çocuğunun ve Aras'ın oyunculukları güzeldi. Puanım 7.5'tu fakat 9.8 olarak güncelliyorum :A
 
Son düzenleme:
  • Beğendim
Reactions: Forumdash

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,283
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
Gereksiz beklentiye girilmeden izlenildiğinde gayet güzel bir film olduğu inkar edilemez. İzlemesi keyifli ve fazlasıyla duygu dolu. Benim gibi ruhsuz birisini bile duygulandırmayı başardı. Ama esas olarak oyunculuklar gerçekten harika. Aras Bulut eğer Türk olmasaydı ve bu film de yabancı bir film olsaydı aynı performansla oscarı alırdı, Jaqiouen ismi Google’a bakmaya üşendiğim ismi batasıcadan eksiği yok fazlası var oyunculuk olarak.

Normalde mutlu sonla biten filmleri sevmem ama öyle bir film oldu ki küçük kızın başına üst üste gelen ölümlerden sonra bir de babasının haksız yere idam edilmesini içim kaldırmazdı. Üstelik içinde bulunduğumuz dönemden de kaynaklı iyice ruhum çekilirdi, belki hayatın kendisi adaletsiz ve bu tür nice suçsuz insan idam edildi şimdiye kadar; ama hiç değilse bazen filmlerde o adalet sağlansın. Zaten sinemanın olmazsa olmaz amacı “realizm” değildir o yüzden bu filmi gerçekçi olmadığı yönünde eleştirmek fazlasıyla sığ bir bakış olur. Tarantino da son filminde olmasını istediği bir tarihi olayı kurgulamıştı gerçeğinin tam tersine.


Yarbay olacak karaktersiz aslında kendince haklı. Evlat acısı var ve onun getirdiği bir intikam alma hissiyatı. Bir asker kaçağının doğruluğu tartışılacak sözleri üzerine o intikamın uçacak olmasını önlemek için asker kaçağını kendi infaz ediyor. Bu kadar kolay mi? Evet bu kadar kolay. Neler duymadık mi “kazayla” ölüp giden bu tür askeriye içi vakaları geçmişten bugüne? Neyse. Zaten o sahnede Esaretin Bedeli uyarlaması vardı bir sahneden.

En sondaki ters köşe ise bence gayet tatmin edici oldu. Duvardaki leke mevzusu da aslında filmin geneline uygun olmasa da hoş bir detaydı ve adam o lekeyi bu yolla temizlemiş oldu bir bakıma. Ama idam edilirken tabureyi devirir devirmez Hiç can çekişmeden oracıkta ölmesi rahatsız etti. İşte gerçekçilik - realizm konusunda eleştirilecekse bir film bu tür yönetmelik hatalarıyla eleştirilmeli zaten. Gerek o sahne gerek filmin geneline yansıyan doğal değil yapay 80’ler havası gibi belli başlı zayıflıkları yok değildi filmin. Ama hikayenin naifliği ve oyunculukların harika olmasıyla o tür şeyler rahatça görmezden gelinebiliyor.

8.1/10
 

Forumdash

Favori Üye
Katılım
21 Temmuz 2012
Mesajlar
66,140
Reaksiyon puanı
38,907
Puanı
1,060
Uzun uzun ne yorum yazacak takatim var ne de mecalim:( Harika ve muazzam ötesi oyunculuk, senaryo, uyarlama, yönetmenlik👏👏👏

Sadece Aras'a övgüler düzerek yada öne çekilerek pr yapılması diğer oyunculara haksızlık edilmiş. Yada şöyle söyleyeyim her bir karakterin ayrı ayrı filmi olmalı!!!

8.5/10
 

Dosi

Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,157
Reaksiyon puanı
107,776
Puanı
1,060
Harika bir film. Tüm oyunculuklar çok güzeldi, özellikle hapishanedeki her bir oyuncunun oyunculuklarını beğendim.
Aras, İlker Aksum, Sarp Akkaya ve küçük yıldızın oyunculukları en beğendiğim oldu.
Aras'ın hapise düşmesi, orda dayak yemesi, Baba annesinin ölmesi, Ova'nın hapishane sahneleri, kaçak olan askerin infazı, Müdür odasında "Baba idam, baba iyi adam" sahnesi ve Ova'nın babasına kavuşma sahneleri çok duygusaldi. Kısacası filmdeki tüm sahneler çok iyiydi.
 
Son düzenleme:

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,001
Reaksiyon puanı
49,676
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Çekilin, tepki oklarının hedefi olmaya geldim. :A

Fragmanından samimiyetsizlik aktığı için sinemada izlemek istememiştim. Fakat özellikle dış dünyada bu kadar gündem olunca izlemek kaçınılmaz hale geldi. Gerçekten seveceğimi umarak başladım ama sonuç fiyasko oldu.

Filmdeki her şey bana çok sahte geldi. Özellikle duygusal sahnelerde ağır çekimlerle, abartılı müziklerle yapılan "bakın burada ağlamalısınız" vurgusu aşırı rahatsız etti. Sinematografik açıdan zaten en ufak bir güzellik yok ama yönetmen gerçekten çok başarısız. O kadar kötü çekilmiş sahneler var ki... Oyunculuklar da bence çok kötüydü. Sade Aras Bulut İynemli fena değildi. Onun performansı da abartılıyor. Hele arada şive yapmaya çalışan çocuklar falan çok başarısızlardı. Başroldeki küçük kız da bence çok kötüydü oyunculuk anlamında. Koğuştaki sahnede Mesut Akusta'nın yanına gittiği bir sahne var mesela ben utandım çekim ekibinin yerine. Bu kadar sahte bir sahne çekilemez.

Daha bir gece öncesi benzer bir dert anlatmaya çalışan The Hunt'ı izledim mesela. O kadar gerçekçi, o kadar doğal, o kadar etkileyiciydi ki... Sinematografik açıdan ve oyunculuk açısından aşmış olduklarını söylemeye bile gerek yok. Bizdeki ise her tarafından samimiyetsizlik akan, izleyiciyi ağlatmaya çalışmaya yönelik bir iş.

Uzun zamandır bu kadar kötü film izlemedim. Zaten bu kadar övgüyü neden aldığı merakım olmasa yarısında kapatırdım. Gerçek sinema bu değil!

3/10
 

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
Neymar filmi önermeden önce 15 bindi, önerdikten sonra 18 bin oldu IMDb'de puanlama sayısı. Netflix'te de yer alıyor olması, filmin geniş kitlelere ulaşması açısından da iyi. :)
 

Ahmed

Emekli
Katılım
12 Eylül 2013
Mesajlar
25,130
Reaksiyon puanı
15,997
Puanı
1,060
Film bizim en çok izlenen kanallardan birinde TV'de ilk kez olarak bu akşam yayınlanacak. Devamlı fragmanı dönüyor kanalda.

Türk kanallardan önce yayınlanmasına şaşırdım açıkcası. :D
 

Doğan

Favori Üye
Katılım
14 Ağustos 2020
Mesajlar
10,346
Reaksiyon puanı
6,101
Puanı
710
Yaş
36
Konum
Bilecik
hep şiddet vardı.haksızlık vardı..bende ağladım..benim aklıma filmiizleyince yeşil yok aklıma geldi..yeşil yoldaki adam kuretulamadı...burdaki film kurtuldu..
 

Dosi

Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,157
Reaksiyon puanı
107,776
Puanı
1,060
Çekilin, tepki oklarının hedefi olmaya geldim. :A

Fragmanından samimiyetsizlik aktığı için sinemada izlemek istememiştim. Fakat özellikle dış dünyada bu kadar gündem olunca izlemek kaçınılmaz hale geldi. Gerçekten seveceğimi umarak başladım ama sonuç fiyasko oldu.

Filmdeki her şey bana çok sahte geldi. Özellikle duygusal sahnelerde ağır çekimlerle, abartılı müziklerle yapılan "bakın burada ağlamalısınız" vurgusu aşırı rahatsız etti. Sinematografik açıdan zaten en ufak bir güzellik yok ama yönetmen gerçekten çok başarısız. O kadar kötü çekilmiş sahneler var ki... Oyunculuklar da bence çok kötüydü. Sade Aras Bulut İynemli fena değildi. Onun performansı da abartılıyor. Hele arada şive yapmaya çalışan çocuklar falan çok başarısızlardı. Başroldeki küçük kız da bence çok kötüydü oyunculuk anlamında. Koğuştaki sahnede Mesut Akusta'nın yanına gittiği bir sahne var mesela ben utandım çekim ekibinin yerine. Bu kadar sahte bir sahne çekilemez.

Daha bir gece öncesi benzer bir dert anlatmaya çalışan The Hunt'ı izledim mesela. O kadar gerçekçi, o kadar doğal, o kadar etkileyiciydi ki... Sinematografik açıdan ve oyunculuk açısından aşmış olduklarını söylemeye bile gerek yok. Bizdeki ise her tarafından samimiyetsizlik akan, izleyiciyi ağlatmaya çalışmaya yönelik bir iş.

Uzun zamandır bu kadar kötü film izlemedim. Zaten bu kadar övgüyü neden aldığı merakım olmasa yarısında kapatırdım. Gerçek sinema bu değil!

3/10
Yeni gördüm bunu, vurmayıp öldürmüşsün :A bu kadar linçe sadece 1 diss ile iyi kurtulmuşsun :A
3 çok acımasızca olmuş sanki :A 5 olsaydı bari.
 
  • Güldürdün
Reactions: bazinga